Бременни чужбински мами -3

• 15 927
  • 240
  •   1
Отговори
# 90
При първата ми бременност нямаше възможност за курс, тъй като до последно не се знаеше къде ще раждам, а като се реши че ще е във Виена, не можах да намеря курс, който се води на английски. За мое успокоение си направих консулация с една акушерка, която води такива курсове, та тя накратко ме запозна с най-важните неща около раждането. Нищо което тя ми каза не ми беше непознато, но имаше интересни неща за дишане и упражнения за разтягане на перинеума, които ми бяха полезни.
Засега не мисля да ходя на курс, макар че тук курсовете се поемат от застраховката.Няма да имам физическата възожност за това. Но определено смятам, че особено за първа бременност един курс ще е много полезен.

# 91
Моми4ета,а кога се ходи на аку6ерка?Или по то4но тя ли идва да ви наглежда или води само курса zа бременни? newsm78

# 92
   На мен ми е за пръв път, но също усетих бебето в 14.седмица, чак към 18. вече здравите ритници. Simple Smile
А сега е много странно, че усещам два последователни бързи ритника/юмрука на оталечени места,
така да се каже Grinning,  и аз се чудя да не са две, ама не са, поне така се вижда на ултразвука.
   А за мигрената - пфуу, и аз си я имам. Откак съм бременна по-рядко ме навестява, но аз и иначе нямам
ефикасно средство за болката. Търпя си и по възможност спя. За аулин в момента няма да споменавам. Grinning
   А ако може да попитам, понеже видях, че Tandoori е споменала за торбичките за кърма. В тях може да
се замразява кърмата, а как се размразява после? Аз не разполагам с микровълнова фурна, а четох, че не
е добре да се размразяват на стайна температура продължително време... Та се чудя... newsm78 Мерсаж!

Ама аз не говорех за торбички за замразяване на кърма. Аз говорех за едни такива като ...как да го обясни..има ги на картинката- кръгове, с дупка от някакъв материал като плат, които са пълни СЪС СИЛИКОНОВ ГЕЛ, който се изстудява( хладилник или фризер) или загрява ( в микровълнова) и след това се слага НА ГЪРДИТЕ за съответно- намаляване продукцията на кърма или отпушване на каналите и увеличаване на продукцията на кърма.
Иначе стетилните торбички за кърма ( аз съм ползвала на Авент) наистина са много удобни, защото не заемат толкова място като бурканчетата , както и по принцип кърмата не е хубаво да се размразяват в микровълнова. Не знам кой ти е казал, че не се размразява на стайна температура Shocked, аз както споменах вече доста  имах във фризера и се консултирах и с лекари, и с материали в нета по въпроса. Кърмата се размразява след като е престояла във фризера по следния начин- 2 часа в хладилник, 1 час на стайна температура и 20 мин на водна баня.

# 93
Аз вчера раздавах акъл за мигрената, а сега не мога да си отворя очите от болка  Cry. При нас атмосферното налягане се сменя през всеки 10 минути, направо ме разбива. Не мога да си стоя на краката Sad.
Аз за бебо - вярно, че ми е първа бременност, ама съм сигурна, че го усетих за първи път преди около седмица. Вчера даже беше много активен. Усещането е като куркане червата, като малки балончета, или пърхане на пепрудка, не мога да намеря точното описание, но се усеща, че бебо се мотае и си има някаква работа...
Мамета, а вие от кога и на какви курсове за бременни сте ходили, ходите и ще ходите?

Аз няма да ходя на курс, защото най-близкия ми за hypnobirth е на 2 часа път от нас, а аз не се чувствам добре като пътувам, та съм си взела книжки и си чета сама. За сметка на това ще ходя на "обиколка" на болницата, която ми организира моята лекарка за да ми обяснят и покажат всичко, което ме интересува.  Иначе всеки път си правя списъчета с въпроси, на които моята лекарка отговаря Simple Smile та за момента се чувствам горе-долу спокойна. Когато е за пръв път обаче и аз мисля, че е хубаво човек да отиде на един курс, но най-добре в болницата, в която ще ражда.

# 94
Мамета, а вие от кога и на какви курсове за бременни сте ходили, ходите и ще ходите?
Аз другата седмица съм на Lamaze клас за бременни. Също така ще ходя на ориентация в болницата да гледаме стаите и да се запознаем с обстановката. И на един клас за кърмене съм се записала. Надявам се да има полза от тях Simple Smile.

# 95
   Благодаря, Tandoori, сигурно съм чела-недочела, ама затова и питам. Wink
А и се ориентирах вече по една темичка в подфорума за кърмене. Simple Smile

# 96
не мисля, че за един ден, най-много два, през които ще я използвам...
Дидка, защо само два дни да я ползваш? newsm78 Не се ли ползва по-дълго- нали трябва да имаш запаси, а и ако ходиш на работа или излизаш някъде за по -дълго и някой друг (бащата например) остава с бебето и трябва да го храни? Ако става дума за едва два дни наистина е съвсем пък безумно да се купува помпа, но аз винаги съм си мислела, че е за доста по-дълго?

При мен честно казано, не стоеше възможност за работа, а и имах много кърма - като хранех Вики от едната гърда, другата потичаше и за 1 ден си събирах доста Mr. Green Използвала съм само 2 дни помпа и то първите два след като се прибрах от болницата, понеже имах мляко, гърдите ми се втвърдяваха, а кърмата не слизаше, т.е. не ми бяха отпушени изцяло каналите Confused
После като тръгна - край нямаше Mr. Green
Мен много ме болеше от помните - смених 3 и за това ако ми трябваше да изцеждам -  саморъчно го правех Peace
Както ти е казала бурка, ако ще тръгваш по отрано за работа, може би ще ти е нужна Wink

# 97
Благодаря на всички за отговорите!   bouquet

burka, това за застраховката е супер идея- мерси! ...Само че за съжаление като се обадих на моята и се оказа, че не покриват  Rolling Eyes

Tandoori, мерси за инфото за тези gell patches- непременно ще ги потърся!

Добре дошли на новите мами- to-be и леко бременеене на всички!   bouquet

# 98
..МrsG,тук дават помпи под наем от болницата,супер евтино,питаи или се обади на местната ле1е лига,и те имат маса опции..според мен помапта е мъст дори и да не се ходи на работа,нали ще се наложи да идеш до магазин,на спорт,на нещо без бебе..
весел уикенд,
Анна

# 99
Добре дошли на новите попълнения! Лека и безпроблемна  Hug

Аз току що запо4нах курсовете за бременни и бързам да се изкажа, понеже питате.
Най-напред, за замразената кърма наистина пише да не се размразява на стайна температура. Но схемата на Tandoori ми зву4и логи4на. Идеята е размразяването да стане постепенно. Не от фризера - директно на стайна темп. Препоръ4ваха да се размразява в хладилник или на студена баня, като постепенно водата преминава към хладка и гореща.
В никакъв слу4ай не препоръ4ват затопляне в микро или др. фурна. Само с хладка към топла вода. Явно при топлинна обработка ще се унищожат ка4ествата на кърмата  Thinking

Курсовете намирам за полезни, макар и да ми е малко ску4но след вси4ко, из4етено тук и от други изто4ници. Във всеки слу4ай е добре, от много глава не боли  Laughing Най-полезно би било за татковците - имат нужда да навлязат по-навътре в процеса. Ние се подготвяме 9 месеца.
Например в класа имахме следното занимание: Разделиха татковците в една стая, мамите - в друга. Двете групи самостоятелно писахме какви са физ. и емоционалните промени, които се наблюдават по време на бременността. Накрая ни събраха и правихме изводи. Така жените споделихме неволите една с друга, по4увствахме се "разбрани" в несгодите. А мъжете установиха, 4е не само тяхната съпруга е избухлива, ве4но оплакваща се, понякога глезотеща се и т.н. Нагледно, от живи хора разбраха, 4е това е нормално състояние и малко подкрепа от тяхна страна е безценна. Естествено, всеки татко знае тези неща на теория, но друго е да се сблъска с тях на практика.

# 100
Здравейте.
аз вече съм мама, малката ми принцеса се роди на 27.04.2006 в 7.00 сутринта.
Казва се Скарлет-Елизабет.
Тежи 2980кг, 48 см.
Много съм щастлива, сега свикаваме една с друга.
Поздрави на всички. Hug

# 101
Честито, Рина!
Да ви е жива и здрава малката госпожица! Много да слушка и папка!

baloni newsm51

Как мина раждането? Покажи ни снимки на сладураната, когато можеш.

# 102
Здравейте.
аз вече съм мама, малката ми принцеса се роди на 27.04.2006 в 7.00 сутринта.
Казва се Скарлет-Елизабет.
Тежи 2980кг, 48 см.
Много съм щастлива, сега свикаваме една с друга.
Поздрави на всички. Hug

Честита госпожица!!!! Да ти е жива и здрава!!! Много бързо възстановяване на теб! Heart Eyes  bouquet

# 103
4естита ви принцеса, Рина!!! Да ви расте здрава, умна и красива и мнооооого да радва мама и тати!
Разкажи за раждането  Praynig
Желая ти бързо възстановяване  Hug

# 104
Честита принцеса Рина  ylinfant newsm30!!!!Да ви е жива и здрава!!! smile3525

Общи условия

Активация на акаунт