Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 953
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм го пила, но за кратко.  Мисля си добри неща за Витекса 😀. Сега пия вече втори месец диня ям. Като нищо да премина на Витекс след това.

Аз съм чела, че е аналог на див ям. Т.е. подпомага синтеза на прогестерон.
Вместо оргаметрил.

# 436
Жената пие, ей тия трите https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … vHh61rZfCPiGDT4QA, и витамини Пренатал нутри - нещо си. Дали не се дебелее от тях, че се притеснява за фигурата си. Сийке, тоя сминдух, голяма работа бил newsm10

# 437
Пренатал е за бременни, Сандо! Grinning

# 438
Пренатал е за бременни, Сандо! Grinning
Ми знам, и тя знае, но им виж състава. Но пък и никога не е късно за второ дете, хохохо smile3521

# 439
Ами хайде, успех! Grinning

# 440
  Хохохо, никога не е късно, да станеш за резил.

# 441
  • София
Аз съм пила витекс/аврамаво дърво/кактус агнус/фемикър -различни наименования на едно и също. Определено регулира прогестерона, повишава го и успокоява гърдите напр. НО е противопоказан при аденом на хипофизата.

# 442

Ами за това, за което го предлагат.  Laughing

Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Витекс (плод) е висококачествен природен продукт със съдържание на чист екстракт от витекс. Насърчава нормалната дейност на женската полова система, спомага за баланса между женските полови хормони естроген и прогестерон, има регулиращ ефект върху менструалния цикъл.

Витекс (плод) облекчава състоянието при предменструален синдром и менопауза, чиито симптоми често биват чувствителност на гърдите, подут корем, състояния на депресия, тревожност и раздразнителност.

Цитат
Смята се, че плодовете спират действието на мъжките андрогени (половите хормони), докато при жените, плодове имат прогестерогенна сила, действайки на хипофизата, която регулира менструалния цикъл. Увеличавайки прогестерогенна активност, билката може да помогне за балансиране на прогестероновата и естрогенната продукция от яйчниците през менструалния цикъл.

Въпреки че действието е до голяма степен хормонално, билката не съдържа хормони. Активните й съставки включват агнузид, който се смята, че въздейства на хипофизната жлеза, за да се стимулира производството на LH (лутеинизиращ хормон), който на свой ред увеличава производството на прогестерон и помага за регулиране на менструалния цикъл.

Цитат
Германско изследване, направено през 1997 г. показва, че ежедневната употреба под формата на капсули е ефективно лечение на симптомите на предменструален синдром (ПМС). Европейските проучвания показали, че до 90% от жените получили облекчение на симптомите и се оказало, че билката е по-ефективна при жени с леко до умерено ниски нива на прогестерон в кръвта.

Цитат
От 1950-те години, европейските лекари препоръчват сушените плодове на витекса за нередовен менструален цикъл, тежки периоди и най-вече за облекчаване на ПМС. Те също я предписват и за различни други женски оплаквания, включително регулиране на овулацията след употреба на орални контрацептиви, ендометриоза, фибромен маточен растеж, симптоми на менопауза и акне, всички свързани с хормоналния дисбаланс.

Клинично изследвани полезни действия:
Предменструален синдром
Безплодие при жените
Фиброкистозна болест на гърдата
Акне (свързано с менструалния цикъл)
Аменорея
Дисменорея
Ендометриоза
Менорагия (тежка менструация)
Поддръжка за бременността и следродилния период
Явно никой не го е пил.  Confused

Аз пия  от 3 месеца по 2 някога по 3бр 
Скрит текст:
който е Vitex Agnus Castus, защото не можах да намеря Витекс.  По назад съм писала обстойно за  за него -  накратко ДОВОЛНА съм. Няма горещи вълни, нормален сън, редуцирах си половината от качените кг   Peace .

# 443
Да питам, някоя от вас дали има проблем с потенето под мишниците? Днес е доста топло, излязох и се върнах с 2 огромни петна, за пръв път ми се случва. Друго което ми прави впечатление е че от известно време и нощем се потя само в тази област  newsm78

# 444
През целия период на цикъла ли пиете витекса?

# 445
Да питам, някоя от вас дали има проблем с потенето под мишниците? Днес е доста топло, излязох и се върнах с 2 огромни петна, за пръв път ми се случва. Друго което ми прави впечатление е че от известно време и нощем се потя само в тази област  newsm78

Това в момента ми е най-големия проблем. Досега винаги ми е било студено и не съм се потяла, сега каквито да е дезодоранти или ролони да ползвам след малко съм мокра - в ужас съм. Първо отчитах на факта, че лазерно премахнах преди време космите, но явно не е от това. newsm78

# 446
Добре де, всеки се поти като е топло.
Какъв е проблема?

# 447
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, повечето не пишете на каква възраст сте, не че е толкова важно, защото всичко си е индивидуално. И аз съм по принцип от студенокръвните, но преди два месеца, когато беше студено, се събуждах пред нощта облята в пот откъм гърдите, нещо, което е неприсъщо за мен. На следващия месец нямах и цикъл. Топлите вълни продължиха не само през нощта, но и на моменти през деня. След едномесечната липса на цикъл този месец май имах, ама не съм сигурна, защото беше много оскъден, вълните липсват. Да уточня, че другия месец ставам на 48 години и съм решила да оставя организма си сам да се преборва с това, което се случва с него, както е било в пубертета. Иначе си ви чета ежедневно и май от четене си го докарах.  Joy Преди това ми нямаше нищо.

# 448
Добре де, всеки се поти като е топло.
Какъв е проблема?

Deva, говоря не за "просто потене".  Това, което е сега не е нормално в сравнение с това, което е било преди. Не говоря за топли вълни, а за свръхизпотяване в определени области въпреки дезодоранта.
Не е много приятно да се разхождаш с огромни петна под мишниците все пак. Това знам че се нарича хиперхидроза и може да е следствие на много неща, включително пери- и менопауза. Просто исках да знам ако някой се е борил с такъв проблем дали може да даде съвет.

Kokor4eto, сега четох в нета че чай от салвия помагал. Аз мисля да пробвам, поне няма да навреди.

# 449
А как мислиш, че дезодорант ще спре потенето?
Той няма такава функция.
За обезмирисяване на потта, може, но за спиране? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт