Професионални серии за коса - тема 96

• 52 140
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Тузарче и на мен ми идва в повече отношението на доста потребители напоследък, но не се оплаквам... "Това,че косата ти според теб е чиста е твое мнение и никой не спори" - това ти изказване и аз как да го разбирам? Сама си внушавам, че ми е чиста, а всъщност е супер мръсна и гнусна, нали? Другите имат по-високи изисквания за чистота, пък аз си ходя с гадната коса и не си я мия нарочно, нали? Апелираш за толерантност, а самата ти не проявяваш такава. Да видя някъде да написах, че косата НЕ трябва да се мие всеки ден? Написах, че НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се мие всеки ден, когато НЯМА такава нужда. Но както вече сподели, явно моят критерий за чиста коса е много под вашия или твоя в случая. Изречението "ако много държите" го написах в такъв смисъл, че статията (според мен) не изчерпва информацията по темата по никакъв начин, звучи крайно и не са разгледани всички възможни гледни точки по отношение честотата на миене на косата. И всъщност и не трябва да изчерпва нищо, в крайна сметка се говори за конкретен проблем - мазен скалп и сухи дължини. Нямаше нужда ежедневното миене да се отнася за всички останали типове и състояния коси и скалп, както се твърди в статията. Това ми беше мисълта, съжалявам че напоследък все оставам сякаш неразбрана, определено и на мен не ми е приятно.
П.С: Изключително много оценявам мнението ти и винаги съм се отнасяла с уважение към това, което споделяш. Не съм искала да засегна никого.  bouquet
Бубка, по същия начин се чувствам като започнат на мен да ми казват колко ми е мръсна косата (дори да не се виждало?!?) и как не бивало толкова рядко да я мия, защото ще стане гадна в даден момент. Затова и не ми харесват крайните мнения. Аз никога няма да тръгна да пиша на някой, "не си мий косата поне 5-6-7 дни, защото е вредно" и очаквам същото от другите, но всеки съди от неговата камбанария и рядко мисли за другите.

# 496
Тази статия отрича безамонячните бои, така ли излиза????  #Crazy
Еее това не го вярвам, амонячните да са по-щадящи за косата... Ако е така, защо тогава са измислени и безамонячните??? Mr. Green

# 497
Фрейче,Тузарка,ох,не бива да се караме  Praynig Важното е да имаме хубави коси и да се чувстваме прекрасно с тях  Flutter Нека заровим томахавките и отново да цари мир  Praynig Hug

# 498
Момичета, всяка от нас е свободна да подготвя новата тема, така че "айде" мисля, че не е нужно да фигурира!
Относно миенето на косата, си е абсолютно индивидуално!
Моята коса е тънка, така че на следващия ден ни обем, ни форма, начупена така, както съм спала през нощта  Joy Връзвам вечер на свободна опашка високо горе, за да не се търка по възглавницата (респективно къса), но на сутринта пак има лека чупка. Когато не вържа, пък на сутринта е заплетена.
Статията никак не е лоша.
Има и друг аспект- изтощената коса има нужда от постоянно вкарване на химия, а знаете, това, което слагаме на косъма след ден вече го няма. Така че за суха коса си е  дори задължително! Моята коса изглежда супер, хипер здрава само на първия ден, след това става суховата и не изглежда здрава. Пак повтарям, ние не лекуваме, не влагаме нищо в косъма. Думата хидратация за косата не съществува. Правим китосване, както се китосва изгнилия калник на кола, примерно. Ръждата си е там, но замаскирана, нали така?
Фрея, обожавам постовете ти, но понякога наистина обичаш да поналагаш мнение, и понякога вкарваш размисъл за състави, който не е точно издържан (както за маската Дисциплин, която изкоментира).
Косите са ни индивидуални. Примерно обожавам и на Магнолия постовете , готини, цветни, подробни, обаче никога не се ръководя по тях. Косата и е на светлинни години от моята. На Фрейка също. Независимо, че твърди какви химически процедури е минала, изтощена коса можем да кажем ние изрусените- там е яката химия с тоя силен окислител, особено такива като мен изрусяващи се над 10 години!
Момичетата с тънки коси имат много правилна преценка за продуктите- Линда има супер точни коментари, просто има гъста здрава в корените коса и дължини, правени на кичури. Тя винаги усеща протеина и хидратацията.
На Фрея,Дели и Магнолия обичам да чета мненията за хидратацията- на мен ми трябват силни хидратиращи, леки протеинови.
Тузарка винаги ми е ориентир- какво не я прави тая коса, изрусяване, преси, сешоари, а косата и е страхотна!
Мисля, че тук трябва да действаме повече когнитивно! Имаше един период, в който всеки втори пост беше отправен към мен с въпрос за химичен състав. Хубаво, обаче усетих, че стана малко зомби тема, търсеща перфектна химия и леко се изнизах от темата. Четях, но не пишех. Няма лошо, даже е гот, гледам сяка позапочна да чета за съставки, но хора, в нета има толкова глупави обяснения, както чисто информативно за дадено съединение, така и цели блогове. Та понякога чета абсурдни "компетентни" постове без елементарно познание за самото съединение, обаче- видиш ли, така прочетено в нета  Laughing
[hr
Пиша лично мнение, без грам заяждане, и от сега казвам, че няма да отговарям на нападки! Обичам да чета на всяка от вас коментарите, мненията, да гледам снимките ви (леле, снимките!  Heart Eyes). Просто искам по-малко да чета налагащи се коментари или "айде, по-спокойно" , като всъщност неспокойно е само в очите на другия четящ!

Денси, уникална коса, моята е по-къса, но е същата чупка след баня, без дифузер. С дифузер стоят едни едри масури, които не харесвам. Вероятно техниката ми е грешна.

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 13:43 от РуСа-Мамма

# 499
Да споделя едно откритие от мен, не се води професионална грижа, но състава е уникален, както и действието(за него, по-долу ще пиша)  Simple Smile
Една колежка спомена, че от 4 години използва Хининовия шампоан на Клоран и ни косопад, ни има нужда от маски. Разбира се, готова да оборя непросветената за професионална козметика, започнах да бърборя какво балсамче да си вземе, реших да и спестя контрата, относно "чудодейния" шампоан.
След време какво се завъртях в аптеката, та го зърнах шампоана. Загледах се в състава и ми хареса- би правил това, което обещава производителя. Закупих го.
Няма да ви нищя състав(днес ме умориха учениците, не ми се навлиза в химията  Mr. Green , петък е! Wink )
Понеже състава е на картонената кутия, а я хвърлих, по спомен ще кажа, че имаше нежни пенители, биотин и хинин на челна позиция, края поликват някакъв/кондиционер.
Хинина ви е ясно, че е уж за растеж, биотина също. Колко навлизат в скалпа е друг въпрос, все още не мога да кажа за такъв ефект, но аз ползвам и сума ти ампули и серуми.
ОБАЧЕ! С всяко следващо миене усещах как наблягам на някакви си маски, в дъното на шкафа(примерно, витамино колор, която маска ми е слабичка и що съм я купила, идея нямам, но си залежава, мацам я понякога на децата, за да свърши). Та в един момент излизам от банята с "мръсна" коса. А сложа ли серума Инициалист в корените става голямо мазало.
Преустанових шампоана и нещата се оправиха (пак бъркам при ултра силните маски).
Извода: с натрупване натежава на косъма. Считам го за добро подхранване.
Добра покупка, доволна, макар и не профешънъл  Mr. Green Mr. Green

# 500
Руса мама, дано не приемеш поста ми като заяждане, защото не е, но ти наистина ли мислиш, че твоите постове често не звучат налагащо се? Аз съм останала със същото впечатление относно твоето мнение през годините. На другите грешките се виждат, но собствените не. Както казах, всеки съди от своята камбанария.
Относно косата ми, не знам дали съм писала, но по дължините тя е точно изрусена, общо три пъти в три последователни месеца, с блондор + 12%оксидант и последния път 6%. Това ако не е изрусена и изтощена коса не знам кое е. Постоянно описвах как ми бухваше и колко порьозна и грапава е повърхността на косъма след процедурите, почти нищо общо няма с косата ми от преди това. Но това е друга тема, не държа да смяташ косата ми за изтощена всъщност  Laughing
Относно химичните състави, съм останала с впечатлението, че в тази тема трябва само ти да коментираш такива, останалите лаици, които нямаме нужното образование не сме способни да определим даже и протеина в състава... Никога не съм чела блогове за да се ориентирам в състава, чета научни статии по въпроса, писани от специалисти в тази област или просто стандартното обяснение за същността на дадено вещество (не какъв точно ефект има). Толкова пъти съм казвала, че от един състав нищо не се разбира, важна е формулата... Но това пак си е мое мнение.
А и много хора в темата вкарват размисли, които не са издържани, не съм сама  Whistling
Но всички сме тук за да споделяме мнението си и да си помагаме до колкото можем,а  не постоянно да се критикуваме и обиждаме.

Мразя да се обяснявам и знам, че не е нужно. Но не обичам недомлъвките и държа всичко да си кажа право в очите (право в клавиатурата  Laughing ) и да няма тън-мън, както се казва!
Скоро ще се оттегля в собствения си блог и ще си починете всички от налагащите ми се мнения  bouquet

# 501
Az може би съм единствената, която не се интересува от състави  Mr. Green Прекалено сложно е за русата ми глава  Mr. Green
Важно ми е да ми прави косата хубава  Mr. Green деля ги на протеин, хидратация и балансирани, по усещане.
Изрусявам вече 16-17 години, съответно моята коса има различни нужди от естествената коса на Епона, примерно.  Heart Eyes
Дайте за някое намаление да говорим  Mr. Green , че стана напрегнато.

Арлен направиха 15% на ТиГи, но не ми представляват инртерес.

# 502
Красавице, да помоля за съвет, слагам снимка на косата си /май скоро не съм я показвала Laughing/, доста  дълга, досега чак така не съм я оставяла, и като че ли се поизправя от дължината, според вас да подстрига ли малко или добре ви се струва с тези леки чупки, и на цвят малко да изсветля още newsm78ето  Simple Smile
и да добая днешното измиване с какви продукти протече:
шампоан Лореал Simple Smile
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … 5bFdL_clE-Mxs87mg
маска
http://www.arlen.bg/product/2690/grizha-za-uvredena-i-stresirana … repair-250ml.html
термокрем Шу емура
http://eu.feelunique.com/p/Shu-Uemura-Art-Of-Hair-Satin-Design-250ml
крем за къдрици Мароканоил
http://www.arlen.bg/product/2672/intenzivno-kadresht-krem-s-arga … -cream-300ml.html
и накрая  Керастасе Elixir:)
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … 2j3OmQrGycsq-3Irg

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 14:13 от DELI22

# 503
  • Чукарландия
Мен пък много ме учуди, професионалисти да сравняват миенето на косата с миенето на лицето?!? Глупости на търкалета. Структурата на косъма е съвсем различна от тази на кожата. Тя кожата на гъза ми (с извинение) се различава от тази на лицето, на стъпалата и т. н., затова си има продукти за лице, крака, дупе... Камо ли пък да е близка по структура с косъма. Crazy

# 504
Момичета не се карайте  Praynig
Фрея никаде няма да ходиш, не те пускаме  Hug
Смятам, че си ни нужна тук.
Между другото и аз чакам с нетърпение блога ти  bouquet

# 505
Фрей, ако през годините си ме следяла (колко тъпо, ма зациклила съм, не ми идва друга дума), ще видиш, че никога не съм налагала мнение, пиша от 2013 година, като първата година май само съм питала  Blush  Четях мнения, но си правих там моите "професорски" разсъждения, без да правя лекции по темата тук във форума. Първият пост със състав беше по повод някакъв продукт и аз обясних, че е протеинов(ако не се лъжа), последва разяснението какво съм учила и с какво се занимавам и оттам се заля 2014 темата с въпроси за състави. Винаги съм писала какво казва състава, но това не означава, че това ще продума и косата. На мен ми стига да има един мижав пшеничен протеин в дъното и айде, косата груба и суха.
Коментирала съм само какво се вижда по състав и това е! И се оттеглих, когато темата се превърна в една друга от бг-мамма. Тази година можеш да видиш изобщо колко оскъдни коментари имам в темата, чета главно от телефона и дори да ми се прииска да напиша, то голяма мъка с тоз тъч и оставам безмълвна. А в момента също нямаше да писа, набирам тестове, та съм на компютъра. Т когато пиша, главно съм ви хванала от компютъра.
И в момента големи тестове правя, както винаги в бг- мамма  Blush Mr. Green

Ти пА моЙ ни напуснеш тук, ма ние няма да те напуснем в блога, ще се тътрим и там  Wink  bouquet

BBeLLa, просто много ме развесели коментара ти  Joy  Хич не се извинявай, тук нали за косми си говорим Joy Joy  bouquet

# 506
Мен пък много ме учуди, професионалисти да сравняват миенето на косата с миенето на лицето?!? Глупости на търкалета. Структурата на косъма е съвсем различна от тази на кожата. Тя кожата на гъза ми (с извинение) се различава от тази на лицето, на стъпалата и т. н., затова си има продукти за лице, крака, дупе... Камо ли пък да е близка по структура с косъма. Crazy
Е, това е и моето мнение ама иди и им обясни...  ooooh! Или се сравняваме с чинии и тенджери или с кожата на лицето, на гърба и на какви ли не още части на тялото  Mr. Green
Скрит текст:
Същото е и в темата за храненето, то не бяха токсини, не бяха бактерии, че и шлаки и какви ли не боклуци се задържали в тялото ни, имало нужда да се мие, да се чисти...  ooooh! Сякаш нямаме съответните органи и системи за целта, че е нужно да купуваме още боклуци да вършат нашата работа  hahaha

Обичам всички редовно пищещи в темата и такива, които отдавна са я напуснали също, но има моменти, в които ми се иска да не бях започвала въобще да пиша  Grinning Hug bouquet

И за да спра да спамя да докладвам, че ароматът на кимионче още е в пълна сила и гледам да не си обръщам много рязко главата настрани, за да не ме блъска в носа  Crazy

# 507
  • На ръба..
Хаха _____Freya_______ снощи заспах с мисълта за кимиона, сега пак кимион..само си се представям как съм се издокарала, намацала, направила и ММ ми казва...нещо ми миришеш на кебабчета  Laughing Laughing

Такива да си ги нямаме момичета, всеки опит, проба, съвет, глас е важен...

# 508
Рапунцелки прекрасни  Hug bouquet
Нали сме на тема с въпрос за олиа... зачудих се за блясък в косите от какво сте най-доволни. На ш-н + маска ли разчитате повече или на финиша. Зная че е комплексно, но...

Фрей, разбирам че приемаш темата като твоя рожба все пак ти пускаш новите теми и се грижиш за инфото и затова и някои неща те подразват повечко, но не си отивай  Hug Ако ти е дошло в повече предай щафетата на някой и се съсредоточи в твоя блог. (знаеш много и имаш нужда от поле за изява и мисля, че си се ориентирала добре към блога) Руса мама е права и там ще се тътрим  Joy  Heart Eyes

Нека не спорим и се уважаваме, навсякъде има хър - мър дори с най-добрите ни приятели се случва.  Peace

# 509
  • Бургас/Пз
ani_d, назад беше питала за безамонячна боя, която да покрива бели коси, фризьорът ми ме прави с Матрикс. Моята коса е черна, имам няколко бели косъмчета, с тази боя си стояха черни над месец, после се боядисах заради желанието да опитам друга боя. Според мен и още щяха да издържат, само растат белите косъмчета, не се измива боята. И цялостно косата е лъскава и свежа поне месец след боята  Peace

Благодаря ти, ще взема да пробвам. А дали може да се намери да се купи за домашна употреба. Не обичам да се обвързана всеки месец да ходя на фризьор да се боядисвам, ангажимент ми е ...

Общи условия

Активация на акаунт