Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 240 694
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Купих си прогестогел. Никъде не видях да пише, че не е синтетичен, а естествен препарат?
Пише прогестерон?! newsm78

И как се дозира, също не ми е много ясно? Помогнете моля!
Иначе доктора ми е назначил дуфастон от 15 ден на цикъла по 2 за 10 дни. Какво да направя, ако искам да го заменя с прогестогел?

Аз се мажех с една линийка дневно.

# 256

Аз се мажех с една линийка дневно.

А, всеки ден от месечния цикъл ли?
..то сигурно зависи и с каква цел го мажеш. При мен става въпрос за нестабилно ниво на прогестерон заради предменопаузата.

# 257
От десетия ден започвах и до цикъл.
Но не ми е изписан от лекар.
Първоначално за косата, тук от форума го прочетох, а после за прогестеронов дефицит, защото ми се образуваха функционални кисти.

# 258
Fiesta, предполагам дуфастона ти е изписан за три месеца.  Не е ли по добре да приключиш тези три месеца с него и след това от 15 ден да започнеш да мажеш прогестероновия крем?  Питам само. Не давам съвет.

# 259
И аз така бих направила. Peace

# 260
Мерси DeVa®

Fiesta, предполагам дуфастона ти е изписан за три месеца.  Не е ли по добре да приключиш тези три месеца с него и след това от 15 ден да започнеш да мажеш прогестероновия крем?  Питам само. Не давам съвет.

това е, че ми го изписа да си го пия постоянно. Преди година Карагьозов ми го изписа за 4 месеца, тогава го пих 3, сама си спестих 1, че нали съм много добра и мога и без лекарства.... Joy . Сега някакъв случаен доктор беше, че часа ми за Карагьозов е през юли  Laughing ми каза да си го пия постоянно, което нещо никак не ми харесва и търся някаква алтернатива, поне да не е синтетичен прогестерон. Иначе този доктор ме убеждаваше, че нямало нищо страшно и си било супер да го пия постоянно. Confused

Склонна съм да опитам както казвате, поне докато не ми закъснее пак  Laughing

Купих си книжката на д.р Джон Ли "Какво докторът не ви е казал за ПМ" и чета оттук-оттам, колкото време ми остава... и затова се чудех, толкова говори против синтетичните хормони и препоръчва прогестероновия гел, пък на него никъде не пише да е естествен?!

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 14:41 от ♥♥ Fiesta

# 261
И аз мислех, че е естествен, но момичетата в темата казаха, че е синтетичен.

# 262
Ако е прогестогел е синтетичен, да. Ама то няма как да е напълно  естествен, май. Всъщност биоактивните компоненти от растителен произход не внасят в организма хормони, а насърчават тяхното производство вътре в самия организъм. Не мисля, че е добре да пиеш дуфастон по дълго от 6 месеца. То не че не можеш да ходиш по често на преглед за гърдите, но не е ли по лесно да опиташ с мака, есенциални мастни киселини и див ямс или Витекс през целия цикъл и див ямс или крем от 16 ден.  Всъщност аз нали разказвах, че ми липсваше менструация 4 месеца след силен стрес. Направих прогестеронов тест с дуфастон. Появи се цикъл. Изписаха ми дуфастон за три месеца. От 16 ден. Не го пих. Пих див ямс от 14 ден и вечерна иглика през целия цикъл. Появи се менструация, но на 22 ден. Сега пак си пия игликата и на 16 ден от цикъла ще почна дивия ямс. Общо взето пробвам върху себе си. Нещо не се справям с мазането. Макар че доктор Ли пише, че с крем е по лесно.  И всеки можел да си намери правилната доза. Но ми направи впечатление, че пишеше, че с времето трябва дозата да се намали. Май ще трябва пак да прочета книгата.
Извинете ме, ако откриете грешки, но не ми се слагат очила, а и малко ме мързи да проверявам написаното Simple Smile

# 263
... Направих прогестеронов тест с дуфастон...
Аз това не го разбрах. Проверила си дали изобщо ще имаш отново цикъл ли, т.е. да не би да си вече в менопауза, така ли да го разбирам?
Защото и на мене ми го изписаха, но аз не го пих. Не посмях. Но и цикълът ми прескача по 2-3 месеца. И скоро си мислех дали да не започна дуфастона...

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 05:18 от Mary Jo

# 264
Lirena и на мен ми се струва сега, че апетитът ми се увеличи от МЕНОСАНА. Макар че при мен напълняването започна рязко  преди две години, както и пълна смяна на вкусовите предпочитания. Започвам контрол на храненето и дано да успея, че ако трябва да сменям и Меносана, не знам.

Аз мисля, че напълняването е следствие най-вече от самия климакс ( т.нар. хормонален дисбаланс, който води до напълняване). Но възможно е и Меносана и подобни на него да оказват влияние в/у теглото. Аз съм пила Фемовита и  Прим Оил - не влияеха при мен на тегло, апетит....В момента пия  Менопейс. Ще споделя след време как ми действа. За сега не мога да регистрирам ефект, т.к. го пия от седмица.

# 265
Marry Jo, съвсем правилно си разбрала. Лекарката каза, че ако след приема на дуфастон по схема, 5 дни по 2, ако е важно  ще проверя, не настъпи менструация, да не я чакам. И след това изписа дуфастон за 3 месеца. За да се регулирали хормоните, с което ме изгуби. Защото не очаквам с прием на дуфастон това да се случи. Още повече на 49 години.

# 266
Моята лекарка също каза, че на възраст, нормална за менопауза е излишно да се пият подобни препарати, защото това е изкуствено поддържане. Няма да се регулират хормоните.
Ако си на 35-40, да, тогава може. Peace

# 267
Deva, аз исках да изчистя лигавицата, която още ноември беше достигнала размери. Иначе съм напълно съгласна с теб.

# 268
  • София
Ако е прогестогел е синтетичен, да. Ама то няма как да е напълно  естествен, май. Всъщност биоактивните компоненти от растителен произход не внасят в организма хормони, а насърчават тяхното производство вътре в самия организъм. Не мисля, че е добре да пиеш дуфастон по дълго от 6 месеца. То не че не можеш да ходиш по често на преглед за гърдите, но не е ли по лесно да опиташ с мака, есенциални мастни киселини и див ямс или Витекс през целия цикъл и див ямс или крем от 16 ден.  Всъщност аз нали разказвах, че ми липсваше менструация 4 месеца след силен стрес. Направих прогестеронов тест с дуфастон. Появи се цикъл. Изписаха ми дуфастон за три месеца. От 16 ден. Не го пих. Пих див ямс от 14 ден и вечерна иглика през целия цикъл. Появи се менструация, но на 22 ден. Сега пак си пия игликата и на 16 ден от цикъла ще почна дивия ямс. Общо взето пробвам върху себе си. Нещо не се справям с мазането. Макар че доктор Ли пише, че с крем е по лесно.  И всеки можел да си намери правилната доза. Но ми направи впечатление, че пишеше, че с времето трябва дозата да се намали. Май ще трябва пак да прочета книгата.
Извинете ме, ако откриете грешки, но не ми се слагат очила, а и малко ме мързи да проверявам написаното Simple Smile

Деси, искам да опонирам за мака. Тя не вдига прогестерона, а естрогените. По скоро е в група с червената детелина, соевите изофлавони, черния кохош. Ако има прогестеронов дефицит от мака ще се засили и задълбочи проблемът.

# 269
Neba, аз бързо се съгласявам с теб, защото ти си много знаеща и всяко твое мнение посрещам с радост, но в тази комбинация с  маката е по скоро за регулиране на хормоните. Не само опит да се достави прогестерон. Маката има естроген подобно действие при жени, напълно съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт