Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за приемане на масло от вечерна иглика?
Какви са симптомите на менопаузата и какви са препоръчителните начини за справяне с тях?
Какви са рисковете и ефектите от приема на ХЗТ (хормонална заместителна терапия) и какви са възможностите за забременяване при нейния прием?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за приемане на масло от вечерна иглика?
Приемането на масло от вечерна иглика може да бъде препоръчано от гинеколози за справяне с проблеми с менструалния цикъл. Въпреки че е естествен продукт, важно е да се консултирате с лекар, преди да започнете или спрете приема. Следвайте указанията на лекаря и се консултирайте с него относно необходимостта от почивка по време на приема на маслото.
-
Какви са симптомите на менопаузата и какви са препоръчителните начини за справяне с тях?
Симптомите на менопаузата включват горещи вълни, нервен цикъл, намалено сексуално желание, проблеми със съня, окосмяване по лицето и тялото, акне, изпотяване, болки в долната част на тялото и психологически и емоционални проблеми. За справяне с тях могат да се използват хормонални терапии или алтернативни методи като естествени продукти като Femoviта, Menosaan, Remifeмин, Menopause и други. Освен това хомеопатията и колагенът могат да бъдат полезни. Важно е да се консултирате с лекар за най-подходящия метод на лечение. Менопаузата често води до различни физически и емоционални симптоми като безсъние, промени в настроението и влошаване на физическото състояние. Жените в менопауза могат да изпитат проблеми със съня, дискомфорт и наддаване на тегло. Подходи за справяне с тези проблеми включват редовни здравни прегледи, коригиране на диетата и използване на естествени добавки като мелатонин или вечерна иглика, които могат да помогнат за регулиране на съня.
-
Какви са рисковете и ефектите от приема на ХЗТ (хормонална заместителна терапия) и какви са възможностите за забременяване при нейния прием?
-
Какви са причините за наддаване на тегло по време на менопауза?
-
Какви са ефектите от приема на L-карнитин?
На 42 г. съм. Още преди 3-4 години започна скъсяване на цикъла, по някое закъснение,или избързване. Мъчеше ме и зверско главоболие на 3-4 ден от цикъла. Но същинските симптоми започнаха може би преди година и половина. Освен, че започна да ми идва когато си иска (по-скоро оскъдно), започнаха и нощните изпотявания, последвани и от топли вълни през деня. Главоболията продължават да са зверски, но и в средата на цикъла. По препоръка на ендокриноложката започнах Феминорм дуо, тъй като тя ме попита искам ли ХЗТ, но казах че предпочитам да я избегна,ако е възможно. Подейства ми, спряха вълните и бях отново човек, но за 6 месеца и ефекта спря. Междувременно бях на преглед и се установи почти двойно нарастване на миомните ми възли, които следя от много години. Реших,че може да е от фитоестрогените (докторката не пожела да изкаже конкретно мнение) и затова спрях всякакви добавки от сорта. На същия този преглед ми бе изписан дуфастон всеки месец по 10 дни по познатата схема за регулиране на цикъла. Ама нали съм си шубе, все отлагах със започването му. Да, ама предния ми цикъл дойде след 42 дена, а този никакъв го няма от февруари. Самоизписах си дуфастон 5 дни по 2 за предизвикване, но вече съм на 8 ден след края и нищо. Всъщност планирах след като ми дойде да вървя пак на лекар за ефография, цито и тн,ама май няма повече да чакам,че я дойде,я не дойде.Положението с вълните става все по-нетърпимо.