Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 240 564
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Аз също съм МНОГО доволна от меносана. Спряха горещите вълни, нервното напрежение, безсънието и раздразнението НО  качих без време около 6кг и това ме провокира да го спра.
Glamour,
 дали  напълняването е от Меносана? По принцип, самия климактериум провокира напълняване.

Естрогените остават най-ефективното средство за лечение на горещите вълни и влагалищната сухота и  вероятно подобряват и другите свързани с менопаузата симптоми, тъй като настъпването на менопаузата съвпада с резкия спад в нивото на естрогените. При настъпване на менопаузата вследствие с колебанието на хормоналните нива,  обикновено  терапия е с естроген съдържащи добавки или изофлавони.  Те имат доказан ефект за подобряване и на костната минерална плътност.Това са химикали на растителна основа, които предизвикват ефект в тялото, подобен на този от естрогена.
Всички препарати които тук коментираме -  Менопейс, Меносан, Ремифемин, Климадинон, 
МИРЕФЕМИН,  Фемостон,  Билката черен кохош, вечерната иглика /ПРИМ ОЙЛ / , соята .......
   По този начин се спасяваме от  от симптомите на МП, но с същото време покачваме нивото на естрогена без да повишаваме нивото на прогестерона /който спада главоломно/, което води на превес на естрогена или иначе казано хормонален дисбаланс.
Естрогенът съдейства за задържането на вода, също повишава нивото на мазнините,способства за отлагането на мазнини в горната част на бедрата и седалището  и около корема.......
    и затова докато се приемат добавки с естроген не може или мноооого трудно се свалят кг. и  лесно се напълнява.

# 271
  • София
Деси, явно съм останала с грешно впечатление. Сега разбирам идеята ти да добавяш и прогестерон и естрогени. Аз не се изживявам като голям капацитет по темата, уча се в движение и не се страхувам да рискувам. Приемам и чуждо мнение, така че благодаря ти за висотака оценка. Изчервих се.

В литературата дават маката като много универсална добавка. Регулирала хормоните и при мъжете и при жените. Освен това имала положителен ефект върху щитовидната жлеза. Последното наклони везната да пробвам. Уви моят опит не беше положителен. Нямаше ефект върху ЩЖ, но така ме напомпа с естроген,че дори гърдите почнаха да ме болят, подух се и определено имах завишен апетит. Целият ефект ,който бях постигнала с прегостероновия крем, отиде на вятъра и трябваше да почвам отначало.

Хубавото е,че всики организъм реагира по своему и сигурно има мнозина, които са усетили благотворния и ефект.

И при мен след 2рата опаковка черен кохош почна увеличаване на апетита и качване на килограми. Спрях го и зимата карах с топли вълни, но не така силни както  пред кохоша. Сега ексериментирам с капки на Бах.

# 272
Neba, . И аз съм си купила мака и и се ослушвам. Засега разчитам на дивия ямс, ако трябва ще включа и Витекс. Оо, направо забравих и нещо ново за мен, което прочетох скоро. Този месец ще го пробвам. На 16 и 25 ден от цикъла ще пия по 5 топченца progesteronum 5ch. Надявам се накрая да мога да давам, ако не медицински издържани, то поне проверени съвети  Проблемът с хранителните добавки е , че не е сигурно дали точно при мен конкретното вещество се превръща в прогестерон и т.н. Слабо са проучени повечето. Или поне инфото, което се появява не е много.

# 273
  • София
Деси, искам да опонирам за мака. Тя не вдига прогестерона, а естрогените. По скоро е в група с червената детелина, соевите изофлавони, черния кохош. Ако има прогестеронов дефицит от мака ще се засили и задълбочи проблемът.

Така е, обаче никъде не го пишат това, а маката се афишира като регулатор на хормоните с подмладяващ ефект и усилваща фертилността....А тя, освен че вдига естрогена, вдига и тестостерона. Аз изгълтах 1 пакет мака миналото лято и като резултат ФСХ ми скочи с 3 пункта.  Sad

# 274
 "мака, есенциални мастни киселини и див ямс или Витекс през целия цикъл и див ямс или крем от 16 ден"

ако се спрем на Витекс и Див ямс, че по-лесно ми прозвуча, може ли да кажем по конкретно, по колко на ден се пие?
Дивия Ямс май беше по 2 на ден от 16-тия ден?

Прочетох изписаното и ви вярвам, но да кажа, че от както пия фимейл актив комплекс, ужасно сладко спя, от години не бях спала така добре и не си въобразявам, а сънят ти подобрява всичко, концентрация, работоспособност... абе нормален човек си. Иначе за глада, изпих една опаковка Менопейс найт, идеално си се хранех, даже по-добре от нармалното ми състояние. Сега приключвам втора опаковка фимейл актив комплекс и съм с повишен апетит от седмица или 10-на дни, да има връзка с това, което пия...не се сещам как да го свържа....освен нещо, че преди ми е донасяло липсващ естроген, пък сега идва в повече на оганизма....ма, по-скоро странно да е такава връзката?!

Последна редакция: сб, 02 апр 2016, 11:40 от ♥♥ Fiesta

# 275
От 1950 година насам европейските лекари препоръчват сушените плодове на витекс за нередовен цикъл и облекчаване на ПМС. Предписват я и при регулиране на овулацията след употреба на орални контрацептиви, при акне и менопауза, ендометриоза, фибромен маточен растеж – всички те са свързани с хормонален дисбаланс.Билката помага и за регулиране на цикъла – съкращава дългия и удължава краткия цикъл. Виж дали може да докара изчезваща менструация е др въпрос. Обаче защо съм написала, ако съм написала Витекс и див ямс заедно. По скоро е ИЛИ . Те и двата препарата са уж прогестеронови. Аз като казвам, че трябва да си слагам очилата, не се шегувам. Витекс го пият през целия период. Обаче дали по 1 или 2 зависи вероятно от количеството. По принц див ямс е по добрият препарат за жени в пременопауза и менопауза. Витекс май има по голямо значение за овулацията.
Аа, върнах се назад. Значи правилно съм написала див ямс или Витекс и есенциални мастни киселини. И мака, за която Neba не е съгласна, защото ще увеличи фитоестрогените. Ама то много прогестерон ще дойде с дивия ямс и витекса заедно. Само да предупредя, че в някой случай на прием на Витекс първите няколко месеца се усилва кръвотечението.
Fiesta, ти пиеш и комбинираните билкови препарати, дали не трябва по прецизно изчисление какво да добавиш?
 И преди бях писала, че лекар ми изписа феминорм дуо, а самият той по рано ми беше поставил спирала Мирена, заради намален прогестерон. Каза да го пия продължително време. Не съм го и започвала, та отзиви някакви дали имате за препарата. Знам , че е комбинация от мощни фитоестрогени, но пък и докторът е много добър.

Последна редакция: сб, 02 апр 2016, 14:18 от Desi.67

# 276
Desi.67 благодаря за отговора и разяснението.

Ходих да си купя Див Ямс и чета на опаковката, че регулира нормалното ниво на хормоните при мъже и жени, но не пише да е прогестерон.... питам аз аптекарката с какво мога да заменя Дуфастона, а тя ми вика, ми с нищо... спираш го и си в паузата! Shocked

# 277
Дивия ям не е прогестерон, правилно си прочела.
Но фитохормона диосгенин, който се съдържа в сладкия картоф, се превръща в прогестерон в човешкото тяло.
Друг е въпроса в какъв процент.
Затова лекарите предписват синтетичен, защото е ясно какво количество се внася в организма.

http://apteka.framar.bg/30019290/%D0%B4%D0%B8%D0%B2-%D1%8F%D0%BC … 00-nature-39s-way

# 278
  • София
В книгата на д-р Ли се говори, че  прогестеронът е хормон, който регулира и естрогените. Имаше някаква схема на хормоните и със стрелки беше указано кой хормон в какво може да се превърне при нужда. Някои от хормоните можеха и в обратна посока да се трансформират. По памет говоря, но прогестеротът може да се преобрази в естроген (не помня кой от трите вида). Затова той препоръчва добавянето на прегестерон, а естрогенът ще се саморегулира.

# 279
Не може да се превърне в друг хормон прогестерона.
Но е важен за баланса.
Особено, ако има естрогени в плюс. Например при терапия с естрогени.
Недостигът на прогестерон и високи естрогени е риск за рак.
Точно сега чета за рака на ендометриума, за жалост братовчедка ми я диагностицираха наскоро с такъв... Sad Sad Sad

# 280
Привет, момичета  Hug
Присъединявам се към вас с едно питане. При мен накратко...хм...аз съм на 36 години и имам две момиченца на 6г и на 4години. Преди 5месеца ме диагностицираха с менопауза. Живея в Испания в момента. Тук ме диагностицираха и ми предписаха Тиболона. Имах симптоми (топли вълни, нервност и неспокоен сън), направиха ми и кръвен тест и така ми поставиха диагнозата. Консултирах се наскоро с гинеколога ми е бг (от около 9 години се боря с различни гинекологични неволи), който ми сподели, че според него не съм в менопауза, но няма как да е категоричен преди да се прибера през лятото. Та въпроса ми е...ако някой има представа ,пиейки тези хормонални таблетки (хзт) има ли опасност от забременяване...тук ми каза доктора, че категорично съм в менопауза, но това което пропуснах да споделя е цикълът който имах преди седмица, съвсем нормален и като дни, и количество, и общо усещане...

# 281
Според мен след като имаш цикъл, теоретично е възможно да забременееш.
А и след като той се съмнява в диагнозата, също.

# 282
Привет  Simple Smile

"Страхотно", значи тези таблетки не действат така,  както противозачатачните...

# 283
Сега прочетох какви са тези таблетки.
Само естроген съдържат.
И всъщност мислех, че искаш да забременееш. Blush
Питай все пак доктора.

# 284
Направо ще отида да си направя преглед, изследвания, всичко нобходимо, но се прибирам в бг чак август   Tired Тука ще ида на още два доктора, които са ми по частната застраховка, но...някак не им вярвам аз на тези докторчета тука  Thinking Много се оплакваме ние от нашите, ама тука какво е  ooooh!

За забременяване някак не ми се чува даже  Naughty точна ми е бройката, куче имаме вече, цирка е пълен...един вид не мога повече  Whistling

Естроген значи...малко по-нагоре в постове четах за раци разни безобразни...аз понеже имах ендометриоза преди около 8-9 години, четах и за хормоните също и от невежество се панирах някак...и допълнителните терзания със не пазенето, менопаузата (има ли я или не) и...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт