Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 625
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • Другата България
Именно.

# 571
  • Бургас
Момичета,не мога да намеря по-подходяща тема,а не искам да пускам нова,затова ще попитам тук.Намерили ли сте начин да се спре или поне да се намали изпотяването по лицето?Аз съм на 34 години,оперирана съм преди няколко години и съм с тотална хистеректомия,нямам матка,яйчници и дори шийка на матка и явно понеже твърде рано ми се случва този ужас,тялото ми усилено се бори с настъпващите промени се чувствам ужасно.Сега в жегите е нетърпимо и се потя обилно по лицето,шията и деколтето,направо по мен се стичат вади вода и ми е ужасно неприятно,а и ме е срам пред хората,почти всеки ме пита какво ми е.

# 572
Ако са само моментни вълни не би трябвало да е чак толкова зле. По принцип щитовидната жлеза контролира температурата, изследвай се дали нямаш проблем там.

# 573
  • Бургас
Имам Базедова болест,но в момента е в ремисия.Имам я от почти 10 години,но преди операцията не се потях така,според мен са си вълни,но доста начесто.Преди време беше ад,ставах на по няколко пъти през нощта да си суша косата.Няма ли лекарство или добавка,която да намалява този дискомфорт?Не мога да приемам хормонозаместителна терапия,имам проблеми и с гърдите.

# 574
  • Costa Rica
Цопвам при вас за идеи. Макар че съм дала едно здраво "майната му" на всички симптоми и се радвам на живота. Но знае ли човек...

# 575
  • оттам, откъдето започва България
Чудесно е, че си сред нас. И аз стоя тук и чета, ограмотявам се и гледам да се радвам на живота.
В момента от жегите или от друго /и аз не знам вече от какво/ си пуфтя, но наистина се старая да приемам всичко, което ми се случва.

# 576
Имам Базедова болест,но в момента е в ремисия.Имам я от почти 10 години,но преди операцията не се потях така,според мен са си вълни,но доста начесто.Преди време беше ад,ставах на по няколко пъти през нощта да си суша косата.Няма ли лекарство или добавка,която да намалява този дискомфорт?Не мога да приемам хормонозаместителна терапия,имам проблеми и с гърдите.

Опитвала ли си с препарати на билкова основа? Има голямо изобилие на пазара, само трябва да намериш твоя. Споделяла съм в темата, че Изофлавон на мен ми действа много добре - точно срещу вълните и изпотяването.

# 577
  • Бургас
Благодаря момичета,ще го пробвам този Изофлавон,може пък да помогне.

# 578
Благодаря момичета,ще го пробвам този Изофлавон,може пък да помогне.
Ако искаш да качиш пет кила за месец, успех.

# 579
Привет на всички! И аз се включвам за следя темата. на 34 г. съм и ог 1 година няма цикъл. До сега смених три гинеколожки. Пих за предизвикване на цикъла Дуфастон и Логест, кота втора го пих два пъти и до края на седмицата се надявам вече отчаяно от резултат, защото гинеколожката ми няма резервен вариант, затова ако няма ефект мисля да се насоча към Витекса. Моляяяя ако някой е имал подобен проблем и нещо му е помогнало да си възстанови цикъла мола нека сподели. Предварително благодаря!

# 580
към Как Сийка, как пиете Витекса? Купувам билката и я варя или на таблетки? Благодаря!

# 581
На таблетки - по 2 на ден. Ето този:

Скрит текст:

Не знам дали не е рано да се похваля, но цикълът, който ми дойде, след като започнах да пия Витекс, беше толкова лек, че не можах да повярвам направо. Не беше ми се случвало от доста години. Бях забравила какво е нормален цикъл – без болки, без обилни кръвоизливи и съсиреци, без обезболяващи, с нормални превръзки, а не макси... Дано да е от Витекса, че и следващия път да е така...  Praynig

# 582
Момичета,не мога да намеря по-подходяща тема,а не искам да пускам нова,затова ще попитам тук.Намерили ли сте начин да се спре или поне да се намали изпотяването по лицето?Аз съм на 34 години,оперирана съм преди няколко години и съм с тотална хистеректомия,нямам матка,яйчници и дори шийка на матка и явно понеже твърде рано ми се случва този ужас,тялото ми усилено се бори с настъпващите промени се чувствам ужасно.Сега в жегите е нетърпимо и се потя обилно по лицето,шията и деколтето,направо по мен се стичат вади вода и ми е ужасно неприятно,а и ме е срам пред хората,почти всеки ме пита какво ми е.
Това сякаш аз съм го писала... Напълно споделям тези неволи! Явно има вълни и вълни - топли и мокри. Аз също се озъртам и ослушвам за някаква помощ.
Моля те, ако чуеш за някакъв препарат, който може да се приема от рискови групи пациенти, сподели!

# 583
  • Бургас
djasra ,в какъв смисъл си рисков пациент?Мен ме оперираха заради много тежка форма на ендометриоза,всичко в корема ми е било направо мазало и въпреки това след 8 месеца ми изписаха естрогени,но пък те ми пречат на гърдите,имам мастопатия.
И моите вълни са топли и мокри,по цяла зима се разхождам с къс ръкав и тънка жилетка,която често свалям когато ми стане топло.Спя в неотоплена стая и се понася някак,но през лятото е ужас.

# 584
здравейте от една година съм без цикъл на 34 г., след като за втори път за 2-ва мес. пия Логест цикъла ми дойде. Следтова ми е изписала да пия Клостилбегит и се чудя дали да го пия или да не почна Витекс, но след цикъл ли се пие и от кой ден като е спял? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт