Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 169
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
И аз съм така.само тесто ми се яде. Днес яденето ми беше 3 филии , 2 парчета баница и плодове

# 286
ReNeTa_M , при всяка е индивидуално. С първата бременност имах вълчи апетит в първи триместър, но после се нормализираха нещата. А с тази....не е изчезвал изобщо, макар този път да ми се гадеше в първи триместър Embarassed
Иначе повръщането и гаденето обикновено около 12г.с. изчезва, но при някои си го има до край.

# 287
При всички е различно. Първите три месеца гадене,повръщане,отпадналост,сънливост,умора....След четвъртия месец, вълчи глад,ядях през два часа...И след седмия месец,адски киселини ,каквото да хапна умирах от болка,пак гадене,пак повръщане,като в началото ,сега съм е деветия от време на време киселини ,но ужасни. При мене така,но малко остава 02.03.2016 ще си имам нова радост,да се надяваме всичко да мине по живо по здраво.

# 288
Щом говорим за вълчи апетит нека да се включа и аз Simple Smile
Аз съм в 6г.с. и нямам никакви симптоми като гадене, световъртеж, болки, но много често си похапвам, а не мога да ходя спокойно до wc. Вече трети ден се мъча. Ядох активии, сини сливи, овесени ядки, мюсли, прясно мляко с мед....нищо не става. А при последния ми преглед АГ-то ми каза: "и като ходиш до wc не се напъвай". Гладна съм, а не смея да ям.  Просто ще се побъркам. Не само запек, ами и да не се напъвам. Корема ми изглежда като в петия месец. Ходя с разкопчани дънки. Дайте някакъв съвет момичета, че не издържам повече. Имам разхлабителни хапчета, но не смея да ги пия, защото от такива слабителни братовчедка ми е направила аборт в 5-ти месец.
Извинявам се за "ароматния" пост, но не знам как иначе да го обясня.
Благодарна ще бъда за всяко мнение!  Hug

# 289
  • град-държава
Лактулоза може при бременност, на мен много ми е помагала - на гладно с повече вода след нея.  Много киви, круши и лимец. Краставици и пресни чушки в по-големи количества също. Чай от рози също и успокоява стомаха.
Сушени сини сливи действат, ако са накиснати в гореща вода за 1-2 часа докато се надуят, омекнат и се хапват вечер преди лягане. Ако се пие от водата още по-добре, но аз не можех да я преглътна. Пресни сини сливи и на мен не действаха, само ми докарваха страхотни киселини и подуване.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 00:01 от Vermilion`

# 290
Пробвай с компот от сливи.днес с това оправих запека

# 291
От сутринта съм изяла към половин кг накиснати сушени сливи. Изпих и водата. Не знам какво ми става, та не се оправям. Имам час за АГ чак в четвъртък. Ужас!

# 292
Здравейте и от мен! Гледам сте заобсъждали болната ми тема-вълчи глад!  #2gunfire Аз до 3-я месец месо и сладко не можех да погледна-сега съм като....прахосмукачка, наяждам се и пак ме гони гла, но гледам да наблегна на плодове, че не знам колко ще кача с бебоците, а и те вървят едрички каза док. Оффф....Да ви споделя в петък съм на ФМ и след това ще ме приемат за серклаж. С първата бременност не са ми правили, но сега се налага. Да ви кажа честно много ме е страх Sad Ами оплаках ви се! Спокоен ден на всички и спорна седмица Simple Smile Hug Hug Hug

# 293
Относно гаденето, аз съм в 20 г.с и все още съм с постоянно гадене, вече по рядко повръщане. Така,че има и вариант да мине има и вариант до края. Аз се храня предимно здравословно, въпреки, че ми се прияжда това онова, още не съм притупала. Не е задължително каквото видиш или си помислиш да го изадеш.

# 294
  • София
От сутринта съм изяла към половин кг накиснати сушени сливи. Изпих и водата. Не знам какво ми става, та не се оправям. Имам час за АГ чак в четвъртък. Ужас!
Моето АГ за такъв проблем препоръча Мелилакс като краен вариант и ми помогна.

# 295
Здравейййте бъдещи мамииии..искам да ви попитаам имахте ли болки ниско долу все едно ще идва лелката...това ме мъчи още преди да ми закъснее..не са силни болките но са неприятни ии вечер се събуждам в 1-2 часа иии е доста неприятно нещо като спазъм..отминават за 1-2 мин...чудя се кога ли ще отминат.. вече съм в 5г.с. 

# 296
Но-шпа пиеш ли? Максималната доза е 3 пъти по 2 табл. дневно  Peace

# 297
Здравейййте бъдещи мамииии..искам да ви попитаам имахте ли болки ниско долу все едно ще идва лелката...това ме мъчи още преди да ми закъснее..не са силни болките но са неприятни ии вечер се събуждам в 1-2 часа иии е доста неприятно нещо като спазъм..отминават за 1-2 мин...чудя се кога ли ще отминат.. вече съм в 5г.с. 
Аз имах подобни болки,но бяха около 16 г.с. Търпях ден два и отидох на преглед. Бебето било ниско долу и притискало яйчниците ,изписаха ми НоШпа ,пих известно време и после ми мина.Моя съвет е да посетиш АГ,той най добре ще ти каже.

# 298
Пия само фолиева киселина..на преглед все още не съм ходила защото мисля че е доста рано иии няма да се види нищо..някой ми казаха,че матката се разтягала иии затова били тези болки..уфф дано да е нормално и да нее е нещо страшно,че това бебе е толковаа желанооо ...

# 299
И това го има ,матката се уголемявала до двойна.При мен в 6 г.с се видя ,мъничко като бобче ,но се видя. Би трябвало да се види,и ако апаратурата е добра. Върви в най скоро време.Ще си спокойна поне.

Общи условия

Активация на акаунт