Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 493
  • 594
  •   1
Отговори
# 240
Магнезий не съм изследвала,но съм пила без успех.Може би причината е в мен,защото не бях постоянна-около 10-14 дни и после спрях.Най-важно е да се видят нивата,което не съм го правила досега.
Ananas,и аз когато имам прескачания,имам и задух,усещам го като натиск в гърдите,много кошмарно.Както казваш-половин човек.Ето днес като започнаха,нямат спиране!Едва пооправих из къщи и седнах.И то какво-да пусна пералня и да подредя,не съм се натоварвала изобщо!
В покой ги имам,но усещам единични,което е съвсем различно.Затова два пъти правих вело, отпаднаха съмнения за исхемия,както и за сериозен проблем.Въпреки това се чудя как ще я карам и как ще се престраша да спортувам,като се ускоряват при движение до всеки втори-трети удар.Единственото,което не съм правила досега е едно изследване на стомаха,защото ЛЛ ми каза преди година-причините за прескачанията са три-хормонални,от стомаха и от щитовидната жлеза.И ми предложи да започнем със стомаха,но аз отказах . Диафрагмална херния се търси с това изследване,доколкото знам

# 241

"Доброкачествените" екстрасистоли нали изчезват при ускоряване на пулса? Защо при мен е обратното? Защото на сърцето не му стига хормон, за да работи добре. [/i]

Това не го знаех, и на мен ми се ускорява неравномерно пулса при натоварване. Не са ми правили кардиограма след натоварване, само по обикновена кардиограма заключават засега че уж нямам проблем.

# 242
Е,значи пак до хормоните опираме.На щитовидната,нали?Африканчо ми е по-полезна и от лекарите,така излиза Simple Smile

# 243
Макар че това за недостига на хормона е само в сферата на догадките,както казва и тя...

# 244
  • София - Варна
Значи на мен със сигруност не ми стига ФТ3 за сърцето, за да работи то добре. Това го коментирах и с ЛЛ, както и всичко останало, което изписах за естрогените, щитовидната и оттам екстрасистолите.
И си мисля, че след като ФТ3 не ми стига (то не само за сърцето, ами и за цялото ми тяло, все пак това е хипофункция на щитовидната жлеза), следователно сърцето се мъчи да работи и като трябва да мине на по-високи обороти, не може да изпомпва добре кръв и затова прескача. Ама може и изобщо да не е така. За това забравих да питам ЛЛ.
Ама че не му стига хормон на сърцето, е факт, поне това си е вярно. Ама това е вярно за мен де.
При теб, Распутин, може изобщо да не е от хипофункция на ЩЗ, може да е от нещо съвсем различно.

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 20:06 от afrikancho

# 245
Да,разбира се,че е строго индивидуално и сбор от различни фактори.Тия дни си пускам изследвания и ще видим.Като сме стигнали дотам сами да търсим причината....Мислих по едно време дори китайски методи и диагностики да пробвам,ама много шарлатани има и не знам на какъв ще попадна.Нали при тях пулсът е от голямо значение и имат разработени методики в тази област

# 246
Момичета и аз днес съм много зле. Никога не съм била със ниско кръвно, но днес изведнъж се почуствaх много зле главата ми се въртеше. Измерих 94/66,никога не е било такова. Аз сутрин това ми е навик първо елтироксинa след един час бизогaмa и валтензинa, сега се чудя защо стана така дали идва от някъде този проблем. Сега преди да си пия лекарстватa ще трябва да меря и тогава да пия, а бях забравилa апарата. Дали е опaсно такова кръвно, при положение че винаги е било високо?

# 247
Не е опасно според мен.И майка ми е с високо кръвно,но пие и някакви билки.Има дни,в които кръвното й става по-ниско,беше говорила с лекар и й каза,че няма проблем.

# 248
То не е опасно, но важното е как се чувстваш. Може комбинацията да ти идва силна. Ще трябва да проследиш кръвното. И аз съм зле тия дни, пак ударих едно инсултче. Започна с главоболие и губене на равновесие и замаяност. Стискайте ми палци.

# 249
Не получих отговор от лекарите защо в покой почти нямам прескачания,но при най-малкото движение започват.Не мисля,че е типично,защото при доста хора са константни и в покой,и при движение.

Аз пък съм обратен случай.
Моите екстрасистоли са основно в покой.
Дори имах месеци след аблацията, когато ми бяха само в легнало положение.
А де?! Thinking Thinking Thinking
Питах докторите, не ми дадоха обяснение.

Африканчо, браво за анализа!
Жалко, че сами трябва да го правим, а и не всеки може.

# 250
  • София /Абсурдистан
ниските нива на естрогена в менопаузата водят до подобни оплаквания
Аз обаче  съм на хормонозаместителна и с доста високи нива на естроген /чак не ми трябва толкова/  и пак имам  Thinking и в покой, и при натоварване също  Thinking Високото кръвно засега е под контрол, пия си лекарствата всеки ден за него.

# 251
Не знам,аз съм на ръба просто.От сутринта съм с ужасни прескачания,усещам натиск в гърдите,едно гадно притискане,което е от аритмията .Не мога нищо да свърша,малко да се раздвижа и нямат спиране!
Последният лекар,при когото ходих беше сега в четвъртък и горещо ми препоръча "да си живея живота и да не обръщам внимание"!Вече не знам какво да правя,момичета,честно!Пак започвам тоя Ритмонорм,защото така не се живее....не че ми помагаше особено.
В Сити клиник ходих,на уж добър кардиолог в частен кабинет-също,холтери,вело...Само в Трета градска не съм ходила,но нали идеята беше да не се фиксирам много.

# 252
За Гала-стискаме палци,кураж!Дано се разминат най-леко нещата!

# 253
  Разпутин, и аз го имам този натиск. Усещам го като затрудненост в дишането. Имам фобия от болници, прегледи, задълбочавам се тогава в болежките и психически се предавам. Ходих на 2 прегледа - кардиолог, съвсем повърхностен и ендокринолог, който беше по-обстоен. Подобрение не видях. И според двамата , нищо ми няма и оплакванията ми са от менопаузата. Кризите, както писах  май ,ме държат около месец и се оправям. Повтарям си , че е период и ще мине. Гледам много да не се вглъбявам, че ще стигна до ПР - а то е ад, по- гадно от екстрасистоли , недостиг на въздух . Засега се осланям на движението, усещам, че ми помага. Опитай , Распутин с леки натоварвания - разкарва  тази тежест от гърдите, спада и пулса след упражнението.

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 19:31 от Анонимен

# 254
Ananas,благодаря за съвета,опитвам се.Границата между това състояние и ПР е много крехка и много внимавам да не я премина.Трудно е да си спокоен в такива ситуации,много трудно....
Днес цял ден съм с прескачания,и то обилни и драматични.Докато лежах и почивах беше поносимо.После излязох и като се започна,едва се прибрах.Пулсът ми не спадна дълго,близо час беше над 110,прескачанията да не говорим -на всеки втори удар и стягане в гърдите,цял следобед.Изобщо днес ми е кошмарен ден,да знаете,няколко пъти мислех да отивам в спешното!

Общи условия

Активация на акаунт