Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 241
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Моля за малко съдействие: Преди два дена се натъкнах на обява във ОЛХ на количка за близнаци! Много ми хареса, но ми е рано да я купувам от сега...(Леееекичко съм суеверна и...) Потърсих в няколко магазина и в нета тази марка,но уви...Нищо не открих Sad Та....Мисълта ми е някой дали я е срещал, защото в град като Русе има мнооооого малък избор Sad Марката е Firstwheels http://www.baby.ru/blogs/post/153141702-127904398/

# 151
  • София
Попитайте в "На пазар".

# 152
Mishkata, бременна си, честито! Другото на ехографа, при лекаря!
 Да ви имам проблемите, че не качвате килограми!  Аз качвам стабилно и най-сърдечно ви завиждам за вашите, колко са незначителни!

# 153
Здравейте, Нова съм тук, но имам нужда да чуя мнение на по-запознати от мен. Лятото имах един неуспешен опит за бременност, изобщо не можа да се развие. Сега последният ми цикъл дойде на 20ти декември, опити започнахме на 1 януари. Овулацията ми е малко странна и не съм убедена кога е била. Направих уринарен тест в къщи, на 15.01 - положителен. После още един на 17.01 - също положителен. Кръвен тест на 22.01 - 4800 ми отчете, след 48 часа направих втори - 11 600 ми отчете. Чух се с гинеколожката ми, имам час за петък за ехограф. но тоолкова се притеснявам. Нямам много симптоми, но ми става лошо от кафето, спи ми се. Имам средно силни болки, от време на време, в единия яйчник и ниско в корема. Нямам кървене. Притеснявам се дали стойностите на чхг теста не са прекалено високи за толкова ранна бременност. Как мислите? Някой може ли да ми каже дали е нормално и дали има повод да се притеснявам Sad
Стойностите са идеални. Това, че ти се спи и ти става неприятно от кафето също е надобре. Успех на прегледа и да се похвалиш Simple Smile
Благодаря Simple Smile Надявам се наистина този път всичко да е наред. По телефона докторката ми каза, че може да са 2, при такава висока стойност. Не ми се вярва честно казано, но ако са 2, ще съм още по-щастлива Simple Smile
Аз като разбрах, че са две цял ден не можах да дойда на себе си...Много е хубаво Simple Smile Пожелавам го на всеки Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Хах Simple Smile Представям си  Two Hearts newsm04
А ти имаше ли някакви индикации, че са 2? Нещо по специфично в симптомите, в показателите на тестовете? И кога ги видяха? Аз се чудя, дали реално ще се види и какво ще се види в петък, предвид моите резултати Simple Smile
Не мога да спра да мисля за това Simple Smile

# 154
 mishkata77 индикации....Не! Аз даже не вярвах отначало, че може да съм бременна, тъй като през Юни имам спонтанен аборт и не вярвах, че ще стане толкова бързо! Направих си тест за бременност 4 дена преди датата на МЦ и теста беше -. Стана ми мн кофти и си казах, че един ден и на мен ще се случи. Закъсня ми и на втория ден си направих тест-вече  EFP Това става Ноември месец, а на преглед ходих средата на Декември и док. ми каза че са двееее Simple Smile Тогава да съм била на 1 месец. С първата ми бременност преди 4 години пак бяха две, но едното падна много в началото...Сега имам кака на  3години и 9 мес. и сега юли чакаме близнацитееее  Mr. Green

# 155
mishkata77 индикации....Не! Аз даже не вярвах отначало, че може да съм бременна, тъй като през Юни имам спонтанен аборт и не вярвах, че ще стане толкова бързо! Направих си тест за бременност 4 дена преди датата на МЦ и теста беше -. Стана ми мн кофти и си казах, че един ден и на мен ще се случи. Закъсня ми и на втория ден си направих тест-вече  EFP Това става Ноември месец, а на преглед ходих средата на Декември и док. ми каза че са двееее Simple Smile Тогава да съм била на 1 месец. С първата ми бременност преди 4 години пак бяха две, но едното падна много в началото...Сега имам кака на  3години и 9 мес. и сега юли чакаме близнацитееее  Mr. Green
Леле, страхотно Simple Smile Стискам палци всичко при теб да е наред и да станете една голяма весела къща Simple Smile Винаги съм искала близнаци и много се радвам като видя (макара че особено по естествен път, са си истинска рядкост).
Благодаря ти много за думите, поуспокои ме, ще чакам с нетърпения да дойде петък. След това, което ми се случи лятото, сега се плаша от най-малкото, което знам, че никак не е добре, но е по-силно от мен. Надявам се само да е живо и здраво този път и да се развие успешно, пък ако са 2 - само ще съм още по-щастлива Simple Smile

# 156
Леле, страхотно Simple Smile Стискам палци всичко при теб да е наред и да станете една голяма весела къща Simple Smile Винаги съм искала близнаци и много се радвам като видя (макара че особено по естествен път, са си истинска рядкост).
Благодаря ти много за думите, поуспокои ме, ще чакам с нетърпения да дойде петък. След това, което ми се случи лятото, сега се плаша от най-малкото, което знам, че никак не е добре, но е по-силно от мен. Надявам се само да е живо и здраво този път и да се развие успешно, пък ако са 2 - само ще съм още по-щастлива Simple Smile

Аз съм от щастливките забременели по естествен път Wink

# 157
Честито на носещите живот! В това число и на сестра ми... и на мен - ще ставам леля  Heart Eyes 

Само дето съм леееко притеснена. От известно време, малко преди да забременее, сестрата започна да ме подпитва какво мисля за домашното раждане. А аз не съм сигурна какво точно мисля, ако трябва да съм честна... Иначе тя си има 1-2 приятелки, които вече са родили в домашни условия с дула и според нея е напълно безопасно.

Последно й казах, че най-сигурно си е в болница, а тя ме пита защо така мисля и къде бих искала да ми се случват най-щастливите мигове от живота - в болница сред непознати или сред най-близките и в спокойна, уютна обстановка. Даде ми да чета материали, явно за да ме надъха и да я подкрепя после пред нашите, ако се наложи. Пък и аз сама се поразрових, някои неща звучат доста успокояващо, като раждането с дула. Ама има и такива, дето съвсем интимно и семейно си раждат и от къде смелост за такова нещо, не знам http://goo.gl/JAVV6W Може би ако реши да ражда с дула, ще я подкрепя. 

Ще съм благодарна някой да сподели опит и мнение.  bouquet

# 158
В България домашно раждане не се практикува. Не знам в коя държава живее сестра ти, но доколкото ми е известно в някои страни е разрешено с медицинско лице, не знам въпросната дула с какви сертификати е.

# 159
Mishkata  дано да са близнаци както ти искаш. Стискам палци!

# 160
  • Сандански
Здравейте, утре ще си правя тест за гест. диабет и моля за отговор на няколко въпроса.
Реших да си направя глюкозотолерантен тест  без препоръка от лекар по няколко причини: постоянно гадене и сладникав вкус в устата, голямо бебе, 4 и 5 месец качих по пет кг, след това минах на диета и ограничих сладкото (но ям хляб, ориз, картофи, сладки плодове). След диетата качвам по едно кило на месец.  Сега съм 33 седмица. Моля, да ми кажете каква глюкоза трябва да взема и колко грама? Аз намирам само суха, която трябва да се разтвори във вода. Самото обременяване има ли някакви опасни последици за бебето? Изследванията ще ги правя в клон на лаборатория и ще ги пращат до централата,  дали това ще окаже влияние на изследването?

# 161
Здравейте, утре ще си правя тест за гест. диабет и моля за отговор на няколко въпроса.
Реших да си направя глюкозотолерантен тест  без препоръка от лекар по няколко причини: постоянно гадене и сладникав вкус в устата, голямо бебе, 4 и 5 месец качих по пет кг, след това минах на диета и ограничих сладкото (но ям хляб, ориз, картофи, сладки плодове). След диетата качвам по едно кило на месец.  Сега съм 33 седмица. Моля, да ми кажете каква глюкоза трябва да взема и колко грама? Аз намирам само суха, която трябва да се разтвори във вода. Самото обременяване има ли някакви опасни последици за бебето? Изследванията ще ги правя в клон на лаборатория и ще ги пращат до централата,  дали това ще окаже влияние на изследването?

Здравей,
аз съм с гестационен диабет и съм на диета. Диетата, която трябва да се спазва не изключва само сладки неща.
Аз изследвам всеки месец кръвна захар и през няколко месеца правя обременяване с глюкоза. Като се взема кръв сутрин на гладно, пие се глюкоза, на 60-та минута се взима втори път кръв и на 120-та мин. се взема трети път кръв.
Глюкозата ми я дават от лабораторията. Тя по никакъв начин няма да навреди на бебето, но е адски сладка и е малко гадна за пиене. Аз винаги си правя изследванията в централа на лаборатория. Ендокринологът ми ме посъветва така. Причината е, че ако направиш изследването в клон, се губи време в транспортиране, пробата стои с часове необработена, а не се знае и как се транспортира. Това може да повлияе на резултатите.
Стискам ти палци и успех!   Praynig

# 162

mishkata77, как си? Ходи ли вече на преглед? Пиши когато можеш как си  Simple Smile Лек ден на всички!

# 163
  • град-държава
Преди малко повече от 2 седмици бях на натоварване с глюкоза, единствено заради увеличени води, които бяха малко над средата. Не съм имала никакви симптоми, за цялата бременност до този момент съм качила 6кг и всеки месец кръвната ми захар е била около 4,2.
10-12ч не трябва да се храниш. На мен теста ми го направиха с 75гр глюкоза на прах във 300мл вода.
Не е опасно, но е ужасно и аз отново на това не се подлагам. Четох, че натоварва панкреаса. През 2часа, които изчаквах ми прилоша отвратително, чувствах се ужасно и пр.
От хляб се вдига най-много кръвна захар. Аз въпреки, че нямам гес.д., също спазвам диета, защото резултатите ми бяха под чертата на предгестационен.
Не ям повече от 30-50 гр хряб от лимец за ден. По 1 плод дневно-цитрус и никакви прости въглехидрати, а дори сложни избягвам във втората половина на деня и в много ограничени количества. Всекидневно движение.

# 164
  • Сандански
Pepich, Vermilion, благодаря за отговорите. Нямам избор за лабораторията - в моя град всички са клонове и пращат изследванията в централата. Ще трябва сама да си купувам глюкозата, затова и се интересувах каква е. Simple Smile Знам, че изследването не е приятно, но ако има нещо поне ще знам. Още веднъж ви благодаря за бързите отговори, момичета! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт