Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 236 572
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
............. какви изследвания трябва да се правят и да ми помогнат за гневните състояния в които изпадам?
.........

При мен тези състояния се проявиха преди няколко години.Мисля, че е свързано с Щит.жлеза / Хашимото/ и изобщо с хормоните, въпреки, че аз нямах 40г
И аз мисля, че тези състояния са свързани с характера (с оперирана ЩЖ съм от 5 години, в менопауза от почти 3). Никакви гневни състояния не може да си оправдават с менопауза, не си внушавайте че всичките ви проблеми са от менопаузата, а се стегнете.
А изследванията са на хормони - естроген и прогестерон, ако имаш някакви съмнения може и тестостерон да си направиш. Не очаквай да получиш направления, мисля че не са включени по ЗК.
Успех и споко  Laughing

# 616
Много ви благодаря, че ми отделихте време!

Преди година си правих изследвания за щитовидната жлеза - ТАТ, МАТ, TSH, Т3, Т4 и май това беше. Всичко е в норма. Правих изследване на естроген и прогестерон - под долната граница са.

Този месец имах 2 дни зацапване, на 3 ден нищо, на 4-я нещо подобно на цикъл, но много оскъден и днес вече няма нищо.  Един ден цикъл...

Разбира се не отдавам всичко на критическата, но около седмица преди евентуалния ми "цикъл" съм забелязала, че ставам много напрегната и избухлива. Чудя се да опитвам ли някакви препарати на билкова основа или не.

Фри, за тестостерон не съм правила - по какъв начин е свързан с критическата? Не съм запозната добре с тази материя.

bibisita, всяка седмица водя сина си на психиатър и тя наистина е много добър специалист. Както помага на детето ми, така помага и на мен. Вярно е, че покрай заболяването на детето и аз съм много тревожна и това има връзка с по-трудния ми преход в менопаузата.

# 617
  • Бургас
Има връзка с промяната в хормоните - преди защо нито страхове съм имала, нито тревожност, нито гняв?  newsm78
Тези състояния може да имат и  връзка с  висок пролактин също.

Имам една книга -"Хормонална диета", там много добре са обяснени всички хормони и как техните нива влияят не само върху външния вид, начина по-който остаряваме, но и върху характера на човек.Всеки се ражда с определен хормонален тип и това, което може да прави е да се стреми да поддържа хормоналния си баланс -в голяма степен чрез храната.Всъщност на храненето за влияние на определени хормони е отделено по-малко място, отколкото на самите хормони.Препръчвам книгата-лесна и разбираема, обясни ми доста неща.

# 618
  • По света и в нас.
bojidara-mama,предложих ти психоаналитика тъй като самата аз  на два пъти изпадам в нервна кризи ,а иначе всички показатели в норма.Сякаш ми се разсърди,Извинявай .

# 619
Галчудо
Благодаря за предложението на четиво, което може да ми е от полза bouquet
Пролактина ми е в норма.
 bibisita,
В никакъв случай не съм се обидила! Извини ме, ако съм оставила такова впечатление у теб!

# 620
Извинявайте,обърках темата  Embarassed

# 621
Някакви мнения за Фемовита и Фемовита лифт?

# 622
Някакви мнения за Фемовита и Фемовита лифт?
Щом започва с фемо ги отпиши, дебелее се от тях.Виж Витекс. От черния коклюш и соята се пълнее.

# 623
Преди няколко дни загубих майка си. В деня на погребението и забелязах кръвенисто зацапване. После стана алено, но съвсем оскъдно. От 3 години съм без цикъл, в менопауза. Отидох на гинеколог и ме насочват за пробно абразио. А аз не искам да се подлагам на манипулацията. Четох, че кървене през менопауза може да се получи и заради силен стрес, който обърквал хормоните. И че 30 % от жените в менопауза са преживели поне веднъж такова ненормално кървене. На някой случвало ли се е? Смятам да наблюдавам ситуацията и ако кървенето продължи, тогава да се подложа на кюретаж.

# 624
Аз не бих си правила експерименти.
3 години са много.

# 625
Аз имах така единично. Не се е повторило.  Беше с болки. 3-4 дни кървене, не беше оскъдно. Приятелката ми също беше получила така след няколко години в менопауза.
Не са ме насочвали тогава към такава процедура.

# 626
  • Пловдив
Аз имах така единично. Не се е повторило.  Беше с болки. 3-4 дни кървене, не беше оскъдно. Приятелката ми също беше получила така след няколко години в менопауза.
Не са ме насочвали тогава към такава процедура.
Може би има значение какво установява лекаря при прегледа?Ако има нещо ,което го притеснява ...

# 627
Благодаря за отговорите. При мен нищо не се установи, гинеколожката не видя кръв при прегледа, шийката на матката е здрава, цитонамазката от месец януари е в норма. Нямам болки. Лекарката каза, че по принцип така се прави при поява на кървене през менопауза, нещо като стандартна процедура, за да не се изтърве нещо.

# 628
  • Пловдив
Благодаря за отговорите. При мен нищо не се установи, гинеколожката не видя кръв при прегледа, шийката на матката е здрава, цитонамазката от месец януари е в норма. Нямам болки. Лекарката каза, че по принцип така се прави при поява на кървене през менопауза, нещо като стандартна процедура, за да не се изтърве нещо.

Предполагам,че сте се информирали,според мен лекарят е прав,но всеки взема решение за себе си Simple Smile
Скрит текст:
http://www.lekar.bg/2008/07/01/кървенето-след-менопаузата-е-тревоже/

# 629
http://women-page.ru/14-simptomov-gormonalnyx-narushenij-na-nix- … obratit-vnimanie/
14 Симптомов Гормональных Нарушений. На них надо обратить внимание!

Общи условия

Активация на акаунт