Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 748
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia, Bulgaria
EkaterinaЩом имаш стилизиращи продукти по-добре измий косата. Аз ако не съм ползвала нищо понякога и без да я мия предварително съм се къносвала
blizna4e зависи колко бързо ти се отмива боята. Аз съм се къносвала 2 седмици след безамонячна боя, но беше период в който си миех косата всеки ден.

# 496
И аз я мия почти всеки ден, адски бързо ми се омазнява Sad Въпреки къната. Иначе боята която използвах беше безамонячна, без ППД, резорцин, парабени, силикони и т.н. Уж. 

# 497
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile, след като видях косата на setony се зачудих дали да не почна вместо светлокестеняв цвят да не се направя със златисторусия цвят. Защото естествения ми цвят е светлокестеняв, но сега от напластяването при всяко боядисване стана по-тъмен. И се чудя дали ще може да стане по-светъл или нищо няма да постигна. Вие какво мислите?

# 498
  • София
И аз я мия почти всеки ден, адски бързо ми се омазнява Sad Въпреки къната. Иначе боята която използвах беше безамонячна, без ППД, резорцин, парабени, силикони и т.н. Уж. 
по повод омазняването- и моята бързо се омазнява, но от известно време я мия с Алепски сапун- издържа 1-2 дни повече Peace

# 499
  • В полите на Пирин планина
Здравейте Simple Smile, след като видях косата на setony се зачудих дали да не почна вместо светлокестеняв цвят да не се направя със златисторусия цвят. Защото естествения ми цвят е светлокестеняв, но сега от напластяването при всяко боядисване стана по-тъмен. И се чудя дали ще може да стане по-светъл или нищо няма да постигна. Вие какво мислите?

Няма да се изсветли, според мен. Пробвай да свалиш малко къна с витамин С или с маслени маски със загряване.

# 500
  • Пловдив

Няма да се изсветли, според мен. Пробвай да свалиш малко къна с витамин С или с маслени маски със загряване.

Аз ползвам едно масло на Кхади като веднъж седмично или спя с него или през деня седя колкото се може повече, но това не оказва влияние на цвета.
А ако пробвам с вим. С няма ли да стане оранжева?

# 501
Може и оранжева да стане - знам ли?! Резултатът от експеримента не е ясен. Аз съм се правила и с кислородна вода в къната с цел по-светъл цвят. И моята естествена коса е светлокестенява.
Ето един от експериментите ми:

Скрит текст:

# 502
Моята къна след 3 часа престояване си беше пак зеленикава.Наклепах се, но сега въпроса ми е с шампоан ли да я отмия или само с вода😊

# 503
  • Бургас/Пз
Привет на всички в прекрасната тема Simple Smile Отдавна ви чета , но отскоро реших отново да пробвам с билките. Преди 4-5 години за първи път пробвах амла, касия, шикакай и сапунени ядки но нещо не се спогодих и ги зарязах. Сега обаче твърдо съм решила, че ще пробвам пак и ще съм упорита. Преди две седмици си направих смес от касия и амла и много ми хареса резултата и затова си взех направо готова смес от боите цвят кестеняв http://www.hennafox.com/product/115/bilkova-boya-za-kosa-kestenyav-tsvyat.html
Беше ме страх да не стане много тъмна и затова сложих половината боя и добавих равни части амла и касия. Сложих и кокосово масло. Стоях почти 4 часа . Измих с шампоан и сложих маска. Косата стана много хубава. Единственото , което не ми хареса, е че не покри белите коси, но като ви чета се надявам да има ефект при наслагването и следващия път да е по-добре.
Ето резултата
Скрит текст:

Имам няколко въпроса:
1. На мокра или на суха коса слагате къната, билките и смесите??
2. На чиста или на замърсена коса слагате?
3. Колко често се боядисвате?

# 504
Ани, страхотно ти изглежда косата.  Peace
Аз никога не съм се мила преди къносване, но някои момичета го правят. Обаче косата ми не е била мазна, защото аз често се мия. На суха съм се мазала. Отначало може и по-често, а може и глос да правиш, за да натрупа цветът.

# 505
  • София
За мен къната освен боя е и силно протеинова терапия, а протеиновата терапия най-добре прониква в косъма след дълбокопочистващ шампоан, за това винаги мия преди къна, така в отворения, само добре подсушен с кърпа косъм ми се струва, че ще проникне най-добре  newsm78

Къносвам се от скоро, за първи път цвета се задържа и от сега нататък ще се къносвам веднъж месечно.

# 506
  • Sofia, Bulgaria
Ekaterina първо с маска/балсам по-лесно ще отмиеш къната. После ако прецениш и с шампоан. Аз лично само с маска си я мия.

ani_d страхотен цвят ти е станала косата. На въпростите ти. Аз салагам на суха коса като гледам да съм си я мила предният ден (най-чесро вечерта и сутринта да се къносам) и задължително да няма никакви стилизиращи продукти (попринцип не ползвам). Някъде на 2-4 седмици се къносвам. Peace

nad_tab попринцип си права, че на мокра коса ще прониква по-добре, но и на суха коса си има добро покритие при мен.
Всяка седмица няма ли да е прекалено често? Thinking Или ти искаш да наслоиш цвета?

# 507
Ани, тук също да ти кажа, че много ми харесва и косата ти и резултатът с боята  Hug!
Аз нанесох на суха коса, предният ден бях мила и умишлено не нанасях никакви финиши/стилизанти, за да не попречат.

# 508
  • Бургас/Пз
Ани, страхотно ти изглежда косата.  Peace
Отначало може и по-често, а може и глос да правиш, за да натрупа цветът.

Благодаря ти, Лейди Брин, може ли да ми кажеш какво имаш предвид под "глос" и как се прави  Embarassed

Над Таб, точно така смятам да направя следващия път - да измия и да сложа на влажна коса.  Peace А ти после сместа отмиваш ли я пак с шампоан или само с вода?

Нощен Ястреб, аз също избягвам стилизиращите продукти, но пък сложих масла в сместа и се чудя дали те не попречиха да покрие добре белите коси.  newsm78

Сетони, благодаря ти мила Simple Smile Ти си главният "виновник" да пробвам тези смеси и съм много доволна , че го направих  Hug Hug

# 509
Христос воскресе! Да сте здрави, щастливи и обичани!  bouquet
Ани, глос се прави с къна, билкова боя, индиго за засилване/подновяване на цвета, като падне покритието. Разбъркваш билката / или сместа от билки с гореща вода, но по-малко количество, добавяш обикновена маска/балсам и нанасяш на косата за половин-един час. Освежава цвета осезаемо.

Общи условия

Активация на акаунт