Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 070
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • Телиш/Плевен
ilceto, аз също те съветвам да отидеш на преглед (може и в спешен кабинет), защото едва ли някой може да каже от какво е това. Да, възможно е да са води. Стискам палци всичко да е наред. Peace

Chudoto_stana, няма какво да направиш по въпроса. Аз, дето през живота си не съм ревала на песен/филм/книга, направо не можех да се позная. Ревях дори на реклами. Shocked Ще мине и това, но в момента няма как да го контролираш.

# 541
  • Варна
Момичета, един бърз въпрос. Бременна съм в 13 г.с. и ми излизат едни малко ситни пъпчици, от този тип дето стават видими чак като ги разчешеш. Нямат връхчета или гной, не са като обрив, единични са, и НЕ са по меките места или слабините. Сърбят. Имам по краката, по гърба. Дали са от хормоните? На някой случвало ли се е подобно нещо  newsm78
Благодаря предварително.  bouquet bouquet

На мен ми излизаха точно същите на различни места. Единият път по китките и глезените,другият път по вътрешната част на бедрата и последният път на кръста. Много се бях шашардисала и беше точно по Коледа и Нова Година . Последният път когато ми излязоха се светнах,че всичките пъти бях яла яйца. Никога не съм имала подобни проблеми от храна преди. От месец и половина не съм яла яйца и не съм имала от тези сърбящи пъпчици. Междудругото бях същите седмици като теб. Засечи да не е от някоя храна  Peace

# 542
Благодаря ви  Hug
Ще наблюдавам храните. И аз нямам алергия към храни. Голямото ми дете ходи на градина и все шарки са ми в главата, ама тези пъпки са далеч от всякакви обриви, характерни за шарките. Ама пусти тревоги  Crazy Crazy

# 543
Ели, и с двете бременности се опъпчих много. Червени, ситни, по горната част на тялото. Първият път се ошашках и ходих на дерматолог, каза от хормоните е и ми изписа разни мазила. Вторият път нищо не мазах и в двата случая сами изчезнаха към 4-5 ти месец.

# 544
  • България
И моята плацента е 1 степен на зрялост, а съм само в 17+ г.с. Околоплодните води могат ли да се запазят с лежане?

# 545
Здравейте! Имам следното запитване. В момента съм 31 г.с. Преди 10 дни бях на преглед и лекарката каза, че бебчо върви седмица напред. Но вчера се наложи да отида пак на преглед заради болки. Беше друг лекар на смяна. Каза ми, че скоро трябва да родя. Направо се шашнах. Според него главата на бебето отговаряла на 36 седм. После замери крачето и коремчето и каза, че отговаряли на 31 седм. Много съм притеснена. Вие какво мислите? Имам ли повод за трвоги.

# 546
  • Телиш/Плевен
karina31, често срещани са тези отклонения, защото е трудно да се измери прецизно бебето. Няма защо да се шашкаш, ще видите как са нещата на следващите прегледи и ако тогава пак излезе същото, поне ще е по-голяма вероятността тази прогноза за скорошно раждане да е вярна. Но според мен всичко ще е наред и няма да се потвърди това, което те е шашнало. Peace

# 547
Карина, не се шашкай и не го слушай тоя лекар!
Ей, да ви кажа как се ядосвам като ви чета, само излишен стрес. То презрели плаценти, намалели води, изгладени шийки. Какво печелят тези лекари да побъркват бременните не знам. Аз също не съм излизала от кабинет без да са ме ошашкали с нещо. Нещастници!
С двете си бременности лекаря казва Всичко е ок, показва ми каквото трябва и по живо, по здраво. Никога не съм ходила на запис на тонове, които в 9- я са много на често и са платени, казват ли лекарите, че са препоръчителни, а не задължителни?!

# 548
Зои, ти в бг ли живееш? Предния път лекарката ми каза, че тъй като бебето е седалищно, по-трудно се измерва главичката. Но чак пък 4 седм. напред е много. Той ме гледа на някакъв портативен апарат.
А знаете ли някакви упражнения за обръщане на бебчето?

# 549
Карина, по големината на главичката ли лекарят е разбрал, че скоро ще родиш, що за дивотия? И аз недоумявам що за доктор е това, да ти наговори подобни неща, дори и да са верни. Мерките на екографа са оринтировъчни и понякога много се различават от действителните, не се стресирай, а си изчакай следващия преглед и обсъди с твоята лекарка разминаването. Аз ходих на две късни ФМ и разликата в теглото на бебето беше доста голяма, пък уж и двата екографа бяха много по-добри от стандартните.

# 550
  • Телиш/Плевен
karina31, не знам какъв е този портативен апарат, ама сега съм още по-сигурна, че се шашкаш напразно.
Има време да се обърне бебето, не го мисли отсега. И зарежи това с упражненията, че може да си докараш голяма беля. Повечето бебета се обръщат сами, някои даже в последния момент.

Zoι,
Скрит текст:
много ти се радвам, защото почти никоя бременна не разсъждава така. Hug Повечето се плашат от всичко. И аз бях като теб, кажи-речи за нищо не съм се тревожила и изкарах много щастлива и спокойна бременност. Сестра ми уж и тя засега е така, ама да видим докога. Laughing

# 551
**Elly*
На мен ми излязоха ситни сърбящи пъпчици в края на бременността, от хормоните е. И все пак можеш да се консултираш с лекаря си и ако прецени да те прати на дерматолог. Иначе бях чела, че при някои жени излизат и в ранна бременност.
Мазах се с Фенистил и Алергозан. Както и с ментов спирт. Имаше временен ефект, известно време след като родих ми се махнаха.

karina31
Доктора обясни ли ти защо скоро трябва да родиш? Сигурно има друга причина, а не големината на главата на бебето.
Консултирай се с твоя лекар или с 3ти, все пак може да те приемат за задържане ако е нужно.
Иначе за обръщане упражнение май беше да застанеш на колене, тоест все едно като куче (не се сетих как да го обясня), с ръце и крака на пода.

Chudoto_stana
Не гледай филмчета с раждане, излишно се плашиш само.

Лаленце  Hug

# 552
Карина, от скоро съм в чужбина, но ходя и в Бг, понеже съм близо.
Знам за разни клипчета с упражнения, но се консултирай с твоята лекарка преди да ги правиш.
Лейди, хайде бе момиче, виж какво става ще те настигнем и ще те минем тези в 31- ва седмица Grinning
Лаленце, Hug Ти виждаш за какви дребни неща се шашкат бременните тук, а лекарите вместо успокоение допринасят за това. Не е коректно просто!

# 553
Elly, и а имах такива пъпчици в началото на бременността. Бяха по ръцете от китките чак до лактите. Мих се два три дни с бебешки сапун по няколко пъти на ден и минаха  Peace

# 554
И моята плацента е 1 степен на зрялост, а съм само в 17+ г.с. Околоплодните води могат ли да се запазят с лежане?

Степените на зрялост на плацентата са 4:
до 30 седмица – 0
от 30 до 34 седмица – 1
от 34 до 37 седмица – 2
след 37 седмица – 3

Трябва да те наблюдават по-често. Има и медикаменти за подобряване състоянието на плацентата. Възможно е да те приемат и в болница за задържане. Не се притеснявай излишно. Най-добре говори с лекаря, който те следи.

Общи условия

Активация на акаунт