Отговори
# 540
Soulche, мисълта ми е, че 100% и той го има вече, нищо че няма външни проявления и само се хабиш с това пазене Laughing

# 541
Да, знам че 100% го има.
Аз използвам един немски препарат в прането, който е специално срещу гъбички, бактерии и вируси. Така се чувствам по-спокойна, когато пера бельото ни заедно. Simple Smile

# 542
Здравейте ,момичета!
Да споделя и аз моите тревоги.Родих преди около 10 месеца .Цитонамазката ми тогава излезе 3а и полип ,който махнахме и след хистология се оказа доброкачествено образование.Миналия месец си направих цитонамазка ,течно базирана в Геника.Резултата ми излезе отново 3 а ,HPV 33-ПОЛОЖИТЕЛЕН.
Гинеколога при който я взех ми изписа Полижинакс ,Изопринозин 3 месеца и Силаут.И след 3 м контрола.Само ,че аз страшно много се тревожа.Питах рак ли е ,каза не ,но трябва да се следи.
Отидох при друг лекар,който видя резултата ,веднага ме погледна на колпоскопа ,обстойно...и се учуди много ,защото не вижда абсолютно никакви изменени участъци,а напротив една много чиста шийка.Каза ,че преди е работел с Геника,но е спрял ,защото са му пристигали резултати,предприемали са манипулациии и в процеса са виждали ,че нещата изобщо не са зле и не отговарят на подадените резултати от цитонамазките.
Та моя въпрос е след като ми е ок шийката ,нищо абсолютно няма притеснително на колпоскоп,от къде идва тая 3 а група?Нали все пак би трябвало да има поне малък участък ,съмнителен,от който и после да се вземе биопсия?По данни от цитонамазката -реактивни клетъчни промени ,свързани с възпаление,абнормални епителни клетки,нискостепенна плоскоепителна лезия HPV съдържаща лека дисплазия CIN 1.
Този резултат би трябвало да означава поне някаква раничка,а и двамата гинеколози не казаха че има такава....

# 543
  • София
Аз имах резултат ПАП 3а, чист колпоскоп. При биопсията щипнаха на 3 места и излезе ЦИН 2, което бе потвърдено и от хистологичното изследване след конизацията.

# 544
Здравейте ,момичета!
Да споделя и аз моите тревоги.Родих преди около 10 месеца .Цитонамазката ми тогава излезе 3а и полип ,който махнахме и след хистология се оказа доброкачествено образование.Миналия месец си направих цитонамазка ,течно базирана в Геника.Резултата ми излезе отново 3 а ,HPV 33-ПОЛОЖИТЕЛЕН.
Гинеколога при който я взех ми изписа Полижинакс ,Изопринозин 3 месеца и Силаут.И след 3 м контрола.Само ,че аз страшно много се тревожа.Питах рак ли е ,каза не ,но трябва да се следи.
Отидох при друг лекар,който видя резултата ,веднага ме погледна на колпоскопа ,обстойно...и се учуди много ,защото не вижда абсолютно никакви изменени участъци,а напротив една много чиста шийка.Каза ,че преди е работел с Геника,но е спрял ,защото са му пристигали резултати,предприемали са манипулациии и в процеса са виждали ,че нещата изобщо не са зле и не отговарят на подадените резултати от цитонамазките.
Та моя въпрос е след като ми е ок шийката ,нищо абсолютно няма притеснително на колпоскоп,от къде идва тая 3 а група?Нали все пак би трябвало да има поне малък участък ,съмнителен,от който и после да се вземе биопсия?По данни от цитонамазката -реактивни клетъчни промени ,свързани с възпаление,абнормални епителни клетки,нискостепенна плоскоепителна лезия HPV съдържаща лека дисплазия CIN 1.
Този резултат би трябвало да означава поне някаква раничка,а и двамата гинеколози не казаха че има такава....

Имам въпрос - от цитонамазката разбра, че имаш HPV, че даже и ти го типизира, че е 33 тип? Или отделно пусна изследване и за HPV?
След като на колпоскоп не се вижда раничка, просто изпълни предписаното ти лечение. И след 3 месеца направи контрола. Няма нищо притеснително! Simple Smile

# 545
Да ,с течната цитология ми пуснаха и изследване за HPV .Понеже казах,че съм имала такъв резултат 3 а преди и са ми махали полип.Гинеколога ми препоръча това изследване.
Страхувам се ,че проблема може да е сериозен.Както момичето с поста след мен-чист колпоскоп ,а лоша биопсия...тогава питах гинеколога ,няма ли да ми вземе проба за биопсия,а той каза,че на седмица получават поне по три такива резултата.И ако всички ги пращали за биопсия...каза ,че първо се пробвало с консервативно лечение,и ако пак е 3 а тогава ще вземе.Да ама аз ще умра от притеснение до тогава...запазих си час при  д-р Ганчева ,но е чак след 20 дни ....много ме е страх!
Мисля си най-лошото...

# 546
  • София
Да ,с течната цитология ми пуснаха и изследване за HPV .Понеже казах,че съм имала такъв резултат 3 а преди и са ми махали полип.Гинеколога ми препоръча това изследване.
Страхувам се ,че проблема може да е сериозен.Както момичето с поста след мен-чист колпоскоп ,а лоша биопсия...тогава питах гинеколога ,няма ли да ми вземе проба за биопсия,а той каза,че на седмица получават поне по три такива резултата.И ако всички ги пращали за биопсия...каза ,че първо се пробвало с консервативно лечение,и ако пак е 3 а тогава ще вземе.Да ама аз ще умра от притеснение до тогава...запазих си час при  д-р Ганчева ,но е чак след 20 дни ....много ме е страх!
Мисля си най-лошото...

Стига де, няма нищо страшно в сегашните ти резултати.

И на мен след първия резултат 3а ми предписаха лечение - полижинакс и някакви вагинални лактобацили след това. после пуснахме контролна цитонамазка, излезе отново 3а. тогава пристъпихме към колпоскопия, биопсия, а накрая и конизация.

през цялото време бях убедена, че всичко ще приключи добре за мен. така и стана.
Имай вяра. дори и да има нещо, то е хванато толкова навреме, че в най-лошия случай с една конизация ще се отървеш.

# 547
някой знае ли как мога да си изтрия акаунта ?

# 548
Благодаря ти много за успокоителните думи...притеснява ме само факта ,чe горе долу година съм с този резултат явно...ще видим на 9 ти какво ще ми каже лекарката.

# 549
Благодаря ти много за успокоителните думи...притеснява ме само факта ,чe горе долу година съм с този резултат явно...ще видим на 9 ти какво ще ми каже лекарката.

Не се притеснявай. Трета А група НЕ Е рак! А и след като нямаш раничка, значи всичко е хванато много навреме! Изпълни предписаното от лекаря и нека тогава да решат дали да ти вземат биопсия.
Теб вече са те прегледали 2ма лекари, защо се паникьосваш толкова, че и час за трети си записваш?  newsm78
Всичко ще бъде наред, ще видиш Wink
Сега спокойно, пий си Изопринозина за вдигане на имунната система, слагай си глобулите и спри да се тревожиш за нещо, което нямаш!
Желая ти успех и се надявам след 3 месеца да ти няма нищо!  Hug

# 550
Благодаря ви от сърце!!!! Hug

# 551
Пиши на модератор или има тема в раздел Правила

# 552

Не се притеснявай. Трета А група НЕ Е рак! А и след като нямаш раничка, значи всичко е хванато много навреме! Изпълни предписаното от лекаря и нека тогава да решат дали да ти вземат биопсия.
Теб вече са те прегледали 2ма лекари, защо се паникьосваш толкова, че и час за трети си записваш?  newsm78
Всичко ще бъде наред, ще видиш Wink
Сега спокойно, пий си Изопринозина за вдигане на имунната система, слагай си глобулите и спри да се тревожиш за нещо, което нямаш!
Желая ти успех и се надявам след 3 месеца да ти няма нищо!  Hug

Без да искам да шашкам някоя излишно,но се включвам за да опровергая,че и 3 А може да означава рак!Аз съм пример за това  Naughty

# 553
А на колпоскоп видя ли се изменение някъде на шийката? Или освен цитонамзка 3а имаше ли раничка?

# 554
Нямах раничка,но на колпоскопа се видя голямо изменение..последва биопсия и премахаване на шийката,прилежащи тъкани и лимфни възли.Излезе Ин си ту,слава Богу не последваха никакви лъче или химио-терапии.Всичко беше хванато навреме макар и с такива последствия.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт