Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 159
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета. Днес бях на ЖК за един месец съм качила само 1 килограм и 100 грама :Д а бебока е 15 сантиметра и 240 грама като да 17гс и 4 дни било по едро на грамаж ама до колкото знам видеозона не изчислява точно грамовете никога ! Нормално ли е да съм качила толкова малко ?

# 301
Даа другата седмица смятам да посетя гинеколоог иии аз да се успокояя (;  тъй като все още съм с 3 дни закъснение,раничко е за сега,но с ранна ову иии доста по-рано разбрах че съм бременна..6 дни преди закъснението..и мисля че и по-рано ще се види точицата (надявам се да я има деее)  newsm03 newsm03 newsm10

# 302
  • София
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета. Днес бях на ЖК за един месец съм качила само 1 килограм и 100 грама :Д а бебока е 15 сантиметра и 240 грама като да 17гс и 4 дни било по едро на грамаж ама до колкото знам видеозона не изчислява точно грамовете никога ! Нормално ли е да съм качила толкова малко ?
Не всички бременни качват на тегло по калъп. Аз не виждам нищо притеснително, че сте качили само килограм. В последните месеци "по принцип" се качва повече.

1mpuls, на колко години сте?

# 303
на 23,другия месец ставам на 24 (;

# 304
Здравейте, бременна съм в 34г.с и след направена микробиология и изследвана стерилна урина се оказа, че имам еширихия коли и АГ-то ми изписа амоксиклав 3x1. Някоя от вас приемала ли е този антибиотик по време на бременност?

# 305
Мисля,че е нормално,док какво каза?Нали до 12 кг е нормалното наддаване за 9те месеца.Ами аз на месец по 3 кг ужас (в края на 4 месец и съм + 7 кг)направо и не от малко тръгнах...Sad

# 306
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E

Не е задължително да качваш кила на този етап. Аз дори съм свалила едно-две, защото нямам никакъв апетит.  Peace

# 307
1mpuls аз също имах болки, които си бяха като менструални поне седмица-10 дни, след като разбрах, че съм бременна, а аз разбрах на 2ри ден закънение. Аз си пиех но-шпа за тези болки пий и ти абсолютно безвредно е. Според мен не са сигнал за нещо притеснително, поне при мен всичко си е наред, вече съм в 10 г.с. Ако станат обаче много силни, трябва да отидеш веднага на преглед. Успех, не се шашкай, колкото по-спокойна си, толкова по-добре Simple Smile

# 308
Момичета, защо се стресирате излишно? През пет поста чета за малко качени килограми или за болко някъде си ниско. Това е бременност, тялото претърпява невиждани хормонални и физически промени. Давайте го малко по-спокойно, природата си знае работата. Вероятността за нещо лошо е в пъти по-малка от добрия край  Peace

# 309
1mpuls аз също имах болки, които си бяха като менструални поне седмица-10 дни, след като разбрах, че съм бременна, а аз разбрах на 2ри ден закънение. Аз си пиех но-шпа за тези болки пий и ти абсолютно безвредно е. Според мен не са сигнал за нещо притеснително, поне при мен всичко си е наред, вече съм в 10 г.с. Ако станат обаче много силни, трябва да отидеш веднага на преглед. Успех, не се шашкай, колкото по-спокойна си, толкова по-добре Simple Smile

Благодаря за успокоениетоо..дано и при мен всичко да е нормално Simple Smile не са кой знае какво,но имаш чувството че ще ти дойде всеки момент...по-скоро е дискомфортно (;

# 310
Момичета, искам да питам нещо и аз. В 20 г.с правих ФМ.Сега вече и кога какви прегледи или изследвания следват.

# 311
  • Варна
Мен ме викат след 2 седмици за изследвания за скрит диабет. Сега съм 18+6 г.с. Казаха гладна да съм, не знам дали друго ще изследват.

# 312
Пипа,какво представлява това изследване?

# 313
  • Варна
Пипа,какво представлява това изследване?
Ами не знам. Предполагам, че кръв ще вземат. Някоя мама която е наясно,моля да сподели .

# 314
  • град-държава
Орален глюкозо - толерантен тест е изследването за гестационен диабет.
10-12 часа не трябва да се приема храна.
Дава се венозна кръв за серумна глюкоза на гладно, след което се изпиват 75гр глюкоза на прах разтворена в 300мл вода. Два пъти през 60мин се взима периферна кръв(от пръста) и се прави захарен профил.
Изследването не е приятно и от личен опит не съветвам да се ходи сам на него. Въпреки, че през цялото време се избягват движения е добре да има някой близък - има голяма вероятност за прилошаване.

Общи условия

Активация на акаунт