Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 871
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Лекарят ми препоръча едни глобули за справяне с този проблем. Забравих как се казват. Ще се редактирам по- късно, когато ги видя. Но не съм ги ползвала. Само ги купих 🙂. С намаляване на естрогените, се появява сухотата, мисля. Но  при мен се оказаха и гъбички. Те също предизвикват сухота.

# 466
vtvt - сърбежът няма нищо общо с менопаузата, потърси друга причина.
А за сухотата - продават се овлажнители във всеки по-голям супермаркет, дори мисля в Кауфланд

# 467
Всичко е възможно, разгледах се в нета и ще взема нещо овлажняващо и против гъбички. Благодаря за отговорите спрях се на тези  Idelyn Beliema intim cream- 50 мл. - Walmark че помага за сърбежа и ПХ киселиннастта и има пробиотици а за смазване като безвредно намерих това ГЛАЙТГЕЛЕН / GLAITGELEN гел х 20гр - Montavit. Ох много проблеми с тази менопауза идват да му се не види. #Crazy

# 468
Ако са гъбички няма да се излекуват с това. Трябва да се направи микробиология, защото са различни видове. Не се самолекувай. Пие се и антибиотик.  Няма да се справиш сама, проверено.

# 469
vtvt споко, само в началото е кофти, после нещата се оправят и дори ще ти хареса  Laughing

# 470
  • Добрич
vtvt , имах такива усещания около седмица преди менструацията. После нещата се нормализират до др. път и т.н. Взех си глайтгелен и съм доволна.

# 471
Възможно е да имам гъбички поради занижения PH баланс на стомаха имам проблеми и киселини от там и от духотата да са се увеличили някои бактерии отдолу. Но въпреки че пия пробиотик и билки за киселините този кисел баланс на целия организъм дава отражение и другаде. Ще се нормализира всичко с малко помощ. Но антибиотик с този стомах ще развия още повече гъбички.

# 472
  • оттам, откъдето започва България
Да има някоя съфорумка, която да се е оставила на естествените процеси, които се случват с тялото и организма й?  newsm78

# 473
Конкретизирай въпроса си. Доколкото виждам от темата, повечето тук са се оставили на естествените процеси, т.е. не ползват хормонозаместителна терапия. И аз в това число.
Приемът на хранителни добавки за облекчаване на симптомите е друго нещо.

# 474
Конкретизирай въпроса си. Доколкото виждам от темата, повечето тук са се оставили на естествените процеси, т.е. не ползват хормонозаместителна терапия. И аз в това число.
Приемът на хранителни добавки за облекчаване на симптомите е друго нещо.
+1

# 475
Възможно е да имам гъбички поради занижения PH баланс на стомаха имам проблеми и киселини от там и от духотата да са се увеличили някои бактерии отдолу. Но въпреки че пия пробиотик и билки за киселините този кисел баланс на целия организъм дава отражение и другаде. Ще се нормализира всичко с малко помощ. Но антибиотик с този стомах ще развия още повече гъбички.
Трябва да се намалят и въглехидратните храни. Създават добра среда за гъбичките. Това, че може да са гъбички, е само хипотетично, де.

# 476
Добре де, девойчета, на профилактика не ходите ли? Какво е това – гъбички са, не са гъбички...
На нашата възраст е животоспасяващо да се прави профилактика при АГ-то веднъж годишно. И при мамолог.

# 477
Е, аз не знам дали има гъбички. Просто това, че има сърбеж и сухота ме наведе на тази мисъл. Затова казах, че ще трябва лекар. Иначе конкретно на въпроса: бях на лекар януари за гъбичките, февруари за прогестеронов тест, след това отново за проверка на лигавицата и във вторник на годишен профилактичен при гинеколога, който посещавам от години. Та така. Ходя си.

# 478
Е, ти ходиш, ама vtvt явно не ходи...
Не се заяждам, просто ви сритвам по кокалчетата да не забравяте за профилактиката.
Така де, кой ще ви гледа внуците, а?  Crossing Arms

# 479
Е, ти ходиш, ама vtvt явно не ходи...
Не се заяждам, просто ви сритвам по кокалчетата да не забравяте за профилактиката.
Така де, кой ще ви гледа внуците, а?  Crossing Arms
bouquet

Общи условия

Активация на акаунт