Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 037
  • 594
  •   1
Отговори
# 60
  • София - Варна
Какво е ЕФИ?
благодаря за споделения специалист, Дева! Непременно ще го имам предвид!
Ами казаха ми, че е от ТСХ, и аз виждам и усещам ясно връзката действително. вече 2 пъти при рестарт на хормона от хиляди на денонощие се редуцират до 10-тина екстрасистолки само.
 Имам си пролапс 0-ва към 1-ва степен, последно преди 4 месеца ми правиха обстойна ехокардиография и следене на кръвотоци. имам някаква дисплазия също на клапа, но кардиоложката каза, че няма нищо обезпокоително, всичко иде от асансьорното тсх, което пък от своя страна понякога се покачва най-вероятно заради завишен естроген /имам последна степен на ендометриоза/.
реално жлезата ми е здрава; отключи се това състояние с тия прескоци с първата бременност, ясно е, че е хормонално.
Определено ако сега не намалеят от Л-тироксина, ще ходя на кардиолог пак. не мога да се оставя така, та аз не мога да спя от прескачания.

жалко, че само последната кардиоложка ми обърна внимание и каза откъде идват прескоците, на мен ми беше ясно и отпреди това. 2 години ме мотаят, че било от нерви... включително и прословутият ендокринолог, Начев, ме отряза, че били вегетативни, не можело да са от жлезата.  Shocked
дано и сега спрат с хормона.

тъй като баща ми почина преди 2 седмици внезапно от хеморагичен инсулт, започнах много да се притеснявам и за себе си с това сърце. той страдаше от екстрасистоли, но не си пиеше лекарствата за кръвно, та мисля това бе причината за кончината му...

може ли да ми стане нещо от толкова прескоци?

# 61
ЕФИ е електро-физиологично изследване на сърцето.
Прави се само в няколко болници, защото техниката е скъпа. Но се поема от касата.
Там се вижда дали има някакви аномалии в електрическата система на сърцето, която индуцира сърдечният ритъм.
При много екстрасистоли може и да е такава причината.
Отстранява се с аблация.
Аз имах аномалия на АВ пътя. Излизах от ритъм с пулс 200+. Изгориха ми единия път и вече нямам проблеми. Peace

# 62
  • София - Варна
Блгадоаря, Дева.
Ще попитам личната за направление, но последния път ме отряза с думите: "Абе, стига с тия екстрасистоли!" Всички ме отрязват така, било от нерви.
Аблацията нещо сериозно ли е като процедура?

# 63
Африканчо, спокойствието е най добрият лек! Аз също съм миналa по твоят път. Баща ми почина преди пет години от инфaркт. Аз също пия ел тироксин, също и бизогaмa и валтензин за сърцето. Та като починa баща ми толкова бях зле че имах чуството че и аз скоро ще умра имах прескaчaния ужас. И това не е всичко след още две години починa сестра ми която беше на 36г също от инфaркт, баща ми на 52г почина, те не са имали никакви симптоми на някакво заболяване! Аз от 12г имам високо кръвно и проблеми със щит. Жлеза Аз съм на 36г.  Та съветът ми е голямо спокойствие, (дори къщата да гори нетрябвa да ти пука )ако може разбира се.  Peace

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 19:51 от genkova1111@abv.bg

# 64
Спокойствието е важно, но понякога си има и друга причина.

Африканчо, не е нещо непоносимо аблацията.
Малко е неприятна, но не е болезнена.
Изписват те на другия ден.
Ти искай направление на кардиолог, без обяснение за какво ти е. Те повечето лекари даже не са чували за аблация! Crazy
Също си носи всички кардиограми и холтери, ако имаш.
Ако нямаш, той може би ще ти назначи холтер.

# 65
DeVa,какво е aблaция , и аз не съм чувалa за това ,какво се прави?

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 19:50 от genkova1111@abv.bg

# 66
Ето я темата за аблацията:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=19;topic=882105.msg33737299#new

Самата процедура представлява изгаряне  на проблемни участъци в сърцето.
Това е много общо казано. Иначе е високо технологична процедура, техниката е много сложна и скъпа, извършва се под рентгенов контрол.

Ето медицинско описание:

Радиофреквентната аблация е инвазивен метод за лечение на сърдечните
аритмии, при който се пропуска високочестотен ток в сърцето чрез катетър,
въведен под рентгенов контрол в специализирана лаборатория през венозен и
или артериален съд след локална анестезия. Пропуснатата електрическа енергия
води до нагряване на върха на катетъра, чрез което се постига аблация, т.е. отстраняване на клетки, които са причина за ритъмното нарушение на сърдечната
дейност.
Методът е приложен за първи път успешно при лечение на сърдечна аритмия през 1986 г. (1).
радиофреквентната аблация на сърдечни аритмии е въведена
в България през 1993 г. в Националната кардиологична болница, София.
Сега е рутинна процедура и лечебно средство, което може напълно да излекува повечето
видове нарушения на сърдечния ритъм. Не е необходим последващ прием на лекарства.

От тук:
http://www.bg-cardio-fondation.com/pdf/sb1/304-310.pdf

# 67
  • София - Варна
Благодаря ви за отговорите и подкрепата.
Генкова, наистина много трагична история... Sad
Ти от многобройни екстрасистоли ли си страдала също?
Моите прескоци не са от нерви, в това съм убедена. Може до известна степен при нервно напрежение да се усилват, макар че не съм забелязала особена зависимост и тук.
Като цяло няма как 2 години да съм била всеки ден нервна... а пък като съм на Л-тироксина ако ще да хабя нерви, да нямам екстрасистоли...
Има си друга причина за прескоците, защото и преди цикъл винаги се увеличават много. Както последно каза Чилингирова: "причината е хормонална,пийте си Л-тироксина!" Да, ама сега като жлезата ми няма нужда реално... Ама го почнах, защото това чудо не се трае.

Имам си холтер, там показва, че прескоците са само надкамерни, но сега не знам дали не са станали и камерни и някакви други вече. холтерът е отпреди година.
Имам чувството, че дори и тук в темата няма никой като мен с толкова много прескоци и то заповащи с отварянето на очи. а пък в реала ме гледат като полезно изкопаемо приятели и роднини, мислят, че си внушавам.

Ох, аблацията звучи леко страшна.
Дева, да разбирам, че си доволна о т резултатите след аблацията? Ти страдаше ли от ексрасистоли?

Записах си час за Трайков, чааак за 16-ти януари е първият свободен, независимо платен ли не.
Междувременно ще опитам с Л-тироксина. Ако не стане, веднага при Чилингирова.
Аз останах доволна от нея. Някой има ли отзиви?

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 20:33 от afrikancho

# 68
Не е страшна, само така ти се струва, Африканчо.
Аз съм не само доволна, ами цял живот ще го благославям д-р Трайков! bouquet
2 месеца преди аблацията почти нощувах в спешното... Sad Sad Sad
След аблацията не ми се е случвало и няма да се случи.
Край! Peace
Не, аз нямах прескачания, но изведнъж излизах от ритъм, с пулс 200+. Shocked
Диагнозата ми беше АВ риентри тахикардия.
Лекарства вече не пия. Преди и с лекарства пак излизах.

# 69
DeVa,благодаря за информацията. Прочетох и в нета за процедурата в токудa я правят неразбрaх цената, около 4000лв, толкова ли е? Африканчо, не толкова често получавам екстрaсистоли, и толкова много като теб, но през ден, два усещам прескaчaния гледам да не обръщам внимание Преди направо бях психясaлa от това. Дори да не си нервна липсата на хормонa те прави такава и от там идват проблемите със сърцето, поне така ми обясняват докторите. Ще се пойнтересувaм повече за тази аблaция А и този професор Иво Петров е от моя край, моя комшийкa го познава лично. DeVa ти къде си направи процедурата?

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 20:34 от genkova1111@abv.bg

# 70
  • София - Варна
Ами не съм съгласна с изказването на лекарите за липсата на хормона и нервността. И екстрасистолите като резултат от нервността.... По-скоро екстрасистолите са резултат от липсата на хормона.
И аз първо нямам липса на хормон, ако може да се вярва на кръвни излседвания де /но явно имам някаква лека, щом ТСХ варира, макар и до 3 и малко/, второ - най-много веднъж-дваж годишно ми е истински нервно, някак вътрешно без причина, просто напрегнато и това време съвпада с ПМС-а ми винаги. Та, като цяло не се считам за нервен човек изобщо, така че тия лекари с техните нерви...

Дева, сега видях и твоя пост.
Дано и на мен да могат да помогнат!)
Ето, потвърждава се твърдението ми, че дори тук в темата няма май жени с толкова много прескоци. То това моето е безобразно.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 00:24 от afrikancho

# 71
Нищо не съм плащала. Всичко минава по касата. Само 11,60, за две нощувки в Токуда, 5 звезден хотел. Simple Smile

# 72
Африканчо, още щом разбрах че имам проблеми с щит. ЖЛЕЗА ДОКТОРИТЕ ми исписaхa деанксит това е лекарство за нерви. Така че лекарите свързват тази болест с това.Аз много години не го пия вече,твойте екстрaсистоли найстинa са много и трябва сериозно да си обърнеш внимание. Друг е въпроса, че лекарите гледат само да те претупaт и готово няма ти нищо, трябвa ти дa настояваш да се иследвaш по обстойно ,тази процедура дето казва DeVa е добре да си направиш. Пожелaвaм ти успех дано да нямаш проблеми  Peace          ПП. .DeVa, аз мислех че не се поема процедурата от здравнa каса. Това е много добре, че не се доплaщa нищо.  Wink Още едно въпросче, усещаше ли нещо? ТОЕСТ ИМА ЛИ БОЛКА, АЗ СЪМ МНОГО СТРАХЛИВA  LaughingЮ

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 20:35 от genkova1111@abv.bg

# 73
При аблацията не се усеща болка в сърцето, ако питаш за това.
Болки, поне аз, имах само при поставянето на катетрите, въпреки, че слагат местна упойка. Мен явно не ме хвана. Но тази болка е като да ти слагат абокат. Малко по-дебели са от абоката.

# 74
  • София - Варна
Дева, а колко време трае самата процедура?
А може ли от толкова многобройни надкамерни /а може вече и камерни/ екстрасистоли да се увеличи сърцето, да се увреди, да се случи нещо с някой друг орган, система?
И мога ли да пътувам със самолет при тази толкова свирепа екстрасистолна аритмия?
Тия въпроси ще си ги задам и на кардиолог, но питам и тук, ако някой знае?

Общи условия

Активация на акаунт