Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 240 480
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Понеже го имах същото в продъжение на две години, допреди две години: по време на овулация ти скача лутеиновият хормон, който пък подтиска всички останали, включително тези, които пречат на матката да кърви, затова се получава. Сега вече не цапам, но си мисля, че и овулация нямам, само "нещо подобно", все пак съм на 49 (и не забременявам, въпреки че не се пазим)

# 316
Sharky* благодаря ти  Hug, за този хормон пък въобще не ми хрумна , понеже гинеколожката искаше да ми дава прогестеронов препарат от 16-ден или направо противозачатъчни те щели да орегулират цикъла.

# 317
  • София
Аз много се чудех, що сайтове изчетох, докато намеря обяснението. Аз от 3-4 години си цапам 4-7 дни преди да ми дойде, но това е от ниския прогестерон, а не ми се гълтат никакви прогестеронови препарати ( и без това следобедите съм отнесена заради хашимотото).

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 11:18 от Sharky*

# 318
И аз си помислих, че е нисък прогестерона.
Sharky, смела си Simple Smile

# 319
  • София
Ааа, аз само 8-9 години се боря за бебе. Преди 5 години го докарахме еднократно до 8 седмица (естествено забременяване), отделно имаме 6 неуспешни инвитро опита.

# 320
Желая успех 👍

# 321
А възможно ли е от нисък прогестерон да има зацапване след цикъл  Thinking
Днес ми е десети ден и си има едно зацапване още.  Crossing Arms

# 322
  • Бургас
И аз го имам от години вече това зацапване в периода, когато би трябвало да е овулация.Имам полип / миомен възел мислех, че е от него.При последните изследвания прогестерона ми беше към долната граница, но не бяха след доказана О, а на 21 ден, отделно и ЩЖ.
Усещам ги като ПМС тези ден-два.

# 323
И аз съм със ЩЗ, отделни преди няколко години ми махаха и полип, та все ме е страх да не е нещо такова пак, отделно вече на тези години чакам и изменения заради евентуална менопауза, ама...знам ли вече кое от какво е.  ooooh!

# 324
Здравейте, момичета, благодаря за мненията,но не можах да пиша по-рано. Значи, не споменавам менопауза, но ме водят в перименопауза, поради симптоматика и ФСХ трайно над 14, включително стойности от рода на 23,а това беше преди почти година вече. По повод опитите да се продължи по възможност цикъла, струва ми се (а и на всички лекари, при които съм била), че 42 наистина е малко рано, още повече, че имам остеопения и то с доста високи стойности и различни проблеми със стави, кости и от сорта, които със сигурност няма да се повлияят добре от менопаузата. За жалост, струва ми се, че нещата се случват доста бързо и едва ли ми остава още много преди официално да навляза в този период.А по повод ХЗТ, аз не съм фен, но ме потресе меко казано мнението на един дерматолог, при когото бях преди време. По време на прегледа не помня по какъв повод стана ясно, че съм на прага на менопаузата. Малеее, как ми се накара, как можело, толкова млада жена в 21 в. да се остави да влезе в менопауза, жените на запад до 60 години си поддържали по 1-2 цикъла годишно, искала съм след 3-4 години да заприличам на бабичка (цитирам го), пък проблемите с костите и тн. Излезнах от кабинета доста сащисана от този монолог. На последния ми преглед при мамолог също ми беше препоръчана ХЗТ. Интересно е,че и в двата случая става дума за мъже, а еднокриноложката и АГ-то ми, жени, са по-скоро за това да се опитат други начини. Иначе при мен все още няма цикъл, въпреки дуфастон, а вече минаха около 20 дни. 

# 325
Знаех си аз, че има сериозни и основателни причини да бягам от лекари-мъже като дявол от тамян....    Laughing
Малко и на шега, но повече сериозно.    Peace
Нямам доверие на хора, които "не могат да влязат в моята кожа".

# 326
  • София
Знаех си аз, че има сериозни и основателни причини да бягам от лекари-мъже като дявол от тамян....    Laughing
Малко и на шега, но повече сериозно.    Peace
Нямам доверие на хора, които "не могат да влязат в моята кожа".

Хм, при мене обратното, ХЗТ винаги е била препоръчвана, да не кажа натрапвана от жени, а мъж беше този който ми я спря и ми препоръча фито продукти.

# 327
По скоро ми е интересно, че мамолог препоръчва ХЗТ.  Наистина има жени, познавам даже, които си пият до доста сериозна възраст хормони и така отлагат менопаузата.  Когато я попитах не се ли притеснява, каза че ходи по често на прегледи.

# 328
  • София
На мен ми е интерсно, как дерматолог е препоръчал хзт, въпреки че въобще не му е по специалността. Как е разбрал по състоянието на кожата, навлизането в менопауза?

# 329
Гаврилов ми е казвал максимално да избягвам хормоналните препарати.

Общи условия

Активация на акаунт