Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 053
  • 594
  •   1
Отговори
# 510
  • някъде в прованса
И аз си задавам същия въпрос. Все ми казваха - Не си още за антиаритмик.  Досега са го отдавали, поне при мен, на нерви, ЩЗ и т.н, в т.ч климакса последно  беше . Съгласна съм, че в моменти на физическо и емоционално напрежение могат да се получат прескоци, но когато стане ежедневие без причина, едва ли са това причините. Последния доктор, който ми предписа сотахексала, ми обясни, че идва момент, в който сърцето се затормозява излишно от тези прескоци, от там подава неритмично кръв към мн др органи, и тогава могат  да се получат усложнения. Когато при мен прескоците бяха ежедневни, много често ме болеше глава и това ме притесняваше сериозно.

# 511
По моята логика ББ би действал тогава когато проблема е в адреналините, но ако не е тогава се прибягва до антиритмици, но тях не ги знам на какъв принцип действат.

# 512
  • София - Варна
Интересно е това за ББ. Аз нищо не разбирам, ама да питам: не могат ли да се изследват нещо надбъбречни преди приложение на ББ, ако проблемът е оттам?

# 513
Те май даваха проблеми с калция. Според мен при прескачания трябва да се изследват всички електролити, калий, калций, натрий, йонизиран калций и магнезий. При отклонение може да дадат аритмия.

# 514
Ами нямам обяснение и аз какво са се вторачили в този ББ.При мен не влияе на прескоците,но може би става с натрупване,иска се време.От вас чух,че има антиаритмици,защо не ми дават,не знам!

# 515
Е нали ритмонорм пи, то е антиритмик, на мен ББ на 3-я ден някъде ми повлиява на аритмията, ако ще повлияе.

# 516
От антиаритмиците са ми изписвали и Верапамил, той пък е трети вид, става и за висок пулс. Даже съм решила да пробвам и с него как ще съм, че нали имам и двата проблема.

# 517
Верапамил е калциев антагонист, най-общо казано разширява кръвоносните съдове, не е атриаритмитик. Ритмонорм, сотахексал и кордарон мисля са само антиаритмици.

# 518
Верапамил е калциев антагонист, най-общо казано разширява кръвоносните съдове, не е атриаритмитик. Ритмонорм, сотахексал и кордарон мисля са само антиаритмици.

Верапамил Софарма съдържа активното вещество верапамил от група лекарства, наречени калциеви антагонисти. Той блокира движението на калциевите йони в клетките, в резултат на което се отпуска гладката мускулатура на периферните кръвоносни съдове и те се разширяват. Намалява периферното съдово съпротивление и натоварването върху сърцето. Подобрява усвояването на кислорода в сърдечния мускул. Забавя сърдечната честота, понижава кръвното налягане, нормализира нарушения в сърдечния ритъм и оказва антистенокардно действие. Използва се за лечение на исхемична болест на сърцето, нарушения в сърдечния ритъм, хипертония (високо кръвно налягане).

Още за ВЕРАПАМИЛ табл. 80 мг. * 50 (VERAPAMIL tabl. 80 mg. * 50), цена и информация от Framar.bg: http://apteka.framar.bg/03000328/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF% … 0-%D0%BC%D0%B3-50

# 519
  • София
Здравейте, според вас тези резултати от 24-часов холтер какво означават? Лекарят каза, че били нормални, а на мен ми става много зле, особено нощем. Този лекар съвсем не ми обърна адекватно внимание и не ми обясни нищо. Прилошава ми, треперя, имам чувството, че не достига кислород до мозъка и усещам, ще припадна. Ако някой си е правил холтер и неговия лекар му е разяснил, нека да сподели.

Heart rate data    
Total beats : 95838
Min HR : 36 BPM at 07:42:42
Avg HR: 64 BMP
Max HR: 115 BPM st 23:00:00

Heart Rate Variability
ASDNN 5:  96.8 msec
SDANN 5:  199.8 msec
SDNN:  220.2 msec
RMSSD:  74.6 msec

Ventricular Ectopy
Total VE Beats: 0 (0.0 %)
Vent Runs: 0
Triplets: 0 events
Couples: 0 events
Single/Interp PVC: 57/123
R on T: 0
Single/Late VE`s: 465/32
Bi/Trigeminy: 10/3 Beats

Supraventricular Ectopy
Total SVE Beats: 295 (0.3 %)
Atrial Runs: 2
    -Beats: 6
    -Longest: 3 Beats at 17:17:57
    -Fastest: 167 BPM at 17:17:57
Atrial Pairs: 50 Events
Drop/Late: 1/19
Longest R-R: 2.2 sec at 23:07:08
Single PAC`s: 170
Bi/trigeminy: 0/0 Beats

Atrial Fibrilation
AFib: 0 (0.0%)
Duration: 0.0 min
Events: 0

# 520
А заключението какво е?

# 521
  • София
Обективно състояние: "Проведен 24 ч. Холтер ЕКГ-основен ритъм синусов. (После се повтаря това за честотата на ударите)- максимална честота 115 удара в минута, минимална честота 36удара в минута и средна честота 64 удара в минута. Единични надкамерни екстрасистоли, без епизоди на тахикардия."

А аз като гледам самата електрокардиограма виждам, че на извадките са засечени тахикардии-112 BPM, 110 BPM, 111 BPM и си го пише- "TACHY".

Това са ми написали.. Confused

# 522
Идеален е холтера,поне от моя опит.Първо,надкамерни и само единични прескачания са възможно най-лекия вариант,поне така са ми казвали.При мен освен единични са и на групи,което е гадно,имам и камерни.Освен това най-високите стойности на пулса ви са съвсем нормални,аз имам периоди на тахикардия до 130 -140 пулс.Така че нямате поводи за тревога,лекарят вие  казал правилно.Дай боже такива холтери повече да има!
Да ви се похваля-вчера имах ден без прескачания.Бях си в къщи,не излизах,почивах си,но не е от това,имала съм и други такива дни.Ако знаете колко прекрасен е животът без гадната аритмия,за един ден се върнах към това.И днес пак....Пия аспирин протект,реших да пробвам ,без очаквания.
А иначе-ритмонорма не ми влияеше,да.Дори имам усещане,че ми се увеличиха прескоците,затова го спрях!Аз обаче не правя добре,че не пия ББ редовно.

# 523
Супер си,  memonster100! Peace

Нямаш повод за тревога.
Съвсем нормално е да имаш моменти с пулс 110-115. Всеки човек се забързва за нещо в рамките на 24 часа.

# 524
  • София - Варна
Memonster, тоя пулс даже е по към бавен, изобщо не се тревожи за тахикардия.
Аз от хипофункцията дето мислех, че съм с бавен пулс, най-ниският ми нощем беше малко по-висок от твоя, а средният ми беше 75. И това е при хипофункция! Иначе съм с по-висок, но вече съм забравила какво е. Joy

Общи условия

Активация на акаунт