Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 125
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, преди няколко часа си правих тест за бременност и ми показа две черти. Искам да ви попитам понеже съм спортистка сега в началото мога ли да бягам?  Grinning

# 406
Честито,   Simple Smile аз спрях да тичам и изобщо и тежестите и всичко спрях Peace
Има време пак ще тренираме и ще бъдем във форма  Hug

# 407
Ако предпочитате да сте бременна - спри Simple Smile

# 408
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Конкретно за тичане нищо не мога да кажа. Аз бих спряла за няколко седмици спорта, но принципно при нормално протичаща бременност и при условие, че си спортен тип (т.е. тялото ти е свикнало с натоварването), можеш да продължиш с тренировките (разбира се трябва да са съобразени със състоянието ти).

# 409
Здравейте,

как "опазихте" бременността си от околните през първите 3 месеца?
Имам предвид - ако сте излезли в комапния и не пиете алкохол или спирате кафето, какво обяснение давахте ако ви попитат?

# 410
Защо трябва да я пазиш в тайна? От суеверие? На маса сядаш с приятели значи можеш да споделиш. Иначе алкохола е лесен, казваш, че не ти се пие. На работа им казваш, че си започнала хапчета за нещо си и са несъвместими с цигари/ кафе.

# 411
Аз казвах, че не пия, защото ще карам

# 412
Защо трябва да я пазиш в тайна? От суеверие? На маса сядаш с приятели значи можеш да споделиш. Иначе алкохола е лесен, казваш, че не ти се пие. На работа им казваш, че си започнала хапчета за нещо си и са несъвместими с цигари/ кафе.
Никак не е лесен алкохолът, ако кажа на някой от компанията ми, с която сме излезли на кръчма или бар, че не ми се пие, ще остане безкрайно учуден, а жените веднага ще се усъмнят.
Затова, за алкохола - пия хапчета//на антибиотици съм. За кафето - не ми се пие или напоследък нещо не съм добре с кръвното.
Пази се в тайна, защото до 12 седмица отпадат 1/4 от бременностите, някои дами дори не разбират, че са били бременни. След 12та седмица рискът от мисед, спонтанен аборт и смърт на плода намалява в пъти. Дамите, които са губили ранна бременност, знаят за какво говоря, а те не са никак малко.

# 413
Тази статистика не ми е причина изобщо, но ти си знаеш Peace

# 414
Тази статистика не ми е причина изобщо, но ти си знаеш Peace
Всеки си знае за себе си Peace Ужасно е тъкмо да си се похвалил и да загубиш бременността. Не си заслужава за толкова голям риск. После като свърши органогенезата и мине ранния скрийнинг, вече е друго.

# 415
  • Варна
Аз казвах, че не пия, защото ще карам
  И аз така  Simple Smile
  Иначе винаги съм си мислила,че като забременея ще изпортя на всички,но до края на 4-ти месец знаеше само най-близката ми приятелка и близките роднини. Вече като започнах да казвам и като разберяха,че ще влизам в 5-ти месец срещах много ирония и обидени физиономии,но не ми пука! Така го чувствах,така го направих! Особено след като забременях след години опити и две неуспешни инвитро .

# 416
Аз изобщо не бих казала на никой , ако имах възможност. Не е нужно да има конкретна причина, някои казват от първия месец, други като мен си траят докато могат.

# 417
Аз съм от тези, дето си траят.
Дори баща ми не знае още, както и почти никой от приятелите ни. Не изпитвам потребност да обяснявам на всички, че съм бременна.

# 418
Аз съм от тези, дето си траят.
Дори баща ми не знае още, както и почти никой от приятелите ни. Не изпитвам потребност да обяснявам на всички, че съм бременна.

При нас ММ беше нетърпеливият да каже, аз все отлагах до следващия преглед и склоних чак след феталната морфология в 20 седмица.

# 419
И моят искаше да казва, но го разубедих. Казахме само на родителите му, склоних и за кума.

Общи условия

Активация на акаунт