Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 240 491
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
На първо време се пази от забременяване.
Пък като се прибереш, иди на свестен доктор, да ти пуснат всички хормони и да се изясни положението. Peace

# 286
Здравейте, на 41 години съм, имам все още редовен цикъл на около 27 дена, но със екстри  Laughing нощно изпотяване , сърцебиене, обилни менструации и все по - тежък ПМС, суха кожа , косопад .............
От няколко месеца ми се появи и едно леко зацапване точно на 15 ден от цикъла, а този месец и два дена преди цикъл.  Направих цитонамазка и ехография,  лигавицата на 2-ри ден от цикъла е 13,7 мм и тук моята гинеколожка се опитва да ме убеди че всяка жена над 40 г. с междуменструално кървене задължително трябва да се подложи на пробно абразио Sick Отказах ,  сега се чудя, при положение че всички изследвания до тук са нормални възможно ли е това зацапване да се дължи на пременопауза, не знам какво да правя  Sick

# 287
  • Бургас
допитай се до второ мнение, а също си направи и вагинален ехограф

# 288
  • София
Тя ехограф е правила, трябва да си изследва хормоните.

# 289
Тя ехограф е правила, трябва да си изследва хормоните.

+1 Peace
Зацапването е от нисък прогестерон.
Което също е причина за разрастване на лигавицата.
13,7 мм е много.
Затова има и обилни менструации.

Полип също е вероятен, но и той се причинява от нисък прогестерон.

Хистероскопията е по-добра от кюртаж, за абразио.
Но - първо да се видят хормоните. Peace

# 290
Благодаря ви bouquet Търся си читав гинеколог и непременно ще поискам второ мнение, хормони ще поискам да изследвам.

# 291
Здравейте,момичета. Прочетох всички теми и реших и аз да се включа в групичката.  Simple Smile На 42 г. съм. Още преди 3-4 години започна скъсяване на цикъла, по някое закъснение,или избързване. Мъчеше ме и зверско главоболие на 3-4 ден от цикъла. Но същинските симптоми започнаха може би преди година и половина. Освен, че започна да ми идва когато си иска (по-скоро оскъдно), започнаха и нощните изпотявания, последвани и от топли вълни през деня. Главоболията продължават да са зверски, но и в средата на цикъла. По препоръка на ендокриноложката започнах Феминорм дуо, тъй като тя ме попита искам ли ХЗТ, но казах че предпочитам да я избегна,ако е възможно. Подейства ми, спряха вълните и бях отново човек, но за 6 месеца и ефекта спря. Междувременно бях на преглед и се установи почти двойно нарастване на миомните ми възли, които следя от много години. Реших,че може да е от фитоестрогените (докторката не пожела да изкаже конкретно мнение) и затова спрях всякакви добавки от сорта. На същия този преглед ми бе изписан дуфастон всеки месец по 10 дни по познатата схема за регулиране на цикъла. Ама нали съм си шубе, все отлагах със започването му. Да, ама предния ми цикъл дойде след 42 дена, а този никакъв го няма от февруари. Самоизписах си дуфастон 5 дни по 2 за предизвикване, но вече съм на 8 ден след края и нищо. Всъщност планирах след като ми дойде да вървя пак на лекар за ефография, цито и тн,ама май няма повече да чакам,че я дойде,я не дойде.Положението с вълните става все по-нетърпимо.
Е,това е от мен засега, много ми помага да ви чета. 

# 292
Здравейте момичета днес отново бях на гинеколог, този път зацапването се появи на 11 ден от цикъла с болка . Прегледаха ме и с вагинален ехограф, според гинеколога най-вероятно се дължи на  хормонален проблем защото не вижда друга причина за това. Зацапването е преди овулация, видя се фоликул в единия яйчник. Посъветва ме да изследвам хормони на щитовидна жлеза и кръвна захар newsm78 евентуално, противозачатъчни или прогестеронов препарат във втората половина на цикъла. Абразио не се налага, най вероятно от възрастта започват промени в нивата на хормоните и от там   Rolling Eyes Не ми се пият  хормонални препарати според вас какви растителни добавки могат да се вземат вместо тях.

# 293
Не е задължително да дойде менстр. след прием на дуфастон. Може и да не. Но имаш още време. Спокойно изчакай.

# 294
Pink Martini вълните да са ти проблема, ще минат след няколко месеца, какво толкова... Нали знаеш какво рискуваш с хзт... защо ти е този цикъл на 42г.?

# 295
Стига бе! На 42 е млада жена, недейте така!

# 296
мда, млада жена е.... аз имах цикъл на 49г. когато ми откриха рака на гърдата. Без никакви симптоми и проблеми. Който се предизвиква от естрогена. И той пак е горе-долу лечим, а на матката, а на яйчниците....??? знаеш ли как се открива рак на яйчник  - никак. Не боли и когато се види обикновено вече е късно, а е най-смъртоносния  ooooh!

# 297
Това не означава да си спираме цикъла превантивно, нали?
Пък и всеки си има лични желания.

# 298
не, разбира се че не е нужно да се спира цикъла превантивно, откъде ти хрумна?
Обаче нужно ли е да го удължаваме изкуствено, след като яйчниците са се изчерпали?

# 299
Това доказано ли е?

Общи условия

Активация на акаунт