Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 48 209
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте интересно ми е какво е мнението и знанието относно рождена ретроградна венера и има ли някой с такава?
Попаднах на нещо интересно и ми е любопитно как бихте коментирали.Разбира се не е и без значение в кой знак и дом е ретроградна,но като цяло е следното:
"Тъй като слънцето и венера са "в брак" по време на ретроградната фаза,хората с ретроградна венера имат трудности при отделяне на собствените им потребности,от това,което се очаква от тях,така че те често се отдръпват-или в аскетично отхвърляне на телесните потребности и физиологичните изисквания,или в чувствените аспекти на живота.И в двата случая те са в ръцете на Афродита.Възможните прояви са безкрайни,но варират от многобройни връзки до виртуално уединение."

# 61
Може ли някой да ми каже къде е препъни камъчето в тази синастрия, че не е възможна връзка,дори и приятелска?  Разгледала съм всички аспекти и на теория има всички показатели за връзка,но на практика дори диалог е трудно да се проведе м/у тях. Може би заради съвпада на Меркурий със Сатурн?

http://prikachi.com/images.php?f=images/472/8569472T.jpg&sendlinks=1

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 18:56 от Ella_Sue

# 62
Не знам защо се хванах с транзитиращ Нептун, всъщност знам, защото действието му е най-продължително Ииии!... се ужасих след година ми престои "точен" съвпад на транзитиращ Нептун с IC(IC има негативни аспекти: квадратури с Нептун и Сатурн и опозиция на Меркурий, позитивни няма, със Слънце 150 и с Уран 150)! Shocked Някой от вас преживявал ли го е?
Въпросните аспекти, никак не са точни и слава богу, по-скоро са зад гърба ми.
Знаех си аз, че не бива да се хващам, но някак си нещо ме мъчеше.

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 10:42 от ♥♥ Fiesta

# 63
  • София
Здравейте интересно ми е какво е мнението и знанието относно рождена ретроградна венера и има ли някой с такава?
Попаднах на нещо интересно и ми е любопитно как бихте коментирали.Разбира се не е и без значение в кой знак и дом е ретроградна,но като цяло е следното:
"Тъй като слънцето и венера са "в брак" по време на ретроградната фаза,хората с ретроградна венера имат трудности при отделяне на собствените им потребности,от това,което се очаква от тях,така че те често се отдръпват-или в аскетично отхвърляне на телесните потребности и физиологичните изисквания,или в чувствените аспекти на живота.И в двата случая те са в ръцете на Афродита.Възможните прояви са безкрайни,но варират от многобройни връзки до виртуално уединение."
Аз съм с ретро Венера ама малко това описание не го разбирам особено  Rolling Eyes
Ако може някакво разяснение  Rolling Eyes иначе при мен го има това - не възможност да отделя собствените потребности от очакванията към мен, в повечето случай правя жертви в ощърб на себе си за да направя това, което смятам че очакват от мен  Rolling Eyes

Ела ти въттешната карта ли си - питам от любопитсво  Embarassed

Момичета в тази книга за соларния хороскоп от първа страница: https://books.google.bg/books?id=bjxbEZGqCwoC&pg=PA112&l … D0%B5&f=false където са описани разделенията на планетите по квадранти, и планетите по домове кое гледам соларни или натални  newsm78

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 21:42 от Lailah

# 64
За ретро Венера наблюдавам, че човекът отсреща се чувства много некомфортно,когато трябва да излезе от зоната на приятелството и всичко по-лично го смущава,обаче съм виждала и другата крайност-тотално раздаване,ама по неподходящ начин и на неподходящи хора....
Много са ми трудни хората с Венера във Водолей,а когато е и ретроградна е  ooooh! изглеждат недостъпни и безчувствени,но какво им е в тях те си знаят само.

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 22:12 от Aallexa

# 65
Венерата му в Козирог,може да е резервиран, изглежда студен и недостъпен.
Луната му пък е в другата крайност Риби-нужда да бъде обичан,привързаност,отдаденост,романтици.
А със Слънце във Водолей не виждам въобще как ще изтърпи една прилепена към него жена.
 Whistling

# 66
Моята Венера е във Водолей на К8. Слънце в Риби, Луна в Дева. Не мога да се обвържа с нормален човек  Tired  Все някакви диваци, неандерталци и откачалки ме привличат. Като се съберем пък, бързо губя интерес и почват да ме изнервят. От друга страна, като остана сама и ме хващат лудите  и пак се връщам към дивото  ooooh!  Ни на тях им е лесно с мен, ни на мен с мен, нито пък с тях ... Добре че поне Венерата е директна, а не ретро, че иначе съвсем щях да се оплитам.

# 67
  • София
Аз съм ретро Венера във Водолей  Mr. Green Луна в Рак  Joy Юнона поне за мен това което казваш не е особебо вярвно, аз излизам с едно щракване от приятелската зона стига да харесвам човека, в повечето случай директно отивам и му го казвам, проблема е че рядко харесвам някой. Недостъпна и безчувствена са ми казвали че изглеждам, ама това може и от Слънцето да е при мен  Mr. Green Има в началото на темата статии за Венера там пише и за ретро венера погледни ги  Rolling Eyes
Илитааа  Hug

# 68
Lailah    Mr. Green  понякога се чудя, дали Венера във Водолей или в Овен е по-голяма гад  Mr. Green   При моя човек е в Овен в съвпад със Сатурн, а и е ретроградна  Crazy  Че и аз съм серсем ясно, ама пък и той какво говедо е  Mr. Green  .. но както казах то нормален, мен няма с какво да ме привлече  Crazy 

# 69
  • SF
Ето, намери се разлика между нас, Лейла. Иначе направо вече се мислех, че съм ти. (Може и Адриана да съм  Crazy)
На мен също ми казват, че изглеждам недостъпна, но никога не отивам да кажа на някого, че го харесвам. Разглезена съм и съм се научила, че мъжът трябва да ми го каже или покаже пръв. Аз седя и чакам вече цял живот. То си е като омагьосан кръг - някой ме харесва, аз изглеждам недостъпна, той не ме достъпва.

# 70
Хаха, видяхте ли, че се различаваме Wink

Аз пък съм родена на новолуние и понякога съм си самодостатъчна, друг път пък точно обратното. Аз имам много вода и земя в натала, така че съм емоционална и чувствителна, но за някои неща и много премислям и преценявам.

Трудно е да харесам мъж за връзка, не си падам по всеки, но пък хвана ли се с някой, няма пускане.  ooooh! Иначе и аз мисля, че мъжът трябва да е активния в случая Simple Smile едва ли бих му казала директно, че имам чувства. Може да му го покажа,но до там.

# 71
Моята Венера е във Водолей на К8. Слънце в Риби, Луна в Дева. .......

Майка ми е същото, само К8 какво е?

И още как разбирате, в натала дали някоя планета е ретроградна?

# 72
Може ли някой да ми каже къде е препъни камъчето в тази синастрия, че не е възможна връзка,дори и приятелска?  Разгледала съм всички аспекти и на теория има всички показатели за връзка,но на практика дори диалог е трудно да се проведе м/у тях. Може би заради съвпада на Меркурий със Сатурн?

http://prikachi.com/images.php?f=images/472/8569472T.jpg&sendlinks=1

Каква е тази карта, наложена на двама души ли?
Много объркано изглежда, как изобщо нещо може да се разбере от нея?! Това само машина може да го разчете, с всички тези аспекти един върху друг?!

# 73
Моята Венера е във Водолей на К8. Слънце в Риби, Луна в Дева. .......

Майка ми е същото, само К8 какво е?

И още как разбирате, в натала дали някоя планета е ретроградна?

Куспидата на 8 дом Simple Smile Дали е ретроградна се разбира по това, че в натала има R или r /зависи коя програма се ползва/до планетата  Peace

# 74
  • София
Е трябва Водолейската венера да се прояви, все пак това си е уникално само по себе си  Joy имам и един приятел който е като мен ретро венера във водолей. То основното е че нищо стандартно в любовта не те привлича и не приемаш  Crazy  значи тръгне ли някой да ме сваля милия съд сигурност съм го отрязала  ooooh!
Иначе и аз като Адри трудно си харесвам ама като харесам не пускам  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт