Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 230
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Uvajenie , може и с физиологичен разтвор.
djesiiii , честно казано не ми стана ясно. 1:1100 не е лош резултат newsm78 Може би заради първата бременост правите амниоцентеза newsm78

# 121
Много ме е страх.. а възрастожият риск е 1 220 много съм притеснена и имам контраккци от тревоги Бог да е с мен

# 122
Djesii, ето тази тема е резулати от БХС.
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=886413.0
Момичетата там са доста компетенти и ще ти помогнат със съвети. Не се панирай предварително! Стискам палци всичко да мине успешно!

# 123
Благодари ви   Hug

# 124
Момичета има многоо теми по този въпрос май,но аз немога да схвана се още как се изчислява г,с в кой месец е ..... Примерно аз сега съм в 15 г.с и 1 ден ..... Значи ли,че съм в средата на 4-я или съм в края на третия..... Мнооооого се обърквам

# 125
Момичета има многоо теми по този въпрос май,но аз немога да схвана се още как се изчислява г,с в кой месец е ..... Примерно аз сега съм в 15 г.с и 1 ден ..... Значи ли,че съм в средата на 4-я или съм в края на третия..... Мнооооого се обърквам

# 126
  • Телиш/Плевен
15 г.с. и 1 ден = 16-та - т.е. имаш 15 завършени седмици и си започнала първия ден от 16-та г.с. Което пък е към края на 4-ти месец. В първия пост написах седмиците и месеците уж за по-добър ориентир, защото и аз навремето малко се обърквах. Hug

# 127
Мерси лале в дъжда. Много объркващо с тези лунаааарни календарни месеци. Ама и аз каквато съм само броя дните и се притеснявам да не стане нещо с малкото човече... Имам чувството,че докато родя ще се пибъркам психически въпреки,че за сега всичко уж е наред с бебето... А кога трябва да се усетят движенята на плода нормално ли е за сега да не усещам нищо по различно от тежест и това,че ми ръсте корема като на бременна в 7-я месец съм визуално :Д и така ми пречиии да ходя да седя да лежааааа...

# 128

Не ми ли обясни точно ти как се изчисляват за г.с. и месеца, че и аз се чудех Simple Smile  newsm78 Аз си смятам седмиците отделно и месеците отделно за да не се обърквам /за месеците - плюс един ден отгоре всеки следващ месец/ Сега съм в 15 г.с., а влязох в 4-ят месец на 15.01.16 г.

# 129
  • Телиш/Плевен
А кога трябва да се усетят движенята на плода нормално ли е за сега да не усещам нищо по различно от тежест и това,че ми ръсте корема като на бременна в 7-я месец съм визуално :Д и така ми пречиии да ходя да седя да лежааааа...
Успокой се и опитай да не се тревожиш за всяко нещо, защото това не е никак добре. За усещането - различно е, при първа бременност е малко по-късно (към 19-та-20-та седмица), но зависи от разположението на плацентата, пък и от самото бебе, разбира се. Дъщеря ми почти не риташе, така че има и такива бебета. Иначе за пръв път я усетих в 20-та седмица май. Не помня с точност, но по това време беше горе-долу.

# 130
Uvajenie не съм ти обяснила аз,защото аз самата незнам :Д Това с усещането и аз го имам се едно ми къркорят червата без звук И да попитамммм в София на 4Д за пола на бебето колко се плаща горе долу

# 131
Здравейте и от мен.Аз съм в 14 г.с.+1 ден и за мен е доста объркващо изчисляването на седмиците и месеците.При първата ми бременност,която беше доста отдавна се ръководих по календарните месеци,то сега по г.седмици,които виждам на монитора при преглед.
В момента съм болна,кашлица с хрипове,главоболие,отпадналост и съм много притеснена,защото миналият месец бях също болна с температура и сеналожи да пия антибиотик.
Сега започнах със Стодал,но не помогна и взимам Геломиртол форте помага за кашлица,действа и на хремата и синузита,вит Ц и исламус за гърло,олинт за нос+биозин мама.Но всичко е консултирано с лекар.

# 132
Здравйте! Чета Ви редовно! Последна М беше на 10. 12. 2015 г. , а О по тестове на 24-25. 12. 2015 г. Имах няколко пол. тестове, пуснах ЧХГ, което по калкулатор, а и тук, ми казаха, че се удвоява нормално. Бях много щастлива! Това е дълго чакано бебче!
Но днес се появи съвсем леко розово-кафяво зацапване по тоалетната хартия. Веднага отидох на преглед ( досега не съм ходила, чаках 8 седмица, за да чуя сърчицето). Лекарката ме гледа на коремен ехограф, който май не беше от най-новите (поне така мисля). Каза, че трябва да съм 6-7 седмица, а плодният сак е 12 мм, което отговаряло на 5 седмица. Изписа ми инжекции Но-шпа 2х1, хапчета утрогестан 4х3, спазмалгон 4х1.Каза да лежа на лявата страна. В понеделник ме вика в болницата, в патологична бременност, за да ме прегледа по-обстойно и евентуално да остана в болницата за седмица, за да проследят дали всичко е ок.
Имам няколко въпроса. Моля Ви да ми помогнете! Simple Smile
Има ли място за притеснение според вас? Това изоставане дали е нещо лошо?
Плоден сак ли трябва да се види в тези седмици?

# 133
Момичета да питам нещо. В неделя сутринта имах разстройство и от тогава до сега не съм ходила до ОО по голяма нужда. Тогава ядох само сухари, а понеделник и вторник супи така, че корема ми е започнал да се пълни от вторник насам. Сега ядох круши, ябълки и сини сливи. По принцип ходя редовно до ОО, а от както съм бременна на 2-3 дни. Притеснявам се, защото една раждала приятелка ми каза, че повече от 2 дни ако не ходиш до ОО плода може да се отрови Sad Според вас в моя случай трябва ли да се притеснявам от това? Благодаря предварително

# 134
  • Телиш/Плевен
cvetence871, изчакай си прегледа и бъди спокойна. Сега е рано за прогнози. По принцип понякога има изоставане, например при по-късна овулация. В 5-та седмица наистина се вижда само плоден сак и в това няма нищо тревожно. Вярвам, че всичко ще бъде наред. Желая ти успех! Hug

Uvajenie, моят съвет е да се консултираш с гинеколога си за някакво разхлабително или клизма. Наистина не е добре да имаш запек и трябва да вземеш някакви мерки. Peace

Общи условия

Активация на акаунт