Бременни чужбински мами -3

• 15 925
  • 240
  •   1
Отговори
# 105
  • Boston, MA
Честито, Рина! Да ти е жива и здрава, само усмивки с нея ти пожелавам!  bouquet

Пиши като можеш как реагира другото ти "бебе" - кученцето. То сега е най-големият зор де и не знам колко време ще имаш за форума - и аз съм така, и ние имаме и добри дни, и лоши дни - още се разучаваме един друг. Но са толкова сладки сега, нали?

# 106
Рина, Честита ти малка принцеса и от мен!
Да е жива и здрава и много да радва мама и тати!

bouquet   bouquet   bouquet

# 107
Аz ходих на подготвителен курс след 7мия месец, zа 8 седмици по 90 минути седми4но. Курсът беШе zа двойки, а има и само zа жени и 50% с мъже. Аz го намирах zа много полеzен, zаЩото направихме и много упражнения zа релаксация, zа диШането и т.н.  СъЩо така препоръ4вам да се кара курсът в болницата, в която смятате да раждате, zа да не ви е толкова 4ужда обстановката.

Веси, преz бремеността може да те следи или гинеколог, или акуШерка. Ина4е ти се полага една Nachsorgehebamme, една акуШерка, която идва у вас преz първите 10 дена след иzписването. Това го намирах zа много ценно, а слу4их и на много готина акуШерка. Тук си търсят акуШерките много от рано, 6 месеца преди термина  Rolling Eyes  та няма да е zле да питаШ гинеколога си zа препоръки и да се свържеШ с някоя. Обикновенно 4ак преz 7мия или 8мия месец оба4е идват zа една среЩа преди раждането, после 4ак след иzписването.

# 108

Веси, преz бремеността може да те следи или гинеколог, или акуШерка. Ина4е ти се полага една Nachsorgehebamme, една акуШерка, която идва у вас преz първите 10 дена след иzписването. Това го намирах zа много ценно, а слу4их и на много готина акуШерка. Тук си търсят акуШерките много от рано, 6 месеца преди термина  Rolling Eyes  та няма да е zле да питаШ гинеколога си zа препоръки и да се свържеШ с някоя. Обикновенно 4ак преz 7мия или 8мия месец оба4е идват zа една среЩа преди раждането, после 4ак след иzписването.
Искам само да допълня за другите мамчета от Германия - ако имате възможност си изберете и Beleghebamme, което е акушерка, която ще бъде само с вас по време на раждането и няма да сте зависими от продължителността му, заради смяна на персонала. Същата тази акушерка провежда и Nachsorge. Препоръчвам, защото останах много доволна - така направих за второто раждане. При първото не знаех кое как и накрая се оказа, че няма свободна акушерка да идва за Nachsorge, а определено имах нужда от такава.
Огледайте се също така, особено тези, които сте в големи градове, коя клиника ви е наблизо, коя отговаря на усещанията ви за раждане и в коя разрешавата Beleghebamme.
Приятно бременеене!

Честито на Рина и на Па-па! Да са ви живи и здрави рожбите!
Някой знае ли какво става със Smily 5q? Teрмина и наближава.

# 109
Някой знае ли какво става със Smily 5q? Teрмина и наближава.

4етох в от4етните, 4е има моми4енце. Но не се е вклю4вала с подробности (поне тук)

Татяна, кога ще разкажеш за раждането? Или си разказала, пък аз съм пропуснала  Embarassed

# 110
Благодаря ви много,мами Heart Eyes
Искам да попитам  желаното секцио,колко струва?
Не zнам zа6о в Германия не се практикува много.И предпо4итат нормалното раждане.Дори откаzват да слагат поне ПДА,ако желае6..Ве4е на няколко приятлеки така..Уж 6е ти сложим,6е ти сложим като наближи,и после оо ама то свар6и,давай сега,напъвай... Thinking
Запо4нах да се zамислям zа секцио,понеже много мои поzнати раждали по двата на4ина,каЗват,4е секциото е много по добре и по не боли..
П.С. Татян4е,много сладко моми4енце си има6.Да ти е жива и zдрава Миленка. Hug
6е може ли да раЗкаже6 ако ти е удобно zа товето раждане?Много съм се напла6ила аЗ.. Tired

# 111
Благодаря ви много,мами Heart Eyes
Искам да попитам  желаното секцио,колко струва?
Не zнам zа6о в Германия не се практикува много.И предпо4итат нормалното раждане.Дори откаzват да слагат поне ПДА,ако желае6..Ве4е на няколко приятлеки така..Уж 6е ти сложим,6е ти сложим като наближи,и после оо ама то свар6и,давай сега,напъвай... Thinking
Запо4нах да се zамислям zа секцио,понеже много мои поzнати раждали по двата на4ина,каЗват,4е секциото е много по добре и по не боли..
П.С. Татян4е,много сладко моми4енце си има6.Да ти е жива и zдрава Миленка. Hug
6е може ли да раЗкаже6 ако ти е удобно zа товето раждане?Много съм се напла6ила аЗ.. Tired
Веси, хич и не питай Татяна за нейното раждане, че милата бая си е напатила, а ти още повече ще се наплашиш.
Раждала съм двата пъти нормално без упойка (втория път във вода), така че не бих казала, че е чак толкова зле. Затова ти и препоръчах да си намериш акушерка само за теб, за да се поопознаете предварително, да си имате доверие и тя да знае в кой момент какво да ти предложи като начин на успокоение.
Аз писах в темата на Тандури за това, че съм ползвала комбинация от средства за успокоение на болките и пазя много хубав спомен и от двете раждания.
А едно секцио по желание? Не знам дали  и мъжът ти ще се съгласи да плати за този излишен бих казала лукс.
Имаш време, огледай се добре и спокойно вземи решение. Най-важното сега е бременността ти да върви добре и се наслаждавай. Все пак е чакано и желано бебе, нали!

# 112
Веси и тук е така за секциото.Не се прави пожелание,ама те хората си знаят ,че по хубаво от нормалното раждане няма.Не се лъжи,че секциото не боли...Една моя позната ве4е 10 дни е тук в болницата след секцио по спешност,и се появява усложнение.Така ,че гаранция няма дали 6те е секцио или нормално,много зависи от организма на жената,кое как приема.Незнам какво има6 впредвид под ПДА...но ако е нещо като епидурална упоика,и тук не се практикува 4есто..само ако виждат ,че се получава продалжително разкритие..в смисал ако минават часове,а не получаваш разкритие.Иксам да ти кажа,че и тя е нож с 2 остриета...Така,че споко....и аз исках секцио в на4алото,но си промених мнението....След някоя и друга седмица ще разказвам и аз как е миналото сабитието.

# 113
Аз писах в темата на Тандури за това, че съм ползвала комбинация от средства за успокоение на болките и пазя много хубав спомен и от двете раждания.

Какви са тези комбинации,сподели ги и тук Hug

# 114

Какви са тези комбинации,сподели ги и тук Hug
Aкупунтура, ароматерапия, хомеопатия, смяна на позициите, техника на дишане

# 115
   Simple Smile Аз използвам и в тази тема да попитам Арвен за тез' масълца за перинеума - как се наричат на немски, за да попитам и за мен. Simple Smile)

# 116
   Simple Smile Аз използвам и в тази тема да попитам Арвен за тез' масълца за перинеума - как се наричат на немски, за да попитам и за мен. Simple Smile)
Писах в ти в темата на Тандури в Майките

# 117
   Много ти благодаря! Simple Smile  Курсът ще е скоро.
   И за още нещо се сетих - понеже нямам Vorsorgehebamme /така реших/, ще мога ли да имам Nachsorgehebamme, тоест - казвате, че трудно се намират, и ако нямам проблем ли ще е /не държа да имам, защото ще си имам помощ/?

# 118
   Много ти благодаря! Simple Smile
   И за още нещо се сетих - понеже нямам Vorsorgehebamme /така реших/, ще мога ли да имам Nachsorgehebamme, тоест - казвате, че трудно се намират, и ако нямам проблем ли ще е /не държа да имам, защото ще си имам помощ/?
Няма проблем за това ако не можеш да си намериш акушерка за след раждането, да ти води консултации. Не е задължително, просто е препоръчително.
Това, което тази акушерка върши е да следи теглото на бебето, да те консултира по въпросите на храненето (дали ще го кърмиш или храниш с шише си е твой избор) и най-вече да те успокоява, че всичко, което правиш е правилно. Понякога едно странично мнение е по-добро от помощта удома. Сега не знам как е уредено с новия закон (нали промениха толкова неща), но преди касите поемаха 8 посещения, а ако се налага (както при мен заради акупунктура за стимулация на кърмата) плащат и колкото е необходимо.

# 119
Татяна, кога ще разкажеш за раждането? Или си разказала, пък аз съм пропуснала  Embarassed

Бях раzкаzала в седми4ната тема преди 2 седмици, ако не се лъжа, ако не можеШ да я намериШ, свиркай  Whistling  Wink  

Веси, на мен ми сложиха епидуралната беz никакъв проблем, дори повторно. А в болницата, в която родих, имаШе и въzможност zа секцио по желание, а аz до тогава си мислех 4е такова неЩо няма у немско. Оба4е имай в предвид, 4е секциото е една операция. Вярно, 4е самото раждане не боли поради упойката, но въzстановяването е по дълго и по болеzно в пове4ето слу4аи. Нормалното раждане, колкото и да трае и да боли, е все пак само един единствен ден преz живота ти, и то най Щастливия. Вярно е това, 4е Щом като иzлиzа бебето, вси4ки болки и мъки се zабравят. Ли4но аz, въпреки трудното раждане, 30 минути след раждането каzах "искам пак"  Joy  Има и неЩо друго, деца, родени по планово секцио, 4есто страдат от проблеми с адаптацията (Anpassungsschwierigkeiten), zаЩото те не са били готови да иzлиzат (ментално), иzведнъж някой ги вади, zа тях трябва да е много брутално  Sad  Та идеално реШение няма, просто ти каzвам някои то4ки zа обмисляне, а ти имаШ и оЩе много време да обмисляШ иzбора си. Успех  Peace

Анна, и аz нямах Vorsorgehebamme но имах Nachsorgehebamme, никакъв проблем не е. И аz имах "помоЩ" (от БГ), но 4естно каzано акуШерката беШе 100 пъти по ценна. Тя прави и упражнения zа прибирането на матката, преглежда те (гърдите, евентуални Шевове, матката) и бебето (пъп4ето на пример) и т.н. Ние не иzкарахме курс zа гледане на бебета (такъв, където те у4ат как да ги повиваШ и да ги къпеШ) и нау4ихме вси4ко от нея. ОЩе й се обаждам когато имам въпроси или проблеми. Та ако можеШ, намири си една, гореЩо препоръ4вам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт