Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 175
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Реших да попитам, защото от няколко дни много ми се пие прясно мляко, но все нещо ме разсейва и забравям да купя. Направо ще изпия 5 литра  Joy

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 18:40 от ★★★аморе★★★

# 271
  • град-държава
Защо на бременна жена като й се дояде нещо трябва непременно да го опита? От суеверие или защото по някакъв начин вреди на бебето?

Ако опитвах или се наяждах с всичко, което ми се прияде, досега нямаше да съм качила 6кг, а поне 26.  Mr. Green
На много бременни им се налага да спазват строг хранителен режим, заради например гестационен диабет и никак не е лесно, но износват и раждат без последствия за бебето от въздържание към определена и желана храна.
Аз лично ужасно съм се разстройвала,  заради кока кола, торта с мноооогоооо крем и (цигара), и, и, и какво ли не... Общо взето постоянно си мисля и мечтая за храна, но това е положението.  Laughing

# 272
Много са ми въпросите може би Simple Smile , но за първи път ми се случва, за това искам да питам дали е нормално.
В 5г.с. съм и за първи път тази вечер усетих остри болки ниско долу. Само от едната страна към апендикса. Когато лежа нямам болки или са леки, но когато стана на петата крачка започва много остро да ме боли. Пих но шпа 2 табл.
Нормални ли са тези болки?

# 273
Много са ми въпросите може би Simple Smile , но за първи път ми се случва, за това искам да питам дали е нормално.
В 5г.с. съм и за първи път тази вечер усетих остри болки ниско долу. Само от едната страна към апендикса. Когато лежа нямам болки или са леки, но когато стана на петата крачка започва много остро да ме боли. Пих но шпа 2 табл.
Нормални ли са тези болки?
Не се притеснявай,може да е колитна болка.Най-вероятно болката ще отшуми.Няма проблем да пиеш Но-шпа.

# 274
Vermilion, чак пък ужасно да се разстроиш за храна. Вземи си една торта и кола, нищо няма да ти стане от веднъж, по-лошо да ти се разваля настроението. Ако като бременна не си позволиш, после дали повече ще го направиш?

# 275
  • град-държава
Vermilion, чак пък ужасно да се разстроиш за храна. Вземи си една торта и кола, нищо няма да ти стане от веднъж, по-лошо да ти се разваля настроението. Ако като бременна не си позволиш, после дали повече ще го направиш?
Ами случва се, но ако допреди месец внимавах, за да съм в оптимално тегло за бременността, сега вече се храня само с това, което трябва.
Не съм с гестационен диабет, но съм с гранични резултати и положението е такова, каквото е. Определено ми влияе на психиката, а аз като цяло карам доста нервна бременност, ако мога така да се изразя.  Tired
Торта и кола са в тотално червения сектор и всички бързи въглехидрати.
Малко зърнени-бобови, малко плодове, малко хляб, който не е бял.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 16:49 от Vermilion`

# 276
Здравейте майчета. Незнам дали въпроса ми е за тук,но ако някои ми помогне ще се радвам. Вече сме в 36 г.с и се записахме за 02.03.2016 за планово секцио.
По постоянен адрес съм в Разград,настоящия ми адрвес е в Шумен ( искаха ми го за да могат да ми издават болничните,понеже ходя в Шумен на консултации) ,бащата ( имаме граждански брак) е с постоянен адрес в Шумен. Ще раждам в Шумен. Акта за раждане на бебето къде ще ни бъде издаден,на кой адрес ще бъде записано детето,и документите за еднократна помощ и детски към коя община ще бъдат. Незнам дали успях да обясна положението,но общо взето е това. Ако някой има представа как стоят нещата,моля да сподели.

# 277
Здравейте майчета. Незнам дали въпроса ми е за тук,но ако някои ми помогне ще се радвам. Вече сме в 36 г.с и се записахме за 02.03.2016 за планово секцио.
По постоянен адрес съм в Разград,настоящия ми адрвес е в Шумен ( искаха ми го за да могат да ми издават болничните,понеже ходя в Шумен на консултации) ,бащата ( имаме граждански брак) е с постоянен адрес в Шумен. Ще раждам в Шумен. Акта за раждане на бебето къде ще ни бъде издаден,на кой адрес ще бъде записано детето,и документите за еднократна помощ и детски към коя община ще бъдат. Незнам дали успях да обясна положението,но общо взето е това. Ако някой има представа как стоят нещата,моля да сподели.
Еднократната помощ със сигурност се изплаща на постоянния адрес на майката, а доколкото съм запозната акта за раждане на бебето може да се издаде на постоянния адрес на единия родител (т.е. в случая на бащата, защото ще ти е по-удобно).

# 278
Еднократната помощ със сигурност се изплаща на постоянния адрес на майката, а доколкото съм запозната акта за раждане на бебето може да се издаде на постоянния адрес на единия родител (т.е. в случая на бащата, защото ще ти е по-удобно).
Благодаря за бързия отговор . Забравила съм да споменя ,че си живее в Разград ,само раждането ще бъде там и след това ще си се приберем отново в Разград.

# 279
Значи няма да имаш никакви проблеми, това е по-удобния за теб вариант! Отиваш в община Разград и си подаваш документите за парична помощ при раждане на дете. А иначе акта за раждане се взема от общината, където е родено детето, т.е. Шумен.

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 15:13 от Анонимен

# 280
Vermilion, пожелавам ти по-спокойни дни до края Hug Не знам първо детенце ли ти е, но намери някакъв начин за релакс и спокойствие, защото нервна бременност увеличава риска от след родилна депресия. Изкарах такава депресия с първото, беше ужасно.

# 281
Vermilion, пожелавам ти по-спокойни дни до края Hug Не знам първо детенце ли ти е, но намери някакъв начин за релакс и спокойствие, защото нервна бременност увеличава риска от след родилна депресия. Изкарах такава депресия с първото, беше ужасно.

Наистина ли? Това за депресията не го знаех. Понеже и аз съм доста нервна и неспокойна ми казаха, че бебето ще е неспокойоно и то /живи и здрави да сме дотогава/.

# 282
  • град-държава
Благодаря  Hug
Да, първа бременност ми е. Мен от 4 месец ме подкара - тревожност, неврози, паранои и т.н.
Надявам се живот и здраве след това да съм достатъчно ангажирана, че да нямам време за депресии. И така си изревах ревовете.  Mr. Green Аз по принцип съм с ПР, което бях овладяла с известен успех преди да забременея, но...
Както и да е, държа се, старая се, заринала съм се с книги, разхождам се всеки ден и се моля всичко да е наред. Grinning  Също така по принцип шия семплери, което много успокоява и помага, но шкембето ми пречи и семплерите, и работата ми липсват...

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 18:54 от Vermilion`

# 283
Не знам за пряка зависимост между нервна бременност и нервно бебе, но за майката съм чела, че става по-податлива на депресии, заради нивата на хормоните.
 Черните мисли, страхове, безпокойства са напълно нормални, пак са под влияние на хормони, важното е да ги разсейваме.
 Аз например прогонвах всякакви страхове като си повтарях, че нищо лошо не може да ми се случи, нито на мен, ното на бебето. Как ще имам лесно раждане и всичко ще е ок. Като луда си го повтаряш по няколко пъти на ден Simple Smile

# 284
  • Бургас
Виждам че сте подхванали темата с апетита. От седмица и половина насам ме гони вълчи глад, през два часа съм гладна, налитам предимно на тестени простотии - само от тях ми се повръща по-малко, макар че поне веднъж дневно се "отчитам" в легена. Единственото полезно, което хапвам са плодове и тук-таме някой зеленчук, но с големи мъки. Кога Ви мина на вас този вълчи глад? Кога се спира и с гадното повръщане, че вече нямам търпение да се свърши с него  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт