Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 635
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Морска звезда, аз съм с непоносимост към миризми/ парфюми, сапуни с аромат на торта, некъпани граждани и ароматизатори могат да ме доведат до повръщане, направо/....отделно,че почнах пак да повръщам при пътуване........абе като бременна съм/тая програма тогава я карах/. И сутрин съм зла и злобна/ до второто кафе не е желателно да ме закачат/. И това е  въпреки,че си пия послушно хапчетата...не ща да мисля,как ще е  без тях?!?

# 556
Морска звезда, аз съм с непоносимост към миризми/ парфюми, сапуни с аромат на торта, некъпани граждани и ароматизатори могат да ме доведат до повръщане, направо/....отделно,че почнах пак да повръщам при пътуване........абе като бременна съм/тая програма тогава я карах/. И сутрин съм зла и злобна/ до второто кафе не е желателно да ме закачат/. И това е  въпреки,че си пия послушно хапчетата...не ща да мисля,как ще е  без тях?!?

И жената е така, нося и кафето в леглото, чак след второто влиза в час. Доста промени наблюдавам в настроенията и. От как спря добавките, смъкна 5 кг. Последните 5 дни пада по 100 гр, и е мноу доволна. Обу късите гащи и не и пука, че вълни я обливат, пие вода в изобилие и се мокри на чешмата със студена вода. Намерила си е начина.

# 557
От кои добавки е напълняла,че мисля да започвам някакви,ама повече да качвам не искам.  Stop

# 558
От кои добавки е напълняла,че мисля да започвам някакви,ама повече да качвам не искам.  Stop

Във всички добавки които съдържат само единия от хормоните - дамо естроген или само прогестерон.

Витекс агнус кастус или  Аврамово дърво,(Vitex agnus-castus) който провокира продукцията на прогестерон има и нежелани реакции, резултат от употребата му могат да бъдат: проблеми със стомаха, гадене, сърбеж, обрив, главоболие, поява на акне, проблеми със съня, наддаване на тегло и потиска сексуалното желание.

Ако се приема miroestrol, червена детелина, черен кохош, мирефемин .....и др. които съдържат естрогени за да се борят с топмите вълни, нервността и безсънието, от своя естрогена като добавка, заедно с някои други хормони  съдейства за задържането на вода, а това, както на много жени е известно от собствен опит, също повишава нивото на мазнините.

Даже съм си запазила от нета един цитат: Изводът е еднозначен – естрогените помагат на организма да изгаря мазнини, повишават настроението, подтискат апетита, а прогестеронът съдейства организмът усилено да се запасява с мазнини и вода! Загубата на естроген е основният фактор, който се посочва за покачване на теглото през този период. Дори и най-пъргавите баби започват да имат излишни тлъстини в коремната област, което е доста притеснително за всички.

# 559
.........Изводът е еднозначен – естрогените помагат на организма да изгаря мазнини, повишават настроението, подтискат апетита, а прогестеронът съдейства организмът усилено да се запасява с мазнини и вода! Загубата на естроген е основният фактор, който се посочва за покачване на теглото през този период. Дори и най-пъргавите баби започват да имат излишни тлъстини в коремната област, което е доста притеснително за всички.
Това е много странно  Shocked мисля че е точно обратното. Затова и "женствените" жени са закръглени пухкави -широки в ханша, а "мъжествените" мъже са стройни и нямат по принцип мазнини.
http://www.hormone.org/diseases-and-conditions/womens-health/what-is-estrogen

# 560
По принцип избягвам да пия лекарства,фен съм на алтернативните методи .
Ходя на лекар,правя си изследвания,но избягвам химия.
Набрах си червена детелина и мисля да попия малко чай от нея.  Simple Smile
Скоро съм на гинеколог,може и да се консултирам относно добавките,облекчаващи симптомите.
Някой пробвал ли е диети за сваляне на кг?
По-точно в момента събирам инфо за Палео диетата. 

# 561
Аз от любопитство пробвах монодиети - и съм във възторг  Grinning ядеш на корем и отслабваш с невероятна скорост, страхотно е. И то се топят мазнини, точно където трябва, препоръчвам  Peace

Нервността, злобата, непоносимост към миризми и прочие капризи според мен категорично не са от менопаузата, а са до характер. Аз така бях от 20-25 годишна възраст  Mr. Green шегата настрана, казват, че при недостиг на магнезий сме нервни и стресирани и хвалят Магне Б6.

# 562
Някой пробвал ли е диети за сваляне на кг?
По-точно в момента събирам инфо за Палео диетата. 
Аз.ВМ НВХ.От март до сега, -9 кг някъде.
Има малки разлики с Палео-то.

# 563
Скрит текст:
.........Изводът е еднозначен – естрогените помагат на организма да изгаря мазнини, повишават настроението, подтискат апетита, а прогестеронът съдейства организмът усилено да се запасява с мазнини и вода! Загубата на естроген е основният фактор, който се посочва за покачване на теглото през този период. Дори и най-пъргавите баби започват да имат излишни тлъстини в коремната област, което е доста притеснително за всички.
Това е много странно  Shocked мисля че е точно обратното. Затова и "женствените" жени са закръглени пухкави -широки в ханша, а "мъжествените" мъже са стройни и нямат по принцип мазнини.
http://www.hormone.org/diseases-and-conditions/womens-health/what-is-estrogen
[/spoiler]

Фри и аз не по-малко от теб съм  объркана от информацията която получавам от  всякъде. Ето един пример :
Какво се предлага като естествен прогестерон: Сред тези растителни средства са билката витекс, корен от репей, люцерна, сибирски женшен, корен от мака, див ям.   http://www.lekar.bg/2015/03/07/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D1 … 1%80%D0%BE%D0%BD/

а тук  за люцерната /т.е червената детелина/ Люцерна притежава свойството да регулира нивата на хормоните в организма. Според някои източници, растението притежава естрогеноподобно действие. Ето  защо не е чудно, че люцерна се прилага при жени в менопауза, като облекчава симптомите на това състояние http://bilki.pharmacy-bg.com/5027-liucerna.html

# 564
Мисля,че м/у люцерна и червена детелина има разлика
http://bilki.pharmacy-bg.com/2486-chervena-detelina.html

# 565
Витексът не е естествен прогестерон. Действието му е съвсем друго, като в резултат се получава балансиране на нивата на естрогените и прогестерона по естествен път.
Червена детелина и люцерна са съвсем различни растения.
Повече какво да коментирам...

# 566
  • Другата България
Витексът не е естествен прогестерон. Действието му е съвсем друго, като в резултат се получава балансиране на нивата на естрогените и прогестерона по естествен път.
Червена детелина и люцерна са съвсем различни растения.
Повече какво да коментирам...
Ти Витекса защо го пиеш? Имаш ли нередовен цикъл или просто профилактично?
Имаш ли някакъв ефект, доволна, недоволна?

Питам защото още му се чудя, при мен нямаше цикъл 7 месеца, дойде, нямам симптоми на менопауза освен нервност и безсъние....май съм писала и в другата тема. Фемикура няма да купувам, за Витекса съм се замислила.

# 567
Профилактично го пия. Цикълът ми не мога да кажа, че е редовен, при положение че идва, когато си иска. Освен това е прекалено обилен и болезнен.
Също така се надявам другите неприятни "екстри", ако не си ги спестя, то поне да минават по-леко и по-поносимо. Имам позната, при която този период беше много тежък. И то нямам предвид вълните, изпотяването и безсънието, а сериозни здравословни проблеми – със сърцето и др. подобни. Наплаших се покрай нея и предпочитам да пия превантивно нещо с цел облекчаване. А дали ще има някакъв ефект, или не – отскоро го пия, не мога още да кажа. Пък и то всичко е индивидуално...

# 568
  • Другата България
Да, знам, но все пак....сподели ако усетиш някакъв ефект. Peace

# 569
То всъщност ефектът ще е липсата на "дефект".  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт