Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 798
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Какви течове Вела, не си ли в менопауза?

# 496
Че то има ли някой в темата в истинска менопауза, без  цикъл?  newsm78

# 497
естествено, нали за това е темата

# 498
Конкретизирай въпроса си. Доколкото виждам от темата, повечето тук са се оставили на естествените процеси, т.е. не ползват хормонозаместителна терапия. И аз в това число.
Приемът на хранителни добавки за облекчаване на симптомите е друго нещо.
Ок, има ли някой, който да не приема и хранителни добавки. Simple Smile
Аз.Писала съм неведнъж.    Simple Smile
Дори веднъж ме насметоха, че рекламирам и призовавам човек да се остави на природата и да не се втелясва много-много.....     Mr. Green

И сериозно:давам си сметка, че най-вероятно при мен симптомите не са чааак толкова силно изразени, затова и не ми правят особено впечатление.Като например:имам топли вълни, но никога (поне досега) не съм се будила посред нощ обляна в пот.
Ако (дано не става) някой симптом стане нетърпим, най-вероятно ще пробвам някакви природни средства/методи.Не съм фен на лекарствата, особено хормонални, ако положението не е животозастращаващо.Не бих пила нещо, само и само да се чувствам по-комфортно, за сметка на здравето.То ми е по-важно от комфорта.

# 499
Точно си мислех, че никой няма да прибегне до хранителни добавки, да не говорим за ХЗТ, ако наистина няма нужда.

# 500
Точно си мислех, че никой няма да прибегне до хранителни добавки, да не говорим за ХЗТ, ако наистина няма нужда.

Не съм сигурна, Деси.
На запад "профилактично" пият по нещо, за да имат цикъл по-дълго време.

Не знам. Май повечето сме в перименопауза, а не в истинска.
Аз си имам цикъл, без никакви симптоми за свършване.

# 501
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Аз.Писала съм неведнъж.    Smile
Дори веднъж ме насметоха, че рекламирам и призовавам човек да се остави на природата и да не се втелясва много-много.....     Mr. Green

И сериозно:давам си сметка, че най-вероятно при мен симптомите не са чааак толкова силно изразени, затова и не ми правят особено впечатление.Като например:имам топли вълни, но никога (поне досега) не съм се будила посред нощ обляна в пот.
Ако (дано не става) някой симптом стане нетърпим, най-вероятно ще пробвам някакви природни средства/методи.Не съм фен на лекарствата, особено хормонални, ако положението не е животозастращаващо.Не бих пила нещо, само и само да се чувствам по-комфортно, за сметка на здравето.То ми е по-важно от комфорта.
Радвам се, че не съм сама в това си начинание. Нощните вълни направо те обливат в пот, но това беше 2-3 седмици. След това април месец не ми дойде. Май месец имаше нещо, ама за мен не се води цикъл. И сега юни ще видим как е. Като цяло вече ми е топло, а преди си бях студенокръвна.  hahaha Старая се да не обръщам много голямо внимание на това, което се случва с тялото ми, но дай Боже всичко да е наред гинекологично. Другото се изтърпява. 

# 502

Ами да си ходим тогава?  Rolling Eyes
И аз съм с цикъл, който още не ще да ме оставя.  Close
Само че се чудя колко ще останат да пишат тук...

# 503
На мен не ми пречите, но ако си спомняте, доста напуснаха темата, разочаровани защото се пише по други въпроси, а не за менопаузата. Може би не е зле да има и тема Перименопауза или нещо подобно.

# 504
  • София
И аз нищо не пия.
За преброяването!

# 505
Ее, сега да се местим. Ние сме се запътили към менопауза. Месец, два, надали са от значение.

# 506
Ами ето, оказва се, че пречим.
Аз не знам да има случай, в който менопаузата да идва внезапно, изведнъж. Пременопаузата е дълъг процес, при повечето жени се влачи с години. Има доста дълги периоди без цикъл, после той сам се възстановява, пак изчезва, пак се появява...
Та затова нека Фри уточни кога една жена ще може да пише в тази тема? Когато цикълът е спрял окончателно ли? За какъв срок? Или ще е нужно медицинско свидетелство за настъпила същинска менопауза? Или пък ще има фейс контрол - имаш цикъл, марш от темата, нямаш цикъл - можеш да пишеш?
А тези, при които ту има, ту няма - те какво? Ту ще пишат, ту няма да пишат?
Ама уточнете ги тези неща, моля. След като клубът е частен, редно е да има строги и ясни правила.
Аз така или иначе повече няма да взимам участие по темата. Дишайте спокойно, няма да ви преча.  Peace

# 507
Е, аз доколкото знам, когато МЦ спре окончателно, и повечето, дори всички симптоми изчезват.    Laughing
Та тогава пак няма да има за какво да се пише....   

# 508
хахах Кака, нещо си в настроение за скандал и си търсиш жертва май.... за какви правила и какъв точно марш говориш, че не се сещам или може би ме бъркаш с някой? Никой не съм гонила и никой не ми пречи, но не ми и помага ако пише в тема за менопауза за редовния си месечен цикъл и анемията, която има от него....

Менопаузата си има много въпроси и теми, Краси. И би било добре повече жени в менопауза да четат и да споделят. Жалко, че напуснаха. Свършват "симптомите" но започват проблемите. Като надебелее лигавицата и недайсибоже някакви процеси да започнат там, става дори много интересно...

# 509
Е, аз доколкото знам, когато МЦ спре окончателно, и повечето, дори всички симптоми изчезват.    Laughing
Та тогава пак няма да има за какво да се пише....  
И аз така си мисля.
Жените си живеят спокойно тогава и не се сещат за форума, само ние с проблемите висим тук.
Не, че има особено значение, но и аз гледам да не пиша тук, заради мрънкането, че не се пише по темата. Според мен не е да не е съвсем по темата, но...щом така казвате.
Нямам против за друга тема - пери, мери или каквото и да е.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт