Отговори
# 345
Сузана, кой е лекарят от Онкологията?
Аз освен Димитров не знам друг да преглежда по ЗК там, а той е доста троснат.

Пожелавам ти всичко да е наред с изследванията Hug

# 346
Благодаря за пожеланията, определено имам нужда от позитивизъм. Не виждам много поводи за това обаче... Доктора се казва се Меламед и преглежда в МЦ Калимат. Аз този Димитров не го знам. Меламед е доста любезен и изчерпателен, може би защото е млад.

# 347
Сузана, искам да те попитам това ка ин ситу как ти го установиха? Това е "локален рак". Той задължително подлежи на лечение. Вероятно биопсия са ти правили? Няма как иначе да се разбере.

# 348
А пък аз ще бъда малко по-рязка. Несериозно е изказването "не ходих на прегледи, защото ме беше страх" Би следвало страхът да подтиква към редовна профилактика, а не обратно. Сега пък Онкологията не Ви звучи добре. Стегнете се  и вземете мерки! Желая Ви здраве и тревогите да са неоснователни. Кскто и да си научите урока и да ходите редовно на прегледи Simple Smile

# 349
Скрит текст:
Аз също мисля така, но ми беше неудобно да го напиша  Embarassed Несериозно е да се остави ка ин ситу без лечение 5 години и после олеле
Вчера едва си запазих час при Ганчева, записва за април  Shocked Хеле, на 11.03 успях, че имаше свободен един "никакъв час". Помолих я да ме запише освен за цялостен преглед и за една МБ да пуснем профилактично  Simple Smile

# 350
Ъпдейт и от мен.

Втората цито излезе. PAP IIIA, Плоски епителни клетки
Ниcкостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1
Гранулоцити, реактивни промени, койлоцити без съществен ядрен атипизъм, отделни ануклеарни сквами. HPV 16 Положителен

д-р Джонгова ми предписа 2 опаковки SILАUT крем до цикъл. Сега се чудя при кого да отида за колпоскоп.

# 351
  • София
 Villitoo30  този SILAUT звучи много впечатляващо, според това което намирам в интернет. Дано наистина върши това което рекламират.  Ще чакам да споделиш мнение и резултат. Няма ли да ти предпишат и някакви имуностимуланти?
Не ми звучат зле нещата като цяло.
Според моя лекар при IIIа не е наложителен колпоскоп, биопсия и т.н ,a се следи на три месеца с цитонамазка, може да тръгне към II група, при успешно лечение. Предполагам обаче, че ще ти е по-спокойно ако те погледнат и на колпоскоп. В Лора със сигурност има колпоскоп - аз съм ходила там, Джонгова предполагам, че може да те насочи ако е необходимо.

# 352
Гранулоцити, реактивни промени, койлоцити без съществен ядрен атипизъм, отделни ануклеарни сквами. HPV 16 Положителен
CIN се установява само с биопсия.

# 353
Ами в интерес на истината за силалт-а не съм чела, проверих само листовката. Колкото до цин-а това ми пише в течно базираната цито в Геника, директно копирах от резултата.

Джонгова ме насочи към д-р Ралчева, но още не съм решила дали да отида при нея.
Имуностимуланти не ми предписа, аз започнах да пия както казах разните водорасли спирулина, алфалфа и хлорела. Ако ми предпишат и друго ще пия Grinning
А тази цито е правена 2 седмици след първата, която показа пап3д. Като за тези две седмици съм пила само водораслите и съм слагала два дни арилин, като докторката всъщност повече я притесни пезултата за цин 1 и каза, че е хубаво да се види с колпоскоп и заради положителния 16 щам на вируса.

# 354
Само цитирам се с цел да ми отговориш този CIN как го установиха.

# 355
Да, за първи път го чувам този крем SILAUT, наистина звучи много впечатляващо.
Вилито, това течно базирана цитология ли е? Защото е доста подробна, моите 2  резултата от Геника бяха абсолютно същите и направихме биопсия и излезе ЦИН 1.
Да, и аз съм чувала, че не се налага биопсия, а лечение при 3А група. При 2 последователна резултата 3 а група през 6 месеца, препоръчват биопсия. Аз се лекувах тогава с Полижинакс, но си останах тази група.
 Късмет на всички

# 356
Ами аз писах в предния коментар. Течно базирана цитонамазка в Геника, директно копирах това, което излиза като резултат: Ниcкостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1

Само цитирам се с цел да ми отговориш този CIN как го установиха.

# 357
Ами на мен първата ми цито от преди месец излезе пап3д, две седмици след това пап3а, но може да има разлика заради различния метод на взимане. За силаут-а ще пиша понатам ако има някакъв ефект, за съжаление моят цикъл идва на 50-тина дни и сега трябва да чакам близо месец до колпоскопия, но ако има разлика в резултатите и се дължи на крема предполагам ще се разбере и ще пиша!

# 358
И аз съм с ЦИН 1. Сега лекарката ми пусна това допълнително изследване, с което да установим степента на проникване на ЧПВ в клетките. От резултата зависи какво ще правим. Почти сигурно е, че ще правим Leep, според докторката ще е повърхностно. И от резултата зависи каква схема на лечение ще направим срещу ЧПВ, най-вероятно година и половина. Каза, че ЦИН 1 не я притеснява, но ако чпв е дълбоко проникнал, неминуемо след време ще направи по-голяма поражение.
Аз самата й казах, че не мога да се влача 5 години с трета група и по-добре да се махне този участък, както прецени тя.

# 359
неви86 Стискам палци всичко да е наред! И мен вируса ме притеснява много, най-вече защото имунитета винаги ми е бил под всякаква критика, а този щам е най-онкогенния. Загубих баща си заради рак, а майка ми е оперирана също от рак и това е един от най-големите ми страхове. Напоследък изпадам в някакви много емоционални състояния, заради всичко това, но за момента гледам положително на нещата и се надявам всичко да има добър изход в крайна сметка.
Стискам силно палци на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт