Отговори
# 330
Как си излекувала ка ин ситу, много ще се изненадам ако е без конизация #Crazy
Успех с другите процедури.

# 331
Здравейте Неви и Доорс,
Аз съм на 46 години и не съм раждала. Точно затова толкова много ме е страх от лекари. След като ми откриха ca in sito в Майчин дом ми казаха да правя конизация. Аз си взех стъклото с биопсията и отидох да ми го изследват в Онкологията. За съжаление не мога да открия резултатите, но си спомням че пишеше дисплазия 1 и 2 степен с инверторни кондиломи или нещо подобно. Питах ги рак ли е, те казаха НЕ. След това ходих на няколко други лекари, последно от края на 2010 г. резултата е II група, преглед при доц. Славчев. Това ме успокои много и реших докато не родя да не си причинявам повече това страдание. Да, да, ама не. Ето сега този кръвоизлив ме накара да тръгна пак по доктори. В момента съм безработна и нямам финансова възможност за много прегледи. Ясно е, че трябва да се види какво става. Имам следните въпроси, ако можете да ми помигнете:
1. Не е ли по-добре да се изчака да мине това възпаление и тогава да се прави абразио? Аз от вчера пия антибиотик и кръвоспиращи.
2. Неви, ти къде си правила абразио и с каква цел? Ако искаш пиши на лични.
Иначе Доорс е права, знам, че е важно да се прави профилактика, но аз се усъмних в ка ин ситу и понеже не се препоръчва конизация за нераждали жени (ако може да се избегне, разбира се)... Но сега се готвя за големи проблеми. Ще е цяло чудо ако се размина само с конизация. Но незнам дали е такава симптоматиката при РМШ - има ли възпаление? Със сигурност нямам болест, предавана по полов път. От какво би могло да е тогава? Много ще съм Ви благодарна ако ми отговорите. Желая Ви много здраве и щастие.

# 332
Как си излекувала ка ин ситу, много ще се изненадам ако е без конизация #Crazy
Успех с другите процедури.

Мила Дрийм, май не съм я излекувала. Аз просто реших, че има някаква грешка. Направих тест в Геника, имах 19 щам доколкото си спомням, който не е от най-високорисковите. Пих огромни дози Изопринозин по схема, 3 месеца пиеш, после почивки, после пак. Изкарах пълен курс на лечение. Незнам дали това ка ин ситу се е превърнало в кървящата ми шийка... И ако е така, мноооого лошо ми се пише. Ти имаш ли представа дали РМШ има такива симптоми?

# 333
Правилно ли разбирам, че преди 5 години имаш диагноза ка ин ситу и на практика си отказала лечение?

# 334
Правилно ли разбирам, че преди 5 години имаш диагноза ка ин ситу и на практика си отказала лечение?

Доколкото разбрах друг патолог ѝ е казал, че няма ин ситу, а само 1-2 степен, ама чак такава грешка ми се струва странна...но пък и Славчев е потвърдил. Важното е, че са взети мерки за лечение, пък оттук нататък дано всичко мине леко Simple Smile Hug

# 335
След като ми откриха ca in sito в Майчин дом ми казаха да правя конизация.
newsm78

# 336
След като ми откриха ca in sito в Майчин дом ми казаха да правя конизация.
newsm78
Да, Нефи, така е. Но аз си взех биопсията и я дадох за изследване в Онкологията. Резулата беше дисплазия 1 и 2 степен, което мисля че още не е ка ин ситу. Затова реших да отложа и да се лекувам. Проведох дълго и сериозно лечение. Ходих на няколко прегледа, едното място беше в клиниката на братя Тодорови на 5-те кюшета. От там резулата беше пак II група. Питах дали не трябва да се прави нещо с раничката. Доктора каза, ако настоявам много може да я гори, но не виждал смисъл??? И най-успокоителното беше от доц. Славчев. Грешката ми е, че трябваше да ходя на прегледи всяка година. Аз не ходех от страх. Това е голяма грешка. И сега явно ще си понеса последствията...

# 337
Изчакай си да видиш какъв ще е резултата от болничният престой. Така сама не се диагностицирай. Надявам се после да ходиш редовно на прегледи.

# 338
Това ще трябва да направя, знам го. Събирам кураж за болницата. Ако се наложи пълна хистеректомия, после няма да ми се налага да ходя на прегледи... УЖАС!!!

# 339
Мила  Suzana357,

предполагам знаеш какво значи ка ин ситу - това е рак на място.
С това шега не бива, отивай и прави това, което ти казват час по скоро.
Много жени са родили с конизация след ка ин ситу, дори някой са били без шийки, но с повече лежане, всичко е завършило благополучно. Важно е да си здрава, ако си болна, как ще износиш и родиш бебе.
Аз не съм с конизация  и нямах проблеми с шийката преди да забременея, но едва си износих бебето, лежах 4-5 месец без да ставам почти. Така че това не е критерий. Шийката се възстановява в известна степен след конизация.

Абразиото го правих с цел диагностика, поради това, че имах резултат от биопсията -полип на шийката и да се види какво се случва в матката.

Късмет и моля те не губи време!

# 340
Suzana357, пишем си на лични, но ще напиша и тук - няма защо да се страхуваш от болничния престой, а и той ще бъде един ден, най-много на другия преди обед да те изпишат. Манипулацията също не е травмираща. Най-страшното в момента се намира в главата ти - всички тук сме минали през тези лоши мисли. Стегни се, защото каквото и да е, каквото и да ти предстои - Твоето здраве е най-важно и то е в твоите ръце.  Hug

# 341
Скъпа Неви, благодаря ти за отговора. Знам че това е сериозна диагноза, просто реших, че е някаква грешка. Явно грешката е била моя. Ще събера кураж за предстоящите процедури. На теб къде ти правиха абразиото? Лошото при мен е, че много се панирам. И сега доктора е предубеден. За него нещата са изпуснати и сигурно ще иска някаква страшна операция. От това се ужасявам. И по тази причина си мисля да отида на друго място, така ще избягам от страшната Онкология и докторите няма да са предубедени. Въпреки че те ще изследват биопсията и тогава ще се решава какво да се прави. Патолозите са различни от опериращите, това го знам, но се вкарвам в някакви страшни филми.

# 342
Suzana357, пишем си на лични, но ще напиша и тук - няма защо да се страхуваш от болничния престой, а и той ще бъде един ден, най-много на другия преди обед да те изпишат. Манипулацията също не е травмираща. Най-страшното в момента се намира в главата ти - всички тук сме минали през тези лоши мисли. Стегни се, защото каквото и да е, каквото и да ти предстои - Твоето здраве е най-важно и то е в твоите ръце.  Hug
Да, мила Диди, права си. Знам го това. Но на страха очите са голееееми. Бяха те питала нещо, ако може да ми отговориш? Ако имаш мобилен на док, добре е да го имам за всеки случай.  Hug

# 343
Правих го в Окръжна болница, след 3 часа си тръгнах, не останах да нощувам там. Персоналът изобщо не беше любезен, но след като се събудих от упойката, ги почнах всички наред (така ми действат упойките Simple Smile) и си тръгнах. След 7 дни излезе резултата, всичко беше наред. Чувствах нещо като силна менструална болка няколко дни, предписаха ми антибиотик после  за 7 дни, за да предотвратим евентуална инфекция.
Не вярвам докторът да е предубеден, той преглежда и назначава лечение.
Да ти кажа даже в Онкологията не са предубедени  и толкова са привикнали към страшните неща. Но все пак ако толкова много се страхуваш, отиди другаде.
Точно затова, че мисля, че лекарите от онкологията са претръпнали,  ходя и при други лекари за още мнения. Смятам, че моят е добър, работи от 20 г. като онкогинеколог, но е претръпнал. Все имам усещането, че не ми обръща достатъчно внимание и ми казва да съм спокойна и да се следя.
Уплашена си, затова се вкарваш във филми. И аз се бях филмирала като ми откриха проблема, но реших, че страхът е лош съветник и че няма какво да направя освен  да ходя на лекар и да следвам препоръките му.
Успокой се и изчакай да видиш резултатите.
Може проблемът да е съвсем различен, не си поставяй диагноза предварително, но задължително си направи това, което докторът ти препоръчва биопсията и абразиото.

# 344
Мила Неви, благодаря ти за изчерпателния отговор. Сигурно в крайна сметка ще отида в Онкологията. То навсякъде е почти едно и също май. На теб изследванията преди операцията къде ти ги правиха? В болницата ли, или трябваше да си ги направила предварително? Защото доктора така ми каза да направя, което не ми се струва много удобно. Но това са бели кахъри. Важното е оператора да е добър. Онколозите са малко касапи, но те всички хирурзи май са такива. Как се казва твоя лекар? Ако си мислиш, че те претупва, мога да ти препоръчам този, при когото съм в момента. На мен ми го препоръча Диди от форума, тя е много доволна от него. Той е млад, но е доста внимателен. Работи в МЦ Калимат и Онкологията по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт