Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 039
  • 594
  •   1
Отговори
# 75
Ами не съм чула за такива случаи.
Хайде, не мисли лоши неща! Hug

При мен аблацията продължи час и половина, като поне половината беше подготовка.
Говорех си с екипа, гледах на монитора, нищо притеснително няма. Peace

# 76
DeVa, какви симптоми трябва да имаш да ти назначат аблaция?

# 77
Проблеми с ритъма. Общо казано.

# 78
  • София - Варна
Ами не съм чула за такива случаи.
Хайде, не мисли лоши неща! Hug
благодаря ти, Дева. дано си права.
днес увеличих л-тироксина, но имам ужасна криза вече 3 часа, с прескоци на всеки 3-ти удар...
явно ще трябва пак да спра хормона за седмица най-много и да почна с по-високатадоза, за да се сптре тоя ад. досега това винаги е работило, дано проработи и сега, че ако не стане, ще лудна накрая. и ще трябва да се тъпча с лекарства не само за щитовидба, ами и за сърце...
не знам вече какво е това чудо... Cry

# 79
Пробвала ли си да пиеш Ритмонорм?

# 80
  • София - Варна
Да, но само седмица и ефект 0. не знма при други как е? действа с натрупване явно? единственото, което ми помагало введнага е л-тироксинът. за 2 дни при прием от 50 гами екстрасистолитеми изчезват кат с маигческа пръчка. имам по 5-6 на ден максимум... поне това усещам.
но сега дали ще проработи пак този вариант с л-тироксина...

# 81
И на мен не ми действаше.

# 82
  • София - Варна
леле, Дева, има ли някое друго лекарство, което да пробвам преди часа за кардиолога? Панангинът не ми действа.бетаблокер не мога да пия, пулсът ми нощем пада до 40... и кат цяло е от по-бавните. над 75 за мен става осезаем и неприятен...
Зная, че не е добре да си играя така с дозите Л-тироксин, но нямам друг изход...

# 83
Сотахексал ми изписваха на мен.
И той е за ритъма.
Но и с него пак беше същото. Аз затова не пиех нищо. Само валидол при пристъп.

# 84
Африканчо, щом усещаш че прескaчaниятa са ти свързани с лтироксинaт значи проблемът ти е в щИТ. ЖЛЕЗА .ИСЛЕДВAЙ СЕ И ЗA други показатели на щит, жлеза. ТАТ, МАТ? Иначе аз пиех Амиодaрон за ритъмни нарушения сега съм на бизогaмa, но ти май нетрябвa да пиеш такива лекарства (срещалa съм те в теми за бебчетa, твоето май е много малко?) Hug

# 85
  • София - Варна
От последните излседвания преди 3 седмици ТСХ е 1,56 май, ТАТ е 16 при горна граница 115, МАТ е 9 мисля, при горна 34, ако не ме лъже паметта, без да приемам Л-тироксин. Изследвала съм се стотици пъти, и съм ходила на ендокринолози неведнъж.
Ходих и на ендокринолог след раждането, няма ми нищо на жлезата (нищо ново не ми казаха), но ТСХ варира и оттам идват прескоците. Качва се понякога до 3 и нещо, дори в момента може да е толкова, нищо чудно, много бързо ми се мени ТСХ на мен, в рамките на 2 седмици може да скокне от 1 на 3 или да падне от 3 на 1... Казаха, че от високия естроген (имам заболяване гинекологично) ми се засяга жлезата, подтиска се леко, пък от нея сърцето. Почти на 100% сме сигурни, че е от щитовидна,  от това пустно ТСХ, което се движи, макар и малко. Това е мнението на последната кардиоложка, също и на ендокриноложката последната, както и моето мнение, аз си усещам, а и има прекалено крещящо ясна зависимост между приема на Л-тироксин и прескоците. Обаче защо, по дяволите, става така не ми е ясно. Дори ТСХ 3 не е крайно лоша стйност за жена, която не цели бременност. Та повечето жени непият Л-тироксин за такава стойност. А мен защо ме удря така в сърцето... Sad
Обаче ако сега не се оправи от 50 гами Л-тироксин, наистина ще изперкам.

Сега ще ходя и при Трайков, да се види дали не е станало нещо с ел. инсталацията на сърцето от толкова мн прескоци и хормони, както ме посъветва Дева.

Да, имам малко бебе на 2 месеца, но не кърмя, така че нямам проблем с това, ако това визираш.

А имах прескоци и на ТСХ 1,56. Просто трябва ТСХ да ми се задържи на една стойност плътно (ако ще и 3 да е), просто трябва да не е асансьорно и така прескоците спират. това съм забелязала поне, затова ми помага Л-тироксинът, тоест помагал ми е досега за прескоците, но сега ако не ми помогне...

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 15:35 от afrikancho

# 86
Африканчо, дано пак да ти помогне ел.тироксина. Какво значи рестартирам ел.тироксина?? Моето мнение е, че ако наистина ти помага и си ок, пиеш си го и толкова ел.тироксина от 25 гами. На определен период правиш изследвания да не влезеш в хипер функция и това е. Въобще, ама въобще не се чуди защо ти помага при здрава жлеза. Знаеш ли какво стана в организма ти, може пък да се нуждаеш от по ниско ТСХ, или дето викаш да има голяма вариация въпреки здравата жлеза.
Моето ТСХ на 50 гами след месец влизам в хипер, на 25 след месец влизам в хипо. Еми пия по 3/4 от хапчето, въпреки че докторката ми се накара и накара, не можело така. Не можело, ама вече доста време ми е в норма да чукна на дърво.

# 87
  • София - Варна
Гала - рестартирам: спирам Л-тироксина за 5-6 дни, когато имам мнооого прескоци и дори постепенно увеличаване на дозата не помага (стигала съм до 75 гами, а нямам високо ТСХ изначално) и после почвам с 37.5. Досега е работило. Знам, че е лошо, че не се прави така, ама то моето ТСХ като си варира по принцип, какво значение има играта с дозата се чудя вече. То все едно непрестанно си играя с дозата, с това асансьорно ТСХ.
Сега не бях на хормон, то както се вижда и по изследванията няма и нужда, но почнах 3 дни с 25 гами заради прескоците. еми... нищо... сега пак спрях и след 5 дни ще почна с 50 гами, като постепенно сваля до 37,5. дано ми минат ексртасистолите, че не се трае...  А и повече ме е сртах да не ми стане нещо на сърцето и тялото в дългосрочен план. Явно е, че цял живот ще съм така, ама в един момент това нещо сигурно ще започне да ми се отразавя на здравето.  Sad
И да - наистина човек не знае какво става в организма му. Аз отключих тази екстрасистолна аритмия в 4-ти месец на първата бременност. Не знаех тогава какво е това чудо и то мина само за месец и половина, за да ме сполети пак с все сила 14 месеца след първото раждане.
Лекарите действат по книга, както и ти казваш, айде всички в кюпа, еднакви дози... това, че и аз влизам в хиперфункция с доза 50 гами тях не ги касае. Толкова трябвало. Ексртасистолите не били от жлезата. И това дори са думи на Начев, когото всички много тачат и хвалят. И до него стигнах, но уви не ми разреши проблема.

Дано сега ми помогне хормонът отново, но аз и на него пак правя аритмия. Примерно 2 месеца съм добре, без прескоци, докато съм на хормон, или месец поне, и после ТСХ си прави вариация (от мен прозитичаща, защото дозата не променям!) и се налага отново рестарт... Абе...

И се чудя как може такова нещо. Жлезата явно ми е здрава, щом всеки ендокинолог ми го казва. Или ства нещо от ендометриозата ми и високия естроген, или нещо, отклчило се от първата бременност, пак хормонално. Но е супер гадно. Колко жени познавам с Хашимото, вкл. и една приятелка - с ТСХ 82 преди да започне лечение. еми - никой няма такива мъки със сърце. То това моето е кошмар, и то при здрава жлеза, откъде иде туй чудо... Да се гръмнеш направо... но почвам да се страхувам за сърцето си, и да се замислям, как ще я карам така занапред.

# 88
Сега. Не е толкова просто. Пия всеки ден по 50 гами и вземам една и съща доза. ТСХ се натрупва с времето, то затова се и следи. В смисъл ако вземаш по 50 гами всеки ден, след месец натрупването ти в организма ще е едно, а след 6 месеца съвсем друго. Има ендокринолози, които работят по схема, примерно 5 дена от 25 г. 2 дена от 50.

# 89
Да и аз така пия ел тироксинa-четири дена 75г и три от 50г  Peace

Общи условия

Активация на акаунт