Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 49 121
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • SF
Лунното затъмнение на 9.03. ми беше в Риби (като на всички), а там е моят СЛВ.

Да, обърнах сега картата. Peace Луната е съвпад с Уран, а Слънцето с Херон.
Значи, правилното е да казваме, че лунно или слънчево затъмнение не е в дом, а е по оста.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 09:14 от Esmee

# 391
Лунното затъмнение на 9.03. ми беше в Риби (като на всички), а там е моят СЛВ.

Да, обърнах сега картата. Peace Луната е съвпад с Уран, а Слънцето с Херон.
Значи, правилното е да казваме, че лунно или слънчево затъмнение не е в дом, а е по оста.

Слънчевото затъмнение е в един дом и знак,защото Слънцето и Луната са в съвпад.Лунното затъмнение е  по осите 1/7;2/8;3/9;4/10;5/11;6/12,тогава Луната е в опозиция на Слънцето.

# 392
  • София
Кои са аспектите в натала, които могат да характеризират някого като Казанова? Съвпад на Венера и Луна или пък аспект към Плутон,четох и за Марс в 12 дом. Някакви мнения,защото се опитвам да разгадая една тиха вода,обаче ми се струва манипулатор от класа с Луна и Венера в съвпад в Рак и тригон с Плутон,опозиция на Нептун...
Значи и аз това съм се питала и съм и ровила и горе долу на същите неща попаднах + Венера в Дева  newsm78

Аз пък днес се зачудих кое в картата дава предпоставки човек да изневерява. Знаете има хора за които това си е нормално. Предполагам позицията по знак и дом на Венера + аспекти. У7 и У5 позиция и аспекти, и положени на планети в тези домове. Пример Венера във Водолей, или Венера в 12 дом, аспекти с Уран, или уран в 5/7 дом. Как мислите  newsm78

# 393
  • SF

Слънчевото затъмнение е в един дом и знак,защото Слънцето и Луната са в съвпад.Лунното затъмнение е  по осите 1/7;2/8;3/9;4/10;5/11;6/12,тогава Луната е в опозиция на Слънцето.

ooooh! Разбира се. Нещо ми е избягала математиката... Simple Smile

# 394
от работа и деца не ми остава време да си зяпам картата и въпреки че по принцип и аз не съм усетила да ми вляят затъмненията, този път хвърлих и аз едно око. на мен затъмнението ми е в 9 дом в опозе с щитера от 3 дом и искрено се надявам това да не доведе до проблеми с писането на дисертацията ми, че вече е критично положението със сроковете ми Simple Smile

# 395
  • в 1001-та нощ
Априлското новолуние мунданно е в съвпад с Уран и прави съвпад с натален овчи Юпитер в 1 дом, от там активира огнения тругон с Луна У5 в 6Д и Нептин У1 в 9 дом. Лунацията и Уран са в точен съвпад с прогр. Юпитер.

Очаквам лунацията да ме изненада с внезапно сбъднато желание Simple Smile  Mr. Green

Изневерите - основно ги отчитам по 12 дом, ако някой натално там има Венера - може той да изневерява или да го прави жена му ... А Казанова за мен е повече сваляч - обича да прихване жертвата и да си я подсигури в антуража, а дали ще я консумира - друг въпрос. Свалячеството за мен е друга виртуозност. Казанова може да не е жене и да не изневерява на титулярка, просто да омайва всичко наоколо, заради самото омайване.

В тази връзка, като питате за Казанова - за системен кръшкач ли е питането или просто за сваляч, виртуозен - флиртаджия ...?!?!?

# 396
  • SF
Венера в 12 дом само в картите на мъжете липредразполага към изневери?
Имам Венера в 12 дом, но никога не съм изневерявала. Нещо не създавам ситуации около изневери. Изневярата е малко разтегливо понятие. Някои   може да броят за изневяра това, че партньорката е започнала нова работа в мъжки колектив.
За изневерите при жените Марс ли е определящ? Моят е в Козирог. Имах една любов с Козирог и много приятелки от тази зодия.

# 397
  • София
Венера в 12 дом не може ли да сочи и скрити доходи например? newsm78

# 398
  • SF
Много неща сочи. Сигурно и скрити връзки, каквито обикновено са изневерите. Скритите постъпки, каквито са престъпленията.
Моята Венера само си губи времето в 12-и дом. Не обичам да се хваля и да се изтъквам, не обичам да разказвам на познатите си какво съм правила вчера и какво съм яла - ако това й е функцията, браво!
Дай пример за скрит доход.

# 399
  • София
Много неща сочи. Сигурно и скрити връзки, каквито обикновено са изневерите. Скритите постъпки, каквито са престъпленията.
Моята Венера само си губи времето в 12-и дом. Не обичам да се хваля и да се изтъквам, не обичам да разказвам на познатите си какво съм правила вчера и какво съм яла - ако това й е функцията, браво!
Дай пример за скрит доход.
Скрит доход - не от престъпна дейност, а не обявен, недекларирани за данъчни цели.
Иначе моята венера е в 6 дом почти на К7, но и аз не се изтъквам, хваля и не разказвам. Даже много се дразня на самохвалковци.

# 400
  • София
Моята е в първи дом и пак не обича да споделя  Mr. Green ама У7 в 12 дом  Rolling Eyes
Аленка аз имах предвид флиртаджии и кръшкачи. Факт е че има много хора, които флиртуват за спорт и самочувствие, без физически да правят нещо, други пък все във физическия аспект се оказват и трети комбинират и двете  ooooh!

# 401
  • София
Може би някакви аспекти между Марс и Венера, а и Плутон също, подчертан скорпион и осми дом. Само разсъждавам, въпросът е доста интересен. Ще се опитам да се сетя за някой познат от този тип и какво ще покаже картата.

# 402
  • София
От 25 март Сатурн става ретро. Предният път ме потупа по рамото, макар и лекичко, но този път май ще ме срита отзад.
Ето и една статия
http://astrologyking.com/saturn-retrograde/

# 403
  • SF

Скрит доход - не от престъпна дейност, а не обявен, недекларирани за данъчни цели.

Тогава на цяла България Венера е в 12-и дом. Simple Smile

# 404
все си мисля, че трябва да се гледа и знака на венерата, не само да е в 12 дом. а и ако има и други планети в 12 дом. мм е с юпитер и марс там и си е изневерявал доста стабилно на бившите, въпреки стабилната си козирожка венера в 4 дом Simple Smile

аз пък нямам кьорава планета в 12 дом, но имам 4 планети, вкл. Венера в 5 дом и вероятно заради тях съм изневерявала на всичките си бивши гаджета  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт