Ще мине това, не го мисли сега. С мъж като описаните от теб нямам опит, но сигурно може и да се промени нещо занапред.
Ще мине това, не го мисли сега. С мъж като описаните от теб нямам опит, но сигурно може и да се промени нещо занапред.
На места се преоткрих в поста ти (особено в частта със страдащите растения - #lo6omie)! Искрени възхваления за активизма също! Дано има повече такива хора! 
). Причината - баща ми беше ревниво, заядливо и непочтено пиянде (в последствие смирен самоубиец и алкохолик), който тормозеше мен и майка ми години наред (предимно) психически (в последствие само мен). Към днешна дата не толерирам никакви и ничии зависимости, а майка ми има прекрасен мъж. 
Разбира се и тя искаше . Не след дълго се получиха нещата и така станаха две, но за моя изненада и разочарование нямаше и помен от това майчиното отношение, което смятах, че ще се върне . Не показах огорчението и разочарованието си явно, но бях .... не знам как да кажа-изкъртен отвътре . Реших, че трябва да запазя нещата поне в този им вид, тоест да не се влошават поне, пък като отраснат децата и станат по-самостоятелни-ще видим . И така и аз мога да кажа, че правенето на второ или трето дете, не оправя нещата. А между-впрочем жена ми иска трето
да опитаме за момиче, докато се получи . Аз също искам, но не си го позволявам единствено и само защото не я виждам като майка .

А като какво я виждаш
Май и БНД в момента, в който се разделихме, се беше отдал на активизъм, ама сега го разбирам чак...
А като какво я виждаш 

И му казах да се опита да се постави намое място. Да помисли добре какво е да си жена, какво е да си бременна, какво е изведнъж да започне да ти се гади, да ти е лошо, да си загубиш хубавата фигура, да те изтресат всякакви неразположения, да обикаляш болницитеи да те дупчат сигли редовно, да се тревожиш, после да раждаш, да не спиш с години и винаги децта да са ти първа грижа и тревога наред с това да са ти най-голямото щастие. Да си помисли какво е да си бременна, кариерата ти да спре и може би да се простиш с нея, социалните ти контакти да спрат, приятелите ти да са заети на работа или да са по места, където не е за бременни. Да седиш вкъщи по цял ден и да чакаш да си дойде мъжът ти да се повеселите , а той да седне окахърен на дивана и да излъчва напрежение... Дет се вика и за него не е полезно. И е врено за здравето му, а даже и за работата му. Като е сдухан как ще работи ефективно и как ще помогне на тези, които му плачат, че не им е добре... ЩЕ видим колко ще има резултат. Но определено животът е тежък (аз знам много добре, имала съм всякакви катаклизми) и единственият начин е човек да се стегне и да цени всяка секунда, постоянно да дебне за пролука, в която да се поразведри, а не да не смее да вдигне глава от проблемите.
Препоръчани теми