Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се нанася къната върху косата?
Какви са препоръките за избор на къна за покриване на бели косми?
Какви са препоръките за грижа за косата след боядисване с къна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се нанася къната върху косата?
Къната може да се нанесе както върху суха, така и върху мокра коса. Някои предпочитат да я нанасят върху мокра коса за по-лесно приложение, докато други я предпочитат върху суха. Важно е да разрешите всички възможни въпроси относно къната, като избягвате прилагането на кокосово масло преди къната, тъй като може да намали покритието на боята.
-
Какви са препоръките за избор на къна за покриване на бели косми?
-
Какви са препоръките за грижа за косата след боядисване с къна?
След боядисване с къна се препоръчва използването на балсам или маска за коса, която осигурява допълнителна хидратация. Някои потребители съобщават, че използват шампоани с по-чист състав и са доволни от продуктите на Фитокод и O'right. Освен това прилагането на кокосово масло заедно с къната може да придаде обем на косата.
-
Какви са препоръките за избор на шампоани и балсами след употреба на къна?
-
Какви са препоръчителните пропорции за смесване на къна с кокосово масло?

Косата ми обаче стана доста тъмен цвят, т. е. не знам как да го определя точно, защото на моята руса и побеляла коса стана много приятно кестеняво, белите коси червенеят. Жалко, че телефона ми е скапан и не може да прави хубави снимки, а с фото апарата не ми се занимава да снимам и после да качвам. Предполагам, че със всяко миене цвета ще става все по- светъл, но това което исках да споделя е, че след боядисването, усещам косата си много плътна и обемна.
Такова усещане с другите бои никога не съм имала! Боядисвала съм се и с безамонячни бои и с такива които са били с амоняк. Смятам и възнамерявам от сега нататък да се боядисвам с такива бои, макар, че е голяма разправия, особено миенето!:crazy: Няма измиване тази боя! Един бойлер отиде и няма и няма...
Нищо че сега е тъмно. Аз като се боядисвах със светло кестенявото на Хена фокс, стана бая тъмно, но после изсветля.
Ако много те блазни, направо действай

Страхотен цвят!