Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 240 486
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
# 301
Че е в менопауза.

# 302
не съм сигурна, че ме питаш мен, аз не бих могла да знам. Коментирах Pink Martini и проблемите й с цикъла и вълните, тя не споменава нито веднъж думата "менопауза". Ти как мислиш?
Скрит текст:
Здравейте,момичета. Прочетох всички теми и реших и аз да се включа в групичката.  Simple Smile На 42 г. съм. Още преди 3-4 години започна скъсяване на цикъла, по някое закъснение,или избързване. Мъчеше ме и зверско главоболие на 3-4 ден от цикъла. Но същинските симптоми започнаха може би преди година и половина. Освен, че започна да ми идва когато си иска (по-скоро оскъдно), започнаха и нощните изпотявания, последвани и от топли вълни през деня. Главоболията продължават да са зверски, но и в средата на цикъла. По препоръка на ендокриноложката започнах Феминорм дуо, тъй като тя ме попита искам ли ХЗТ, но казах че предпочитам да я избегна,ако е възможно. Подейства ми, спряха вълните и бях отново човек, но за 6 месеца и ефекта спря. Междувременно бях на преглед и се установи почти двойно нарастване на миомните ми възли, които следя от много години. Реших,че може да е от фитоестрогените (докторката не пожела да изкаже конкретно мнение) и затова спрях всякакви добавки от сорта. На същия този преглед ми бе изписан дуфастон всеки месец по 10 дни по познатата схема за регулиране на цикъла. Ама нали съм си шубе, все отлагах със започването му. Да, ама предния ми цикъл дойде след 42 дена, а този никакъв го няма от февруари. Самоизписах си дуфастон 5 дни по 2 за предизвикване, но вече съм на 8 ден след края и нищо. Всъщност планирах след като ми дойде да вървя пак на лекар за ефография, цито и тн,ама май няма повече да чакам,че я дойде,я не дойде.Положението с вълните става все по-нетърпимо.
Е,това е от мен засега, много ми помага да ви чета. 

# 303
Аз също коментирам нейния пост.
Тъй като очевидно не е доказано, че е в менопауза, според мен, на 42 е нормално да иска регулиране на цикъла.
Ако е на 52, ясно, няма смисъл.

# 304
И аз мисля, че на 42 е добре да регулира хормоните и е рано за менопауза.

# 305
И аз мисля, че на 42 е добре да регулира хормоните и е рано за менопауза.
Не е толкова рано - индивидуално е. Оказват влияние много фактори, например генетични. Цикълът на майка ми спря на 44 г., при мен- на 45 г. Потърсих няколко лекарски мнения- всички твърдяха, че функцията на яйчниците е изчерпана. Не съм се подлагала на ХЗТ, единствено Фемовита и Менопейс съм пила. И то най-вече заради вълните и изпотяването.

# 306
Момичета, мислите, че съм към менупауза. На 46 съм, цикълът ми стана едва ли не през 20 дни и е страшно обилен. Чакам за едно направление още от два месеца.
За нервност не мога да кажа, понеже имам ПР и пия успокоителни и АД. Във фитнеса на младите нищо им няма, само аз съм цялата в мокра коса от кардиото. Даже ме е срам.
Като ме гледате кога пиша и сън не ме лови Wink
Просто се информирам, че такива неща ми се въртят в главата  ooooh!

# 307
Разбира се, че е индивидуално, но не пречи да се опита уравновесяване на хормоните. Естествено, ако може.

# 308
Jerry F ти си много смела жена... чакаш за направление от 2 месеца??!! За какво направление? Един АГ преглед във всяка поликлиника е 30 лв. Аз може и да съм хипохондричка, но веднага бих си направила изследване на прогестерон и естроген (а ако имам засилен косопад например - и тестостерон) и с резултатите - при лекар.

# 309
  • по пътеката
Jerry F, при мене така почна на твоята възраст с обилни те4ения и кръвоизливи , но минаха  3.5  г докато спре! само внимавай да не си докараш кръвоизливи, 4е и анемия после трябва да бориш!

# 310
  • София
Jerry F, и при мене така започна на твоята възраст с обилни течения, това продължи около две години, след което започна да прескача (и вече не обилно) през месец, през два.  Витамин С намалява течението-използвай го, но поне 500 мг, за да има ефект.

# 311
Благодаря, момичета!
Аз с боренето с ПР толкова съм се задълбочила, че не си обръщам внимание на това течение Blush

# 312
А ако ми дойде преди да съм свършила 10 дневния цикъл на Дуфастон спирам ли да го пия?
7 дни съм го пила и ми е 22 ден от цикъла.

# 313
Аз не знам, честно казано. Попитай лекаря. Все пак е лекарство. Когато ми дойде по рано цикалът и пиех див ямс, го спрях до следващият 16 ден.  Но за дуфастон нзм.

# 314
Момичета пак съм аз, трети пореден месец с леко зацапване на15 ден, този път го очаквах   Laughing
На какво може да се дължи два дена преди овулация и ден след това, овулацията си я усещам а и на прегледа с ехограф се видя фоликул в единия яйчник. Четох , четох и още повече се обърках  newsm78
От както имам зацапване пък нямам главоболие и сърцебиене  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт