15-минутни ястия - идеи и рецепти

• 215 340
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
Ясно,значи не е проблема във фурната ми
Ще ги пробвам утре аранчините печени,че и без това при пърженето един път стават перфектни,друг път хвърлям всичко заедно с олиото,защото се разпадат Crossing Arms

# 646
  • София
Въпреки че следя темата от начало, не си спомням дали някой е публикувал French Toast на фурна. В канала Тейсти видях вариант на тези "пържени филии", който днес пробвах и промених по наш вкус.
Съставки:
Яйца, мляко, захар, ванилия, канела, хляб.
Разбива се смес като за пържени филии (пропорциите са според броя на филиите и личните вкусови предпочитания). Филиите се потопяват и подреждат в тава застлана с хартия. Слагат се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се до златисто и накрая се добавя масло върху всяка филийка. Може допълнително да се поръсят с пудра захар или сладко.
Цялото приготовление и печене отнема около 20 мин, но докато се пекат може да се приготви кафето и кухнята се изпълва с най-готините аромати

# 647
Аз ги пека в тостера за сандвичи, от онези, които притискат сандвича. Не знам дали успях да обясня. Той е с незалепващо покритие и там се пече точно 3 минути. Бърза, вкусна и чиста работа.

# 648
Идеята за "пържени" филийки на фурна в супер. Спряхме всичко пържено у нас и се лишихме и от любимите филийки, но на фурна ще ги пробвам задължително.

# 649
  • в полите на Балкана
Пържени филии на фурна правя от години по следния начин. Правя си смес от яйца и мляко според броя на филиите. Потарям за секунда всяка филийка и подреждам в намазана с масло тавичка, отгоре намазвам д каквото имам сладко и втори ред филийки. Ако ми е останало от сместа изсипвам я отгоре и поръсвам съвсем малко със захар, колкото да се карамелизира при печене. Стават бързо, но не мисля, че се всестват в 15мин. от започване на приготвянето до сядането на масата.

# 650
А пълнените пържени филийки от този тип,дали ще се получат във фурна?
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/02/blog-post.html?m=1
Горната рецепта много ми хареса,предполагам че за 20 мин.ще са готови .

# 651
И на мен много ми хареса идеята с печените "пържени" филийки.
Аз ги пека в тостера за сандвичи, от онези, които притискат сандвича. Не знам дали успях да обясня. Той е с незалепващо покритие и там се пече точно 3 минути. Бърза, вкусна и чиста работа.
Добре ли се изпичат така? Чудя се как да ги пробвам първия път- във фурната или в такъв тост-сандвич  newsm78

# 652
Аз много харесвам как се изпичат на тостера за сандвичи- хрупкава коричка и сочна вътрешност.

# 653
  • София
Аз много харесвам как се изпичат на тостера за сандвичи- хрупкава коричка и сочна вътрешност.
А стават ли твърди, както на обикновен тостер-снадвич с нещо си, без панировка? Или панировката запазва меки филийките?

# 654
Точно панировката ги запазва меки. А, ако намажеш тостера с малко масло и тогава сложиш филийките, ммммм! Една маслена коричка става! И пуФФФкава вътрешност!

# 655
  • София
Сега заради вас тостер ли да ходя да си купувам  Crossing Arms! Много сте лоши /моя сдаде багажа и така и не си взех пак, че все на боклуци попадам/.

# 656
Моят е боклук за 20 лв и вече 5-6 години кара безотказно.

# 657
  • София
Моят е боклук за 20 лв и вече 5-6 години кара безотказно.
Shocked И моите не са били скъпи ама много бързо им пада покритието и започва да се лющи и да остава по филиите. Каква марка е твоя?

# 658
AVEC sandwich maker нямам представа каква куче марка е, но не залепва и не се е олющило покритието.

# 659
Благодаря, ще ги пробвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт