Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 718
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здрявейте и от мен! На 54 г съм и от 4 год съм без цикъл, оттогава ми започнха проблемите с вълни, депресия и още екстри. Имам чувството, че съм пробвала всичко, което се предлага на пазара и ефекта започва след седмици и след няколко месеца вече не ми действат. То не бе Фемовита, Феминорм, Примаойл, Ремифемин, Меносан и още и още. От 1 год съм на крем Мун райс като мисля, че добре се влияех от него. Но от няколко месеца и той не ми помага. От 1 седмица го комбинирам с Муун баланс, сумати пари давам и ефект няма. Не зная вече какво да пия. По 10-20 пъти на денонощие се изпотявам. Не съм пробвала.Менопейс, а чета че сте доволни. Дайте ми съвет, то не беше година или две. Не издържам вече. Нямам сили, уморявам се. Щитовидната ми жлеза е наред.

# 151
Висока съм 169....и определно на тази височина 45 кг са прекалено малко...просто искам да кача още някой друг кг и да спра да пия тези лекарства...И все пак никой не успя да ми каже правейки опити за бебе имам ли някакъв шанс в момента....и изобщо Трисеквенс-а противозачатъчно ли се води или по - скоро не?

# 152
  • Пловдив
Висока съм 169....и определно на тази височина 45 кг са прекалено малко...просто искам да кача още някой друг кг и да спра да пия тези лекарства...И все пак никой не успя да ми каже правейки опити за бебе имам ли някакъв шанс в момента....и изобщо Трисеквенс-а противозачатъчно ли се води или по - скоро не?
В упътването вижт какво пише:http://apteka.framar.bg/19002845/трисеквенс-табл-28

ето цитирам:

4.6. Бременност и кърмене
Trisequens е противопоказан при бременност.
В случай на бременност по време на приема на Trisequens, лечението трябва веднага да се преустанови.
Данните от ограничен брой експонирани бременности показват неблагоприятните ефекти на норетистерона върху плода. При дози, по-високи от обичайно използваните при орална контрацепция и ХЗТ е наблюдавана маскулинизация на женските фетуси.
Резултатите от повечето епидемиологични проучвания досега, свързани с непреднамерено излагане на плода на въздействието на комбинации от естрогени и прогестагени, не показват тератогенен или фетотоксичен ефект.

# 153
Бях писала преди време за едни смущения в цикъла, идва ми през 15-16 дни. Сега пак се нормализира, но като бях при лекаря си за цитонамазка и преглед той явно видя, че няма фоликули тъй като спомена намалена яйчникова функция.

Изписа ми дуфастон за 6 месеца, което ми се вижда много. Чудя се да го пия ли или така или иначе явно съм в предменопауза, нямам още 40 г. Rolling Eyes

Какво мислите?

# 154
Щом нямаш 40, ще го пиеш. Peace
Млада си за менопауза.
Прогестероновия дефицит може и от стрес да се получи.

# 155
Щом нямаш 40, ще го пиеш. Peace
Млада си за менопауза.
Прогестероновия дефицит може и от стрес да се получи.

Много ти благодаря за отговора bouquet

# 156
Висока съм 169....и определно на тази височина 45 кг са прекалено малко...просто искам да кача още някой друг кг и да спра да пия тези лекарства...
Скрит текст:
И все пак никой не успя да ми каже правейки опити за бебе имам ли някакъв шанс в момента....и изобщо Трисеквенс-а противозачатъчно ли се води или по - скоро не?
Да, малко са.Аз съм висока 166 и когато съм била 48-50 кг ,изглеждах като излязла от концлагер.
Дори не искам да си представям как си изглеждала на тази височина с 40 кг....
Млада си, ако оправиш съотношението височина/кг, пожелавам да спреш с лекарствата.И бебче, естествено.    Hug

# 157
Здрявейте и от мен! На 54 г съм и от 4 год съм без цикъл, оттогава ми започнха проблемите с вълни, депресия и още екстри. Имам чувството, че съм пробвала всичко, което се предлага на пазара и ефекта започва след седмици и след няколко месеца вече не ми действат. То не бе Фемовита, Феминорм, Примаойл, Ремифемин, Меносан и още и още. От 1 год съм на крем Мун райс като мисля, че добре се влияех от него. Но от няколко месеца и той не ми помага. От 1 седмица го комбинирам с Муун баланс, сумати пари давам и ефект няма. Не зная вече какво да пия. По 10-20 пъти на денонощие се изпотявам. Не съм пробвала.Менопейс, а чета че сте доволни. Дайте ми съвет, то не беше година или две. Не издържам вече. Нямам сили, уморявам се. Щитовидната ми жлеза е наред.
Romi,
Аз съм със същия проблем - яко изпотяване. Днес бях с тениска с къс ръкав под якето и за има-няма 15 минути, докато стигна до Лидъл, станах вир вода Mr. Green. Не съм пила нищо, освен Фемовита и Примоил, за да ти дам съвет. Мога само да ти съчувствам  Hug.
Примоил-а на мен не ми действа грам. Фемовита-та е ОК, докато я пия, но спра ли я- всичко започва с нова сила. От 3 дни се върнах на нея, още е рано за ефект. Обикновено го усещам след седмица-две.

# 158
Пробвали ли сте с:
http://apteka.framar.bg/30046775/%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B4% … 83%D0%BB%D0%B8-90
Уж помагал при вълни. Но пак ще трябва да се понатрупа, вероятно.

# 159
Идеята е да се взимат фитоестрогени! Peace
Които да компенсират до някъде естествената им липса в организма
фитоестрогени има в соевите продукти, червена детелина, див ямс и давайте идеи за други....
Във Фемовита и други подобни- това е май основното, което върши работа. Ако има по знаещ проявявам силен интерес.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 09:28 от ♥♥ Fiesta

# 160
Няколко пъти вече споделих в темата, че особено добре ми се отразява Изофлавон. Ето този:

Скрит текст:

# 161
Няколко пъти вече споделих в темата, че особено добре ми се отразява Изофлавон. Ето този:

Скрит текст:

да, и това съдържа фитоестрогени от соя и червена детелина, Прим оил (омега-6) и B6

# 162
  • Другата България

Скрит текст:

Това откъде го вземаш?

# 163

Скрит текст:

Това откъде го вземаш?

От Австрия, но има и български вариант, на АБО Фарма.

# 164
Див ямс по скоро съдържа фитохормона диосгенин, който е източник на хормона прогестерон. 

Общи условия

Активация на акаунт