Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 611
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Наскоро прочетох за адреналната умора и някои нейни признаци. По-надолу съм копирала част от материала http://plamenshopov.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/10/26/vyzstanov … loto-vi-m.1197098
Класически признаци и симптоми на надбъбречната недостатъчност (адреналиновото изтощение)
Скрит текст:
- Умората и слабост, особено сутрин и следобед, липса на енергия
- Проблеми при събуждане сутрин, въпреки че сте спали цяла нощ.
- Утринна умора - вие наистина не изглежда да сте се "събудили" до 10 часа, дори и да сте били будни от 7 часа сутринта.
- Следобед - (чувство на сънливост или замъглено мислене) от 2 до 4 pm, прилив на енергия в 18:00 часа.
- Потискане на имунната система
- Повишени алергии
- Загуба на мускули и костна маса и мускулна слабост
- Лека депресия
- Хормонален дисбаланс
- Кожни проблеми
- Автоимунни заболявания
- Повишените PMS или симптоми на менопаузата
- Ниско сексуално влечение
- Замаяност при изправяне от седнало или легнало положение
- Намалена способност за справяне със стрес
- Глад за храни с високо съдържание на сол, захар или мазнини. - някои от причините за адреналиновото изтощение е липсата на сол в храната.
- Неспособност за справяне с храни, богати на калий (цитрусови плодове) и въглехидрати, освен ако не са комбинирани с мазнини и протеини
Освен това, хората с надбъбречна недостатъчност често получават прилив на енергия (първа вълна) около 18:00, последвано от сънливост в 21:00 или 22:00, на която често се съпротивляват. A "втората вълна" на прилив на енергия е често срещана в 23:00 часа, която често може да ви предпази от заспиването до 1:00 часа.

# 586
Благодаря момичета,ще го пробвам този Изофлавон,може пък да помогне.
Ако искаш да качиш пет кила за месец, успех.

При мен няма такова нещо.
Не се препоръчва на жени, които имат проблем със щитовидната жлеза. Заради соята.

# 587
  • Бургас
Pipi_ ,благодаря за пояснението,аз имам проблеми с щитовидната жлеза и явно няма да го купувам.С какво соята вреди?

# 588
Не знам, вероятно в нета някъде можеш да намериш обяснение защо вреди соята на щитовидната. Знам от моя приятелка, която имаше същият проблем, че и бяха изписали Ремифемин, в него няма соя.

# 589
mariqivanova799, след операция за киста на яйчника наскоро и кистозни гърди от години съм много, много предпазлива към какво да посегна.
А вълните са ужасни. И това, че имам топли не ме кара да ходя все по къс ръкав, уви. След топлата вълна идва студена, ама истински студ, настръхвам, зъзна...

# 590
От соята се пълнее. Имаме семейна приятелка, която е на Ремифемин, подута е като плондер, въпреки натуралните продукти, има и пълнеж. Днес точно четохме състава на кутийката - нишесте картофено и още две, три други.

# 591
Ремифемин съдържа черен кохош (цимифуга), за който казват, че:

Цитат
Черният кохош съдържа химикали, подобни на естрогена, така че трябва да се избягва от хора, които не трябва да вземат такива химикали или тези, които приемат синтетични естрогенни лекарства, като Тамоксифен.

Източник

Така че дали соя, дали черен кохош... Все тая.

# 592
  • Бургас
mariqivanova799, след операция за киста на яйчника наскоро и кистозни гърди от години съм много, много предпазлива към какво да посегна.
А вълните са ужасни. И това, че имам топли не ме кара да ходя все по къс ръкав, уви. След топлата вълна идва студена, ама истински студ, настръхвам, зъзна...
И аз имам фиброкистозна мастопатия,по едно време ми течеше тъмнозелена,направо черна течност от гърдата и се бях побъркала,мислех,че е нещо лошо.Ти какво пиеш?На мен за гърдите ми изписаха Мастодинон и един гел с прогестерон.Студени вълни нямам,тъкмо снощи се оплаквах на майка ми,че ако има ад няма да се впечатля особено,свикнала съм направо да завирам в собствен сос и да ми е горещо дори през зимата.

# 593
  • София
Мария, защо допуснахте да ви направят пълна хистеректомия на двадесет и няколко години?
Направо умът ми не го побира.

# 594
  • София
Благодаря момичета,ще го пробвам този Изофлавон,може пък да помогне.
Изофлавон е фитоестроген. Спомена, че имаш проблем и с гърдите, по-добре не рискувай.

# 595
  • Бургас
Мария, защо допуснахте да ви направят пълна хистеректомия на двадесет и няколко години?
Направо умът ми не го побира.
Ами казаха ми,че няма друг начин.Имах навсякъде в корема ендометриозни огнища,кървях дори от уретера и червата,посинявах от болки, припадах.Според лекаря матката ми е била ужасно увредена от заболяването,а яйчниците бяха жестоко поизрязани от двете предходни операции,но пак били целите в кисти гадовете.Изписаха ми Золадекс и така и не ми помогна,беше ми зле от него,а кистите спокойно си растяха без да отчитат,че ми бият Золадекс.Заради това заболяване имам 3 операции,едната още на 12 годишна възраст,почти ми премахнаха яйчника,но това не го спря да образува кисти.На втората операция са ми измъкнали киста колкото мъжки юмрук от другия яйчник и както казах ми изписаха този Золадекс.Полза никаква.На 29 години ми махнаха органите,лекарят дори показал на майка ми снимки на органите ми на майка ми(тя е медицинско лице и настояваше за операцията).Според лекарят всички тези огнища са кървяли в коремната ми кухина и оттам идвали всички проблеми.Между другото аз изглеждах много зле,постоянно слабеех,бях се стопила до 38 кг и почти бях убедена,че имам злокачествено заболяване.За щастие се оказа доброкачествено.

# 596
  • София
Ендометриоза не се лекува със хистеректомия, независимо в колко тежка форма е.
Може би е трябвало да опитате с някакво алтернативно лечения, но от детска възраст сте попаднали на касапи, които вместо да ви помогнат, още повече са влошили състоянието ви.
Трагично е, че има все още лекари, които се ръководят от принципа "има орган, има проблем", затова дайте да го махнем.

# 597
  • Бургас
Да,и аз това казах на лекаря и му обяснявах,че лоботомия би ми помогнала повече,но той ми каза,че изборът си е мой.Единствено съжалявам,че не мога да имам повече деца,иначе в момента се чувствам добре,заболяванията ми са в ремисия,дори си търся работа.

# 598
Отговорът на 90% от въпросите - РАЗСТРОЕН БАЛАНС НА ПОЛОВИТЕ ХОРМОНИ - ЕСТРОГЕННА ДОМИНАНТНОСТ

http://bulvit.com/estrogennata-dominantnost-i-kak-da-si-pomognem.html

# 599
Стигнах до:

Цитат
ЕФЕКТ ОТ ЕСТРОГЕНА

Кара ендометриумът да се умножава

и направо ме загуби. Помислих малко и дадох втори шанс, карайки по диагонал, но попаднах на това:

Цитат
Миома на гърдите или яйчниците

и се отказах.
Ще убиете някого бе, неграмотници!  Close

t_, искрено се надявам да не си ти авторът на тези псевдонаучни статии, към които пускаш линкове в темата. Има и по-достоверни източници в интернет все пак...

Общи условия

Активация на акаунт