Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 740
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
     Определено ще си направя глос . Снимах, снимах , снимах, но нищо реално не се получава. На слънце са едни отблясъци , едно чудо. На сянка пак не се добива представа за цвят  и покривност . Както и да е. Щом си спретна един глос отново ще пиша.

# 691
И при мен е така, след боядисване корените са ми доста по-светли, но след няколко дена и след следващото измиване, потъмняват.

# 692
И аз нещо не се справям със снимките, но отново съм много доволна - плътно покритие, корените ги е хванало чудесно, денят след къносване добиват постоянния си цвят при мен, нямам разлики, за момента няма и потъмняване, оранжево си е.

# 693
Дайте съвет с какво да си ароматизирам боята на Хенафокс? Боядисвах се веднъж, но миризмата ми дойде много силна и неприятна, та сега се чудя какво да ѝ сложа, че да убие миризмата.

# 694
  • В полите на Пирин планина
Дайте съвет с какво да си ароматизирам боята на Хенафокс? Боядисвах се веднъж, но миризмата ми дойде много силна и неприятна, та сега се чудя какво да ѝ сложа, че да убие миризмата.

Някакво етерично масло, канела, какао. Но внимавай да не ти действат алергизиращо.  Peace

# 695

Някакво етерично масло, канела, какао. Но внимавай да не ти действат алергизиращо.  Peace

Мерси, взех си портокалово, та утре ще става каквото ще става.  Mr. Green

# 696
Съжалявам, не съм чела цялата тема и може да сте обсъждали, може ли къна и амла да се смесят или е за предпочитане да се нанасят поотделно?

# 697
  • В полите на Пирин планина
Съжалявам, не съм чела цялата тема и може да сте обсъждали, може ли къна и амла да се смесят или е за предпочитане да се нанасят поотделно?

Може, но амлата "убива" червеното от къната и придава малко по-студени нюанси.

# 698

Може, но амлата "убива" червеното от къната и придава малко по-студени нюанси.
Благодаря за отговора!  bouquet Беше ми полезен.

# 699
  • София
Дидичка, сложи ли етеричното масло в сместа и какво стана?
И аз не харесвам никак миризмата на къна и едвам я изтрайвам, а тя си мирише поне до слудващото измиване, пущината  Mr. Green

# 700
         Вивиан, при мен вече минаха общо 3 измивания и при всяко следващо се размирисва на треволяк. Неприятно е, но след изсушаване на косата аромата изчезва.

# 701
Като сложите парфю, бе се ли маха миризмата?

# 702
Дидичка, сложи ли етеричното масло в сместа и какво стана?
И аз не харесвам никак миризмата на къна и едвам я изтрайвам, а тя си мирише поне до слудващото измиване, пущината  Mr. Green

Сложих, вчера се боядисвах и уж етерично масло не бива повече от 10 капки, а аз налях 30 и пак ми миришеше - но не толкова силно, колкото преди - тогава усещах миризмата около седмица след боядисването. Маслото отпределено я притъпи, днес почти нищо не подушвам. Peace

Упорито ще си дам още едно боядисване време - макар че при тази миризма и слабото покритие на белите коси съм почти готова да се откажа.  Mr. Green

# 703
  • най-шареното място
Не съм писала отдавна в темата и искам да попитам за неща, които със сигирност са коментирани преди, но като ги търся намирам и други и се обърквам.

Кънасвах се с готова смес хенафокс. Ефектът беше оранжев блясък и съвсем оранжеви бели коси. Искам да опитам аз да смеся, защото имам чувството че смесите в пиликче не са за мен - хем къната не стои да даде цвят, хем индигото пада с шампоана /ако плакна къната си стои, но измия ли я - пада/. Ще се радвам ако косата стане по-студен тон, Шоколадово и винено са по-желани от оранжево.

Та въпросът ми е: Има ли хитрости за тази цел? Топла вода + крамфил? Или Каркаде? Или кафе... Ако е кафе, какво? Нямам кафе и мога да търся каквото ще помогне. По-удачно ли е да е една стъпка? Не искам да стане черно. Не взех амла, че нямаше къде да я сложа. Лимон /оцет ще ми помогнат или попречат за студен цвят?

# 704
  • на терасата
Мисля, че писах преди известно време, че 1-2 пликчета канела в сместа за къносване елиминират в голяма степен неприятната миризма на окосена люцерна. Сега прочетох и за какао. Следващия път ще сложа и какао, ще ухая съвсем на сладкиш Grinning

Амлата не е за моята коса, изправя я. А аз си харесвам чупливата косица и отдавна се отказах да я добавям към сместа. Сега накисвам къна, докато пусне цвят, добавям индиго и касия, непосрествено преди да се намажа. Мия с шампоан и повечко балсам, че да се отмие добре. Харесвам резултата Heart Eyes Белите коси стават много тъмно-оранжеви, но ефектът е приятен. И косата ми се чувства чудесно, откакто ползвам билки.

Общи условия

Активация на акаунт