15-минутни ястия - идеи и рецепти

• 214 488
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Да уточня, че искам да опитам:
потопят се филийките в яйчената смес и после по една или по две слепени в тостера за сандвичи?

# 661
Единият вариант е потопени в яйчената смес, една по една се нареждат в тостера. Другият е между две тънички филийки да сложиш лист шунка или лист кашкавал, или и двете, после да потопиш в яйчената смес и да сложиш на тостера.

# 662
 Hug
Много благодаря.

# 663
За нищо. Дано да ви хареса.

# 664
the wishmaster,точно вторият вариант с плънка шунка и кашкавал ,мислиш ли че ще стане сполучливо на фурна ?Или на сух тефлонов тиган,че нямам сандвич преса.Само един човек от семейството ги яде и за 3 сандвича,половин шише олио отива ooooh!

# 665
Не мисля, че на фурна ще е много добре, макар че зависи от вкуса на човека. Ако нямаш сандвич преса можеш да импровизираш с един тиган с незалепващо покритие, в който слагаш двойните филийки и отгоре покриваш с чиния или капак, който има по-малък диаметър и в него си сложила някаква тежест, така че да притисне филийките. След няколко минути обръщаш с шпатула и пак притискаш. Не знам дали се разбра нещо от овъртоленото ми обяснение.

# 666
  • София
https://www.facebook.com/astucieuse/videos/vb.280807691938072/14 … ype=2&theater

в това видео има идея за филийки с ютия, не са точно пържени, но може и такива да стават по този начин.

# 667
Ооо, това с ютията е гениално! И дори няма миене на съдове. Само изхвърляш фолиото.

# 668
Разбрах те!Благодаря-Ще пробвам варианта с тефлонов тиган и с капак ще ги затисна,имам подходящ Hug
И да не е спам като сме на тема филийки-принцеси с тиквички
http://zi4e57.blogspot.bg/2013/07/blog-post_18.html?m=1
Много бързи,за фенове на тиквичките (аз морков не слагам).

Уникални идеи има във видеото! bouquet

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 19:05 от lady_gothic

# 669
   Включвам се да следя темата.

# 670
Страхотни идеи! Аз все търся нещо бързо и лесно, че нямам много време за готвене. Simple Smile

# 671
И аз се включвам, за да следя темата.

Много бързо действам с тенджерата под налягане, някакво крехко месо и замразен зеленчуков микс (примерно грах с моркови). Леко запържвам местото за минути в тенджерата, слагам малко брашно, микса зеленчуци, доливам малко количество вода (ако искам зеленчукът да е по-скоро гарнитура), подправки, затварям тенджерата и за 15-ина минути, не съм засичала точно, но времето е кратко, съм готова.

# 672
Тенджерата под налягане е още един безценен помощник. Скоро ще дойде времето на пресните картофки с масло, копър и чесън за 5 минути от завирането в тенджерата под налягане.

# 673
the wishmaster,аз пък благодарение на тебе се сдобих със сандвич-мейкър bouquet
И препоръчвам тази темичка-има много идеи за до 15 мин.-омлетчета,банички,кюфтета и т.н.Утре ще правя постни сандвичи с овесени ядки.
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=844899

# 674
Лейди, със здраве даси го полвате и само вкусотии с него да си хапвате!

Общи условия

Активация на акаунт