Отговори
# 675
  • София
Момичета, имам въпрос... Възможно ли е както при мен с Пап 3 а и чиста шийка, в канала да се развива рак. Но, не само предракова лезия, ами карцином?
Не знам дали е възможно, но с този резултат не са ли ти правили биопсия? С нея най-точно ще се види какво се случва  Peace Сега при биопсията ми взеха проба и от канала, и още две от по-външните части.

# 676
Svetla 81 , къде си правите биобсията?  bouquet

# 677
  • София
МБАЛ "Св. София" - там раждах и там си ходя на прегледи. В зависимост от резултата може и да отида и на друго място, т.е. при някой онкогинеколог, но ако е добър, мисля и за последващото лечение да продължа да си ходя там. При нисък CIN лечението ще е криотерапия.

# 678
Говорих с гинеколога,ще ми вземе биопсия.Питах го ще може ли и от канала да се види,а той ми отговори ,че там се прави абразио и трябва да е с упойка ,защото боли.Думите му бяха,ако ти поставим упойка по-добре да направим направо LEETZ процедура.Тя играела хем лечение,хем и като материал за биопсия .Ама аз от всичко ,което изчетох останах с впечатление ,че трябва да се знае до къде да режат конуса .Как така веднага LEETZ?Случвало ли се е на някой тук такова нещо?

# 679
  • София
LILYLOLO, LEETZ си е направо конизация, при резултат 3 А не е много оправдано да се прави директно това. За биопсията от канала се прави лека дилатация на шийката, а става и с цервикално абразио. На мен биопсията я ми я правиха с местна упойка, почти нищо не усетих  Peace
Тук понеже бях питала за упойките, та сега, след като мина вече, предполагам при мен държеше да е с упойка точно заради взимането на проба и от канала.

# 680
  • София
Говорих с гинеколога,ще ми вземе биопсия.Питах го ще може ли и от канала да се види,а той ми отговори ,че там се прави абразио и трябва да е с упойка ,защото боли.Думите му бяха,ако ти поставим упойка по-добре да направим направо LEETZ процедура.Тя играела хем лечение,хем и като материал за биопсия .Ама аз от всичко ,което изчетох останах с впечатление ,че трябва да се знае до къде да режат конуса .Как така веднага LEETZ?Случвало ли се е на някой тук такова нещо?

отговорът на лекаря ти е напълно адекватен. ти имаш ли причини да мислиш, че има проблем в канала?
цервикалното абразио може да е диагностична и оздравителна процедура, но наистина се прави с упойка.
LEETZ процедурата не е точно конизация, защото не се изрязва конус, а само повърхността на шийката. Дълбочината зависи от степента на измененията.

# 681
Ами нямам основание все още да смятам,чe проблема е в канала.Просто чета от тук,от там и се психясвам!!!!На този лекар му имам определено доверие,обаче не знам как да постъпя.Дали да искам направо LEETZ?
Разбрахме се да ми вземе биопсия ,а след това ще видим...

# 682
Но пък сега като чета,ако се изрязва спрямо дълбочината на дисплазията,то ако няма биопсия как ще знае директно колко да дълбае?Наистина не знам...

# 683
  • София
спокойно можеш да си поискаш само биопсия + цервикално абразио. Ако излезе проблем, може да се наложи още веднъж да те упояват. коментирай с лекаря си.

# 684
Не е ли по-добре сега да поискам биопсия,а ако излезе резултата за Leetz ,да ми го направи едновременно с абразио в канала?

# 685
Възможно е  Peace Говорете с лекаря и намерете най-подходящото решение за случая.

Малко в страни от темата, но се чудя какво става със Suzana357... Последните неща, които беше писала не бяха хич хубави, но силно се надявам вече най-лошото да е минало  ooooh! Praynig

# 686
Възможно е  Peace Говорете с лекаря и намерете най-подходящото решение за случая.

Малко в страни от темата, но се чудя какво става със Suzana357... Последните неща, които беше писала не бяха хич хубави, но силно се надявам вече най-лошото да е минало  ooooh! Praynig

Сузана е писала в други теми и за съжаление нещата не са никак добри. Поне от това, което беше написала.

# 687
Здравейте отново!
Не мога да разбера в какви случаи е необходимо да се прави биопсия. Виждам, че на всички ви правят независимо от ПАП резултата.

# 688
На мен ми я направиха след колпоскоп, мисля че.

# 689
Тоест когато има изменен участък, който се е видял с колпоскоп?

Общи условия

Активация на акаунт