Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 072
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Малко странен въпрос, но да ви питам: какво мислите за ходенето на кино, от гледна точка на силния шум и грипните епидемии, които не са съвсем отшумяли?

Малко параноично звучи май  Laughing

# 526
  • София
Малко странен въпрос, но да ви питам: какво мислите за ходенето на кино, от гледна точка на силния шум и грипните епидемии, които не са съвсем отшумяли?

Малко параноично звучи май  Laughing

Последното кино ми беше доста некомфортно, бях в 7я месец. Бебето не спря да мърда /вероятно от силния шум/, седенето на едно място също не ми понесе много добре.

# 527
Jane, и на мен параноично ми звучеше, но бебетата след като оформят слуха, той е много чувствителен, със сигурност ще ти реагира.
 Lady, а де и аз това се чудя, знам и от моя лекар, че половите белези са видими доста след 12-та седмица, как толкова познавачи лекари има? Май можеше по тазобедрените кости да се предвиди, но моя тогава твърдо отказа предположения и ми каза към 16- та.

# 528
Преди една седмица ходихме на кино с моя мъж, бременна съм в 36 г.с. и всичко беше на ред. Бебо беше спокойно и филма беше хубав. Единствения минус беше, че накрая вече много ми се ходеше да тоалетната с това често ходене... но няма как Laughing Laughing

# 529
Половите органи се развиват напълно месец след първата ФМ, та малко трудно да се каже със 100% убеденост пола. Факт - на мен даже по-рано ми го каза моя гинеколог, с обикновен ултразвук и позна. Което не означава, че не можеше да промени предположението си.

Lady, а де и аз това се чудя, знам и от моя лекар, че половите белези са видими доста след 12-та седмица, как толкова познавачи лекари има? Май можеше по тазобедрените кости да се предвиди, но моя тогава твърдо отказа предположения и ми каза към 16- та.

Т.нар. 3 черти могат да се видят и в 12 г.с. с модерно оборудване:

"The 3-lines sign which denotes the labia in the fetus is a very valid and accurate indication of the female gender. Most of the time one should be able to tell the sex of the baby by about 20 weeks and very often even at sixteen. With modern equipment, the diagnosis can be made even as early as 11 to 12 weeks (see below)."

Има и картинка: http://www.ob-ultrasound.net/genderfaq.html

# 530
zoi и нелка, Благодаря  bouquet

# 531
Ок, моят лекар е добър, ехото супер модерн, но не се нае да ми каже толкова рано Peace

# 532
Ок, моят лекар е добър, ехото супер модерн, но не се нае да ми каже толкова рано Peace

Пак от същия линк, това, че е възможно полът да се види в 12 седмица, не значи, че всеки път се вижда - зависи от много фактори (позиция на плода, количество амниотична течност, дебелина на коремната стена и др.) и ако не са изпълнени, специалистът няма да се наеме да дава 100% гаранция:

"Оn the other hand, as the correct visualization of any fetal part depends of a host of factors such as fetal position, amount of liquor and thickness of the abdominal wall, I have had occasions when I cannot be certain about the sex even at 28 weeks."

Просто исках да кажа, че МОЖЕ да се види, а не че при всяко момиче и всяка бременност ще се види в 12 седмица на 100%. При мен факторите са били благоприятни и затова лекарката е била сигурна.

# 533
То и аз това исках да кажа - че може и да се види пола, но може и да не се види. Все пак са възможни и грешки, особено ако се касае за момиче ( при момчетата нещата са по-ясни). Не, че на една моя позната не й казваха всеки път различно и до края не беше ясно какво ще е бебето. А работи като акушерка, не е като да не знае при кой да отиде. Че беше и момче детето, уж по-ясни били нещата.
На кино ходих в 8 мия месец, нямах проблеми. Смятам да ходя пак тия дни, ако има кой да гледа детето. С предишната бременност в 5-6 месец ходих на волейболен мач. Е този ужас не го препоръчвам на никой. Не можах да издържа вувузелите на главата си и се ометох преди края на мача.

# 534
При мен първата ФМ беше в 13 седмица. Тогава лекарката ми каза пола, но каза, че е 80% вероятността да е познала в толкова малка седмица. После се оказа, че е познала. Техниката, с която работи тя е нова.

# 535
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
За пола - на мен до сега, преди феталната морфология не са ми казвали предположения за пола. Преди няколко дни докторката ми се опита да види, но малкото се връткаше много и не успя.

За киното - аз с първата ми бременност 8ми месец ходих на AC/DC концерт, та в конкретният случай единственото, от което бих се притеснила е грипа.  Mr. Green
По този въпрос, ако имаш възможност отиди през седмицата, когато няма никой в киното.

# 536
Момичета, един бърз въпрос. Бременна съм в 13 г.с. и ми излизат едни малко ситни пъпчици, от този тип дето стават видими чак като ги разчешеш. Нямат връхчета или гной, не са като обрив, единични са, и НЕ са по меките места или слабините. Сърбят. Имам по краката, по гърба. Дали са от хормоните? На някой случвало ли се е подобно нещо  newsm78
Благодаря предварително.  bouquet bouquet

# 537
  • София
Здравейте мами вече съм в 29гс. и вчера усетих едно изтичане което е повече от нормалното течение ,като вода без цвят и мирис .Въпроса ми е може ли водите да изтичат на части понеже в 27с.на ФМ плацентата ми беше 1ва степен узряла и доки каза,че може и но рано да се роди беба.Как мислите има ли място зя притеснение? Благодаря ви newsm78  Hug

# 538
Здравейте мамчета. Започвам да се притеснявам от тази моята свръх чувствителност... Чета за раждането (рева)  гледам филм с раждане (пак рева) когато бебока още незнаем пол в 20г.с и 2 дни (бебето не иска да си покаже пола) започне да рита и го усещам с всеки ден по отчетливо и по отчетливо познайте .. ПАК РЕВА  #Crazy Всеки момент очаквам да стана леля за 2-ри път и не искам да си помислям колко ще цивря,когато бебка излезне.. То бива хормони бива ама при мен тази чувствителност е от точно един месец ииииииии чак имам кръвоизливи в очите от реване  Joy

# 539
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Здравейте мами вече съм в 29гс. и вчера усетих едно изтичане което е повече от нормалното течение ,като вода без цвят и мирис .Въпроса ми е може ли водите да изтичат на части понеже в 27с.на ФМ плацентата ми беше 1ва степен узряла и доки каза,че може и но рано да се роди беба.Как мислите има ли място зя притеснение? Благодаря ви newsm78  Hug
Възможно е да изтичат по малко. Добре е да отидеш да те погледнат.

Общи условия

Активация на акаунт