Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 699
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
.... разни.Вече не се издържа,просто не съм аз.Всех си да пия Ремифемин.Момичета някой пил ли го е това лекарство?
аз го пия,малко повече време трябва за да подейства.Поне 2 седмици.

# 136
.... разни.Вече не се издържа,просто не съм аз.Всех си да пия Ремифемин.Момичета някой пил ли го е това лекарство?
аз го пия,малко повече време трябва за да подейства.Поне 2 седмици.
Благодаря мила за бързия отговор.Дано помогне,че вече съм се обезверила.На теб помага ли ти?

# 137
Силви67, не е задължително депресията ти да е от менопаузата. Депресията е често срещано състояние, съвсем не е страшно и можеш да го пребориш дори с Ремотив, а има и по-добри препарати. Аз лично без да бях в менопауза - след 2 -3 седмици драми, рев и безсъние се оправих почти веднага с Ремотив, въпреки че не вярвам много на реклами.
Не си въобразявайте и не се самоуспокоявайте, че всичките ви проблеми са от менопаузата, а си търсете истинските причини - физически или психически.
http://www.puls.bg/illnes/issue_149/part_3.html

# 138
Силви67, не е задължително депресията ти да е от менопаузата. Депресията е често срещано състояние, съвсем не е страшно и можеш да го пребориш дори с Ремотив, а има и по-добри препарати. Аз лично без да бях в менопауза - след 2 -3 седмици драми, рев и безсъние се оправих почти веднага с Ремотив, въпреки че не вярвам много на реклами.
Не си въобразявайте и не се самоуспокоявайте, че всичките ви проблеми са от менопаузата, а си търсете истинските причини - физически или психически.
http://www.puls.bg/illnes/issue_149/part_3.html

Много ми е нисък естрогена 19 и докторите предполагат че е от това.Аз пия денксит който горе-долу ми помага.Лични проблеми не мога да кажа ,че имам кой знае какви.Даминава вече тази лудост,че дотегнах на всички,на-вече на себе си.Рев и лошо настроение ей така без причина.Когато имах цикъл един ден преди това съм се чувствала така....Титаник потъва Laughing,сега със седмици.

# 139

Много ми е нисък естрогена 19 и докторите предполагат че е от това.Аз пия денксит който горе-долу ми помага.Лични проблеми не мога да кажа ,че имам кой знае какви.Даминава вече тази лудост,че дотегнах на всички,на-вече на себе си.Рев и лошо настроение ей така без причина.Когато имах цикъл един ден преди това съм се чувствала така....Титаник потъва Laughing,сега със седмици.

Как се разбира колко ти е естрогена, предполагам изследване, кажи повече моля

# 140

Как се разбира колко ти е естрогена, предполагам изследване, кажи повече моля
[/Отиваш в някоя лобаратория да ти вземат кръв за естрадиол.

# 141
Здравейте, искам да попитам от около година ми е назначена ХЗТ, пия Трисеквенс......та възможно ли е да забременея? На 30 год. историята ми е много дълга, но накратко след стрес и вманиачаването ми по здравословното хранене от 53 -54 кг достигнах критичните за мен 40 кг.,съответно цикъла ми спря и се започна ходене по лекари изследвания и прочие... казаха ми че трябва да напълнея,да се успокоя за да се нормализират нещата.Дори получих и диагнозата ПКЯ. Трисеквенса е последното ми изписано лекарство и в момента пия само него, съкровената ми мечта е да имам дете и за това ме интересува докато го пия има ли възможност да забременея? Като цяло от лятото до сега съм успяла да кача около 5 кг. но явно трябва още.Моля някой ако има мнение по въпроса да го каже....смятам че ще ми е от полза....Благодаря ви много и се извинявам ако задавам глупави въпроси.

# 142
anichka, отговарям ти, само за да не си без отговор. За съжаление ти трябва много по-сериозно мнение от нашите тук. И човек, който разбира от природолечение на ниво професия. Само едно съм сигурна, че разбъркаш ли хормоните, трудно ги вкарваш в ред. Може би трябва да се срещнеш с доктор Папазова или някой подобен. Пробвай с добър хомеопат. И ти желая успех и да обичаш себе си.

# 143
Благодаря за отговора! Знам че ми трябва професионално мнение, но се надявах че някой може да е имал подобен проблем и да сподели с мен как се е справил!

# 144
Скрит текст:
Здравейте, искам да попитам от около година ми е назначена ХЗТ, пия Трисеквенс......та възможно ли е да забременея? На 30 год. историята ми е много дълга, но накратко след стрес и вманиачаването ми по здравословното хранене от 53 -54 кг достигнах критичните за мен 40 кг.,съответно цикъла ми спря и се започна ходене по лекари изследвания и прочие... казаха ми че трябва да напълнея,да се успокоя за да се нормализират нещата.Дори получих и диагнозата ПКЯ. Трисеквенса е последното ми изписано лекарство и в момента пия само него, съкровената ми мечта е да имам дете и за това ме интересува докато го пия има ли възможност да забременея? Като цяло от лятото до сега съм успяла да кача около 5 кг. но явно трябва още.Моля някой ако има мнение по въпроса да го каже....смятам че ще ми е от полза....Благодаря ви много и се извинявам ако задавам глупави въпроси.
Моето мнение също е абсолютно НЕпрофесионално.
Не знам на какви лекари си ходила и какви си посетила ПЪРВО, но ...... според мен (ако не си го направила вече), имаш хранително разсторйство.Или си анорексичка, или си съвсем близо до това.Затова ти трябват добри  психотерапевт и диетолог.Пак казвам, не съм специалист, но доколкото съм запозната, вкараш ли в ред психика и начин на хранене, тялото има естествени механизми за възстановяване и ще пренасочи усилията си в регулиране на хормоните.
Или, съвсем лаишки казано:организмът насочва усилията си първо натам, откъдето вижда най-голяма опасност за живота ти.В случая, на първо място е оцеляването ти, затова тялото ти е "загърбило" всичко друго и се е съсредоточило да оцелява.Когато го "увериш", че няма да го умориш от глад, то самО ще вкара в ред другите ти функции.Ако по принцип си здрава, няма причина хормоните ти да не влязат в ред по естествен път.
Пак абсолютно НЕпрофесионално, мисля, че с ХЗТ повече си вредиш, вместо да си помагаш.
Но, то си е типично за медицината-да се опитват да тушират симптома, вместо да търсят начин да отстранят причината.

# 145
  • София
И аз съвсем лаишки недоумявам защо му е на 30-годишен човек ХЗТ, но може би е само за стимулиране, докато нещата влязат в норма.
Чувала съм определение "приспани яйчници", беше нещо във връзка с противозачатъчни.

По темата: Вчера АГ ми изписа Дуфастон за 5 дни, за да дойде цикъла, защото вече имам удебелена лигавица 4 мм, доколкото чух.

# 146
Да идеята с Трисеквенса е по скоро за стимулиране....има ли изобщо вероятност да забременея докато го пия или чак когато го спра? Пиех и Дуфастон и Естрофем.....но най-ефикасното за мен се окоза Трисеквенс-а защото с него ми идва редовно нормален цикъл вс. месец.....и основното което се иска от мен в следващите 3-4 месеца е да каца още 4-5 кг. , което нямам идея как ще стане....тъй като съм далеч от мисълта че ще се тъпца като за световно всеки ден, смятам че така ще си навредя още повече....Но най - вече исках да разбера от някоя от вас възможно ли е изобщо да забременея докато го пия...постоянно за това мисля.....толкова много искам да имам дете ...Благодаря ви че се отзовавате....всичко което ми казвате ми е от полза.

# 147
Скрит текст:
Да идеята с Трисеквенса е по скоро за стимулиране....има ли изобщо вероятност да забременея докато го пия или чак когато го спра? Пиех и Дуфастон и Естрофем.....но най-ефикасното за мен се окоза Трисеквенс-а защото с него ми идва редовно нормален цикъл вс. месец....
.и основното което се иска от мен в следващите 3-4 месеца е да каца още 4-5 кг. , което нямам идея как ще стане....тъй като съм далеч от мисълта че ще се тъпца като за световно всеки ден, смятам че така ще си навредя още повече....
Скрит текст:
Но най - вече исках да разбера от някоя от вас възможно ли е изобщо да забременея докато го пия...постоянно за това мисля.....толкова много искам да имам дете ...Благодаря ви че се отзовавате....всичко което ми казвате ми е от полза.
40 кг са прекалено малко, за възрастен човек.Освен ако не си висока около 1,35-1,40....ама едва ли.
Колко си висока?
За да качиш кг, не е необходимо да се тъпчеш с много храна, просто смесваш въглехидрати и мазнини и се получава.    Grinning

# 148
  • София
При първото си забременяване бях 163/47 кг
Още 5 кг и ще си супер, ако си среден ръст. Физическа активност, за стимулиране на ЩЖ и за атлетичен, а не кльощав вид, както и за апетит.

# 149
Забременях 45 кг, на ръст 164.
Никога не съм имала проблеми с цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт