Защо се разведохте?

• 49 870
  • 336
  •   1
Отговори
# 120
Анонимен, от писанията ти разбирам, че ти си изпълнил желанието на уж любимата жена да стане майка, без да си искал да ставаш баща - просто така алтруистично и Коледно изпълняваш желания и после си се върнал в Лапландия  Rolling Eyes  Е, жена ти едва ли е очаквала точно това...Та не ми е странно превъплъщението на жената, оп -майката без майчински чувства, странно ми е, че е поискала и второ дете от теб, че чак и за трето се замисля Rolling Eyes

# 121
  • София
А пък историята на г-н Анонимен е пълна класика. ПРоблемът, драги ми господине, е че и вие не вземете да седнете да влезете в ролята на жена си. Да си предтсваите вие , ако сте на нейното място и водите нейния живот (ама първо реално се запознайте с всички подробности, за които сте си затворил очите, как минава 24-часовото й дежурство като майка) от какво бихте имал нужда, как бихте се чувствал, колко време бихте търпял тихо, без да се оплачете... И как така една МАЙКА на 2 деца не я виждате като МАЙКА. Ми като каква? А бащата каква роля има? А говорихте ли много и безспир с жена си за нея, за нуждите й , за чувствата й, за мечтите й и за вас самия... Говорихте ли какво да направите двамата заедно по въпроса? Та така - сядаш и говорие с жена си пак и пак и пак... И правит еплан как да бъдете добре и двамата, и децата ви.
По мои наблюдения , на моите връзки, предишното, сегашното ми семейство, това на родителите ми и тези на всичките ми познати, стигам до извода, че до развод се прибягва разумно само в конкретни случаи: зависимости (алкохолни, наркотични, хазарт, майки и сестри, хранителни разстройства като веганство, йоги-моги и разни талкива), насилие (психическо и физическо), заболявания променящи личността (шизофрения, биполярно разстройство, депресия), странни сексуални потребности, безотговорност и неспособност човек да се грижи за семесйтвото си морално и материално, намеса на роднини (майки и сестри най-често)... А неуважението съпътства всеки един провален брак...  
Да, различното от нормалното общочовешко хранене, когато е съпроводено с агресия към неспазващите същите правила, назидателни обидни съвети и асоциални прояви и цупене, че другият не ще и той да стане веган, да... това е вид психично разстройство. Анорексията, булимията, крайното веганство, орторексията не са нормални. Познавам вегани, които просто са си вегани. НЕ го изтъкват, никого не убеждават, живеят си така сред невегани хора. Те са си нормални. Всеки има право да яде, каквото си иска. То й пържоли да се дъвчат денонощно не е хубаво.
И друго искам да кажа - няма идеални семейства, хора и бракове. Въпросът е да има комуникация и искрено активно желание семейството да се крепи и да се работи в посока да има добро развитие. И децата не трябва да се замесват. Те не се правят , за да има семейство и не се товарят с проблемите на родителите. НЕ се делят и късат на парчета. Освен това, за да се гради семейство, се приема, че това семейство, с този партньор и тези деца е СЕМЕЙСТВОТО. Родителите на партньорите и техните братя и сестри са РОДИТЕЛИ и БРАТЯ и СЕСТРИ, но СЕМЕЙСТВОТО е от мъж , жена и техните деца. И Ако човек иска семсйтво - то е на първо място, приоритет са децата, партньора и после всичко останало. ПРи други схеми семейството не трае дълго... Имам много примери с мои познати...

# 122
Не бях толкова лош колкото се нарисувах  Laughing И по-скоро бях такъв деспот именно зареди това, че тя ме лъжеше, а аз единственото нещо, което исках, е да знам истината, каквато и да е тя и колкото и неприемлива да е. Обаче немалко жени, коронния им номер е, хем да правят всичко, което искат, хем да се изкарват жертви. Как обаче да се изкараш жертва, ако признаваш, че си угаждаш всякак ?  Mr. Green Просто нещата не се връзват с многострадалната геновева и аз си правя каквото ми е кеф  Sunglasses
Както и да е, мисълта ми беше само да споделя мъжка гледна точка/мъжки вариант. Ей така да видите как изглеждат нещата от другата страна . Всъщност не съжалявам за това какви решения съм вземал. Към него момент те са били базирани на тогавашния ми опит и светоусещане. Няма как днес да виждам нещата по абсолютно същия начин . Важното е, че от стратегическа гледна точка съм постъпвал по възможно най-добрия начин спрямо обстоятелствата , които са ме заобикаляли . Да вероятно е съществувал и по-добър вариант от този , които имам аз като действителност, но към него момент съм бил неспособен да го видя .  Simple Smile

ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Ти да не си някой шпионин!?!?! Ще изтръгваш признания с тормоз и деспотизъм!?!?!? Истината и цялата истина до последно, но дори и да ти я каже, пак не е цялата истина, щото не се знае какво крие още, нали!?!?! Жените са гадни и лъжливи същества! Те са само за майки и да продължат рода и то с минимум две деца, че ако - цитирам те:"с първото да не се получат нещата или по-лошо-нещо се случи с него."  ooooh!

# 123

Последно се включвам! Първо преди да поискате някой да се поставя на вашето място като майки, вие трябва да сте се поставили на мястото на тате . По него време аз ставах в 5 и 10 сутринта и работех до 8 вечерта на 3 места и бях труп за да могат те да се чувстват ок. После ... можеш да говориш с човек, който е близко до твоето интелектуално ниво, ако е далеко, по някое време думите свършват, колкото и в излишък да имаш и така . Не ми се влиза в повече подробности, щото ще започне да изглежда, че все едно храча по жените принципно, а аз не искам да го правя, но въпреки това пак казвам . Жените трябва да се научите малко да гледате не само и единствено от собствената си камбанария и да си мислите, че на вас ви е най-тежко от на всички в тоя свят . Ако не се научите на това сте обречени на вечното търсене на идеалния .

# 124
Аз изобщо не бих си помислила, че "храчиш" срещу жените по принцип, просто сам си се понамокрил, обвързвайки се с жени ,които не са на твоето "интелектуално" ниво, пък и деца им подаряваш...а..., само забравих да вметна - на жените височината на камбанарията се променя като  проимат деца, от там гледната точка, логично - също. Хубаво е и повече мъже да растат камбанарийно Simple Smile

# 125
  • София
Последно се включвам! Първо преди да поискате някой да се поставя на вашето място като майки, вие трябва да сте се поставили на мястото на тате . По него време аз ставах в 5 и 10 сутринта и работех до 8 вечерта на 3 места и бях труп за да могат те да се чувстват ок. После ... можеш да говориш с човек, който е близко до твоето интелектуално ниво, ако е далеко, по някое време думите свършват, колкото и в излишък да имаш и така . Не ми се влиза в повече подробности, щото ще започне да изглежда, че все едно храча по жените принципно, а аз не искам да го правя, но въпреки това пак казвам . Жените трябва да се научите малко да гледате не само и единствено от собствената си камбанария и да си мислите, че на вас ви е най-тежко от на всички в тоя свят . Ако не се научите на това сте обречени на вечното търсене на идеалния .
Не само жените, всички трябва да се научат да гледат по- далеч от носа си.
Ти например, не си показал до този момент, че можеш да отделиш поглед от собствения си пъп.
Това не ти позволява да разбереш, че тате не е само машинка за пари.
Че тате е отношение, разбиране и обич.
Че тате си е избрал жена сам, та е бил добре запознат с интелектуалното ѝ ниво.
И че, неговото собствено едва ли е много високо, щом с действията и забраните си, принуждава жената да го лъже за всичко- не за изневяра, а за кафе с приятелки.
В твоя случай, ти търсиш някаква идеална жена- сянка на твоето мъжко безгрешие, а такива няма и не го ли схванеш, ще си живуркаш нещастен.

# 126
  • където ми харесва
Доживях-Абсурт, абсолютно съм съгласна с теб. Но имам странното усещане, че Анонимен е провокатор. Някак си, нереално ми се струва, да им такъв мъж, някъде във Вселената, който да има такива очаквания към жената до себе си и такава самопреценка.

# 127

Това не ти позволява да разбереш, че тате не е само машинка за пари.
Че тате е отношение, разбиране и обич.
Че тате си е избрал жена сам, та е бил добре запознат с интелектуалното ѝ ниво.
И че, неговото собствено едва ли е много високо, щом с действията и забраните си, принуждава жената да го лъже за всичко- не за изневяра, а за кафе с приятелки.
В твоя случай, ти търсиш някаква идеална жена- сянка на твоето мъжко безгрешие, а такива няма и не го ли схванеш, ще си живуркаш нещастен.

Ох!  Laughing Ай последно. Не знам защо смяташ, че съм бил само машинка за пари . Сменял съм памперси, къпал съм бебето, хранил съм го, е ... разбира се не толкова колкото майка му, било е по скоро по изключение, но нищо от гледането на едно дете не е било далеко от мен . Аз също съм дундуркал и будувал, въпреки че съм бил цял ден на работа, да не казвам, че вероятно е и повече, също съм се занимавал с болници лекарства и т.н. докато в това време се сцепвам от работа.. така по хубав ли съм ? Flutter
Дори и към момента аз решавам задачите по математика, аз уча български и английски за втори път и т.н и т.н. Да не говорим, че и гледачки съм наемал за да й помагат, докато жена ми не работи в това време .
За интелектуалното ниво си права, но там малко надцених себе си . Смятах, че мога да изградя човек, дори да е необходимо да започна от под нулата  Laughing Не става така . Освен това не знаех, че тъпотията може толкова много да дразни . Плюс не смятах, че чак толкова се различаваме . Плюс на младия човек красива и проста му е фетиш .  Laughing Просто така е по лесно да се живее, или поне така смятах.
Това с червеното няма да го коментирам, щото принуда не съм упражнявал никога . Разбирай не съм насочвал зареден пистолет към главата на някой, тоест той е имал избор и правилния избор е бил истината. Никога не съм удрял или обиждал пряко/буквално жена . Така че това с принудата малко идва ту мач  Wink
Иначе , да. Не съм особено толерантен към грешките. Уважавам мислещите хора, на които може да се разчита . Да разчиташ на човек , който не мисли и греши на всяка стъпка без да му пука те прави не по малко глупав от него .
Ай оставете ме да се навечерям  Mr. Green

# 128
Доверил си се на според теб - глупав човек и  си възпроизвел гените му в децата си.Сам прецени какво ти е нивото - бон апети Simple Smile

# 129
Жената, дето не става за майка, явно е сготвила  Mr. Green

# 130
  • Куциндрел
Въх, мале. Joy Joy Joy
Толкова проста жена ли си е взел този или той е свърхинтелигентен?

# 131
Човекът се е претрепал да учи и работи, а му се е паднала готвачка - мацка - кофти  Crossing Arms Crossing Arms Crazy

# 132
Е,тя като е тъпа и дори за майка не става - поне една манджа да сготви. Не му чупете хатъра на  анонимния с "понето"  Laughing
П.П само глупавите  продължават да готвят само добре, при такова отношение - умните готвят добре +премерена доза стрихинин /в супата/  Sunglasses

# 133
  • София
Скъпи Анонимен, никой не те заставя да следиш всички коментари в темата и да не можеш да се навечеряш... От всичко, което изписа и без ни най-малко да целя да те дразня, личи, че не си седнал да обмислиш стабилно своето дередже и това на семейството си. Вникни в дребните детайли, наложи си няколко разговора с жена ти. В удобно за вас време. Изслушай я внимателно и не реагирай веднага на нещата, които ти казва. Разбересте се на следващия разговор да възразите срещу казаното. Обмисли какво ти е казала... Следователно интелектуално не е слаба ракия. Друг е въпросът, че в семейното общуване, в това между половете, има едно друго нещо, наречено емоционална интелигентност. Тя , както и другата интелигентност, се тренира и подлежи на обучение. И се случва по собствено желание.
Не познаваме жената на г-н Анонимен, но неговите думи сами по себе си показват неговата гледна точка. А тя показва някои трески за дялане в самия него. Основната треска е заблудата, че от неговата камбанария вижда всичко правилно, ясно и пълноценно. Всяка връзка е от 2-ма и това определя перспективата й. Всяко движение на единия променя нуждата от позиция за наблюдение и анализ в камбанарията на другия. Ако изобщо прави анализ. Разбира се , анализът не е задължителен. ОСобено, когато човек не държи стабилно на семейството си и не е осъзнал необходимостта да го подобри за себе си, за децата си и за партньора си. Изкарвали били пари мъжете. А жените днес какво правят? Има някои емблематични късметлийки, които храчат парите на мъжете си, а нищо не изкарват. Но повечето жени работят и изкарват пари. А когато гледат деца, изкарването на пари е невъзможно. Само че това че майката и през деня трябва да е на 360 градуса нащрек, за да не й се очистят децата, докато някак ги нахрани, ако ще и с прости сандвичи, изпере, простре , изчисти 117 пъти стаите , в които постоянно се разлива и размазва нещо, намери начин да ги изведе и навън предотвати 20 възможности да се отправят към Пирогов... И трябва да е сравнително мила и да не травмира децата си, когато й кипне... А мъжът е избърсал вечерта едно дупе и е изплакнал едно телО във ваничката... Ми не им ли е приятно на мъжете да си погушкат вечер децата малко, да си поговорят, да ги погледат как растат... Не им ли е приятно да блеснат с това, че могат да решат една задача по математика за трети клас или да кажат как се преви сегашно перфектно време на английски? Или мъжът е индивид за разплод само, който хвърля малко парици на жена си и зорко дебне да не загуби мъжествеността си? И в дивата природа, мъжките на по-интелигентните биологични видове, участавт активно в семейния живот...
Ей за това и навсякъде в тази държава се придвижват някакви полухора. Защото от самото им раждане не попадат в здравословна среда. А за едно дете здравословната седа е семейството - с модела на майката за жена, на бащата за майка и на цялото семейство за колектив.

# 134
Анонимен, грешките и проблемите винаги са двустранни. Аз съм убедена в автентичността на това, което преживяваш, но със сигурност, ако бъде питана, съпругата ти също би имала какво да сподели. И тук няма никакво значение кой колко е умен: неудовлетвореността и страданието засягат както умните, така и глупавите. Опитвай по-често да разговаряш с жена си, изслушвай я, независимо дали разговорът е задълбочен, или битов (и свръхинтелигентните хора не са пощадени от несгоди в ежедневието и бита). И потърси възможни недостатъци и в себе си; никой не е съвършен, а ти - още по-малко; у всеки винаги има някаква вина, за да се стигне до нетърпимост в брака. Малко повече смирение и толерантност към другия.

Общи условия

Активация на акаунт