Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 060
  • 594
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,момичета!За много години,да сме живи и здрави,да сме все по-добре!Да се отчета и аз-имам по ден-два с единични прескачания,но имам и кошмарни дни.
Вчера имах нещо подобно на пристъп ,около час,на всеки 2-3 удар прескачания,едва дишах и си мислех,че съм излязла от ритъм и всеки момент ще ми стане нещо.Бях на път,в колата,истински кошмар.
Чета и за тоя Сотахексал,на много хора явно им помага,на мен не са го давали досега.С Ритмонорма не бях добре,определено.Пулсът ми обаче е по-висок,както на африканчо,средно 90-100.
Много чета тия дни и отдавна се каня,но  скоро ще си пусна снимка на стомаха.Пиеш някаква каша и те гледат на рентген.Постоянно ми се гади,имам болки в стомаха,а пише че от тези проблеми може да се явят прескачания.Има гастрит от години,кой знае какво е сега положението.
Другото,което ми разказва играта ,е студа.Тези дни ми се наложи да излизам навън,да ходя по минусовите температури и това ми се отрази може би!

# 481
Распутин, и аз си мислех да ти кажа да опиташ с сотахексала, отиваш при лекар и му казваш директно да опитате. Кашата съм я пила, не е гадно.

# 482
Сотахексал го дават без рецепта.
Пробвай с 80 мг. По 1/2 сутрин и вечер.
Аз така го пия.

# 483
  • София - Варна
Распутин, абсурдно ми звучи това да е от стомах, толкова много почти ежедневни прескачания от стомах...

# 484
Хич не е абсурдно, afrikancho.
Пак опираме до вагусовия нерв.
Аз излизах от ритъм по две причини - рязко навеждане, или раздут стомах. Crazy
Избягвам храни, които водят до газове, също и късно хранене.

# 485
Да,и аз усещам,че от някои храни съм по-зле.Изобщо не ми пука за тази каша,каквото и да е,само да видят дали има причина в стомаха.Всъщност на тази снимка ли се вижда?
А този сотахексал е точно за прескачания или е при ускорен пулс?
Одеве си пиша с един приятел,хирург от Варна.И той понякога имал прескачания,ама на месеца няколко.И ми вика какво е това чудо,толкова много и толкова зле,явно има някакъв сериозен проблем.Аз ли да си го открия,го питам?Като всички лекари ми казват,че сърцето е здраво,но аз не се чувствам добре?И в Сити клиник,и при Велковски ,и още един,вече не знам къде да ходя.Ще трябва холтер да си правя,защото последния беше отдавна

# 486
Има различни групи антиаритмици.
Сотахексал е от едната група.
Ритмонорм е от друга.
На мен от Ритмонорм ми се ускорява пулса.
Иначе за висок пулс ми е изписан Конкор. Но не го пия.

# 487
  • София - Варна
Хъх, Дева, не знаех, че чак толкова е възможно.
И все пак аз продължавам да твърдя, че при Распутин проблемът идва от ЩЖ.

# 488
Хъх, Дева, не знаех, че чак толкова е възможно.
И все пак аз продължавам да твърдя, че при Распутин проблемът идва от ЩЖ.

Напълно е възможно. Peace
Казвам, че и от стомаха може да има отражение.

# 489
  • София - Варна
Да, да, просто не знаех, че до такава степен. Например леля ми получава доста чести екстрасистоли след нахранване. Но примерно по 5-6 на седмица, а не такова чудо ежедневно, хиляди екстрасистоли.

# 490
Да ви кажа,аз съм склонна да вярвам на африканчо,лошо е,че няма читави лекари.И затова са лутания и мъки.Но стомаха ще го мина.И на мен ми дадоха Конкор,но и аз не го пия,за което може би греша,честно казано !

# 491
На кашата с рентгена се вижда дали има рефлукс, т.е. дали храната се връща обратно, в тоя случай се получават болки и парене, които приличат на тези при исхемия. Но че лошото храносмилане влияе на сърцето факт, но според мен тогава оплакванията би трябвало след консумация на определени храни да се получават, не постоянно.
Распутин, защо не отидеш при проф.Кътова в III - та градска. Шефка е на отделението по ритъмни нарушения. Аз бях доволна.

# 492
  • София - Варна
Распутин, а защо не опиташ с малко Л-тироксин, докато ходиш да събираш още мнения от кардиолози? Вземи си една опаковка от 50 мкг и опитай. Дори и да не е в ЩЖ проблемът, нищо няма да ти стане от няколко дни/седмици прием на Л-тироксина. Хората със здрави жлези пият Т3, за да топят мазнини и нищо не им става, а пък Л-тироксинът (Т4) е много слаб в сравнение с Т3, той е прохормон, неактивен. Според мен опитай, поне 10 дни. А и си пусни още един път хормоните и антителата преди прегледа.
И прескачанията, и внезапното ускоряване на пулса в покой могат да бъдат симптоми на хипофункция, а ти имаш и двете, доколкото разбирам.

# 493
Распутин, ти откога си с толкова прескачания?
Не вярвам да е от стомаха.
Аз имах съмнения за хиатална херния, когато излизах от ритъм.
Иначе нямам други проблеми със стомаха.

# 494
Здравейте

Бих искала да попитам дали може да ми препоръчате кардиолог за София за възрастен. Майка ми е с високо кръвно и кашлица. Но и с проблеми с менопаузата. Бих искала да намеря адектватно решение и затова си позволявам да попитам.

Благодаря Може и на лични
Гергана

Общи условия

Активация на акаунт