15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 210 041
  • 772
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 11 261
Темата я чета отдавна, записвам се с рецептата от миналата вечер - пиле пармиджана.
Пилешко филе (на тънки пържолки) се запечатва за минута на тиган, подрежда се в тавичка, залива се със сос от доматено пюре и подправки (завъртях го за 2-3 минути на котлона да се смесят вкусовете, но сигурно може и сурово), отгоре се покрива с резени моцарела. Наръсва се с настърган пармезан, омешан с хлебни трохи (аз троша на ръка сухари). Пече се 20 мин.
Днес ще е домашна пица - разточвам, гарнирам и пека в много силно загрята фурна за макс. 15 минути общо, мъжът ми е разточил тестото от вчера.

За сандвич-пресата - много хубави на нея стават и класическите френски сандвичи крок-мосю. Между двете филии се слага плънка от шунка, кашкавал (ементал, грюер) и бешамел, отвън филиите се намазват с масло. Може да се пече в преса или на грил.

# 676
  • Мнения: 2 843
За сьомгата се знае, че е свръхбързо приготвянето ѝ, но като подсещане споделям това, което направих за вечеря.
Котлети от сьомга, поръсени с мащерка, се запичат от двете страни в дълбок тиган. Изваждат се. В същия тиган се изсипва сос от следните продукти: сок от половин лимон (моят беше някакъв сорт между лимон и портокал), една супена лъжица течен мед, соев сос на вкус, нарязано на ситно парче пресен джинджифил. Тези съставки се смесват и се изсипват в тигана. Когато се сгъстят, котлетите се връщат в тигана за секунди; може и да не се връщат, ако има опасение, че ще се разпаднат; може само да се полеят със соса. Аз ги върнах за по-интензивен вкус. Мащерката и джинджифилът са страхотен акцент.

# 677
  • В къщурката на хълма на феите
  • Мнения: 10 982
Аз крок-мосю правя във фурната, но в никакъв случай не бих успяла за 15 минути ..

# 678
  • Мнения: X
Аз крок-мосю правя във фурната, но в никакъв случай не бих успяла за 15 минути ..
Фурната загрява бавно. Затова по-добре или на тостера за сандвичи или на мини фурна като тази

# 679
  • В къщурката на хълма на феите
  • Мнения: 10 982
Аз използвам грил-функцията, тя няма нужда от време .. като цяло подготовката преди фурната, ми отнема повече ..

# 680
  • Мнения: 4 859
Супер идея за крок мосю в сандвич пресата,записвам си я HugМай ще стане любим уред у нас Simple Smile
Вечерята от днеска за половинката
Бързи кюфтенца в кисело мляко на фурна
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=105628
Моите бяха готови от тарелка,20 мин.време общо  Peace
Харесаха се много,аз постя и не мога да преценя.
И пилешки късчета Хепи
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=391244
Правя ги с бон филе-поръсени с кашкавалче после, пак около 15 мин (без картофеното пюре).

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 21:09 от lady_gothic

# 681
  • Мнения: 422
Чушки с мляко и сирене
1 пакет печени червени чушки (12 чушки) се запържват в малко олио, разбъркват се постояно и се добавя 1ч.л червен пипер и сол. Долива се 1л. прясно мляко. Преди да заври се сваля от котлона и се добавя натрошено сирене и 1 разбито яйце, за да стегне. Приятен апетит

# 682
  • Мнения: 4 859
Любима рецепта,домашните харесват и тази вариация :
Печени пиперки по панагюрски с кисело мляко на Бордовски(мисля ,че я има в темата,но все пак)
http://www.bordovsky.net/index_files/page0368.htm

# 683
  • Мнения: 2 760
Една идея от фейса, която скоро ще пробвам - на филия хляб се изрязва мекото, но без да се къса, да може да се сглоби после.
На тиган се запържват малки парченца чушка, лук, колбас, каквото имате подръка. Като се позапържат, ги събирате в центъра на тигана, слагате кората на филията така, че зеленчуците да са в празното място, чуквате едно яйце и докато още не се е изпържило докрай, слагате средата на филията така, че да покрие всичко. Обръщате да се позачерви и от другата страна.

# 684
  • София
  • Мнения: 8 172
Една идея от фейса, която скоро ще пробвам - на филия хляб се изрязва мекото, но без да се къса, да може да се сглоби после.
На тиган се запържват малки парченца чушка, лук, колбас, каквото имате подръка. Като се позапържат, ги събирате в центъра на тигана, слагате кората на филията така, че зеленчуците да са в празното място, чуквате едно яйце и докато още не се е изпържило докрай, слагате средата на филията така, че да покрие всичко. Обръщате да се позачерви и от другата страна.

О, това съм го правила. Стана супер. Както и само с яйце по средата на филията, пак е супер.

# 685
  • София
  • Мнения: 12 026
Може и с кръгче от чушка за тези, които не ядат хляб.

# 686
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Тъкмо се чудех с какво да заместя хляба. Благодаря, змияbouquet

Но как събираш цяло яйце в кръгче от чушка? В момента при нас не намирам пъдпъдъчи...

# 687
  • София
  • Мнения: 12 026
Тъкмо се чудех с какво да заместя хляба. Благодаря, змияbouquet

Но как събираш цяло яйце в кръгче от чушка? В момента при нас не намирам пъдпъдъчи...


С такива чушки става, трябва да са големи.

# 688
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Уф, съвсем съм изветряла днес. Ми то при нас 80% от чушките, които се продават, са такива, а аз си мисля за българските чушки....  ooooh!

# 689
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
едно време майка разрязваше един кренвирш почти до долу, обръщаше парчетата на долу и го закрепваше с клечка за зъби като сърце и вътре се чуква яйцето...

Общи условия

Активация на акаунт