Банята - 24-та тема

• 123 791
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Смесителят на мивката е стоящ. Мозайката е цяла плочка, като тази, която си показала, и която на живо не ни хареса. Да, обмислям около душа да е само мозайка.
С трите врати е коридора към банята и тоалетната.
А защо няма мивка в тоалетната или в този коридор. Струва ми се неправилно да ходиш до тоалетна и за да си измиеш в банята ръцете  да минеш през две врати  Sad

# 676
  • In the shadows of my mind
Аз бих направила едно по-голямо общо помещение 2 в 1 (баня + вц), за да избегна толкова брой врати, но не съм запозната цялостно с жилището. Но наистина е удачно да има мивка и в тоалетната. Ако банята е заета, трябва да се издирва мивка напр. в кухнята, което не е много удачно, чисто от хигиенична гледна точка. Абе, мивка в това помещение си е нужно  Peace

# 677
Но лично аз бих предпочела друг вариант от съображения за по-лесно почистване. Тъй като мозайката има повече фуга не е за предпочитане да се слага точно в зоната, където най-често се цапа-мивка и душ
Peace При душа са най-големите наслоявания.
И светъл под едноцветен - не  Peace Ако е примесен - по-може.
Лично мнение.

# 678
  • ГОре на черешата...
Мивка в тоалетната няма да има, защото е много малка, а и ще трябва да вмести и бойлерът вътре. Коридърът също е тесен - 82 см/130, той просто служи от него да се влиза в другите две помещения.
Лоренца, подовата плочка не е едноцветна, дала съм линкове, там се виждат истинските цветове.
Ивчи, отпадна нишата, права стена ще е. Исках и аз мозайка, но е релефна и казаха, че за вградената тоалетна и бутонът трябва гладка повърхност, за да се монтират. И на мен ми стои голо, ще го мисля, а тъмна цяла стена не искам, държа си на светлите цветове, в които е решено цялото ни жилище/не случайно кухнята ми е бяла  Wink/.
Между душ-зоната и мивката ще има статичен параван. Така че той ще отделя пространството, мисля ивица от плочки не е необходима.
Аз бих направила едно по-голямо общо помещение 2 в 1 (баня + вц), за да избегна толкова брой врати, но не съм запозната цялостно с жилището.
Няма как да се получи - банята е малка - 130/190, за да вместя и тоалетна вътре, а отделно - държа на две самостоятелни помещения. Лични съображения, все пак съм с трима мъже и нямам намерение да имам постоянна пикаеща компания докато се къпя Crossing Arms. Отделно - стена не може да се разбива, защото там вървят комините и отдушниците на целия блок. Това е положението. Никакви кардинални промени.

# 679
Вторият вариант е в пъти по-добър от онази шарения в първия. Само за мен е по-добре тъмната подова плочка, хем за да не става твърде бледо, хем по-лесно се чисти.

# 680
  • ГОре на черешата...
Папиш, благодаря, мислим еднакво Hug. Не понасям подобни "дизайнерски" решения, предпочитам семплото и изчистеното. Нещо да ми предложиш в тоалетната или така е добре. И още едно се чудя - тъмния ред отдолу нагоре да е втори, или трети Thinking. Ще се губи симетрията с горния ако е трети...
Подовата плочка, която аз препочитам, не е чак толкова светла, а и тъмната никак, ама никак не ми харесва наживо. Утре ще ида до един магазин тук, за да направя реални снимки и ще ви ги покажа.
Таити подова                                                                        Бали подова

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 18:19 от mari_eta

# 681
  • Sofia
И аз не харесвам подовата на Таити. Уточнявам,че новата ми баня е точно с тази серия плочки,но не съм я избирала аз-така купихме апартамента. Ако си пасват на живо с подовата на Бали- ще е супер, тя е по-нежен нюанс . Поне според мен,де..иначе гостите ми се прехласват по банята,ама на мен не ми е на сърце съвсем. Simple Smile

# 682
  • на североизток
Защо не пуснеш една схема на двете помещения + коридорчето, но отбележи и комините къде са. Все ми се струва, че може да се избегнат тези врати. Освен това не виждам какъв е смисъла този коридор да се облича целия с плочки. Там нали няма да се къпете и да поливате вода? Това са излишни разходи! Най-много пода може да се направи с плочки, а стените с боя.

"Бали" е по-добра, наистина Peace

# 683
  • Sofia
Исках и аз мозайка, но е релефна и казаха, че за вградената тоалетна и бутонът трябва гладка повърхност, за да се монтират. И на мен ми стои голо, ще го мисля,
И защо да не може мозайка при вградените структури? При нас в голямата баня, която сега се прави, е с мозайка.
Скрит текст:

# 684
  • София
Мариета, не знам тоалетната с вградена структура ли ще бъде?
Ако не е, мисля че в шоу руума на Рока видях моноблок, при който отгоре казанчето представлява мъничка мивка, колкото да измиеш ръце. Ще потърся линк ако намеря.

https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B1%D0 … xoKHZRGBdcQsAQIKw

# 685
  • ГОре на черешата...
Пускала съм схема назад, утре пак ще покажа. Да, структура за вграждане ще вземем.
Така ми казаха в Баня и стил - трябвало идеално гладка плочка, за да няма фуги. Избраната от нас плочка с мозайка е релефна.
Бали подова определено, много по-красива е Peace.
Бакерита, може ли снимка на банята ти, много ще ми помогне при избора Praynig.

# 686
  • ГОре на черешата...
Ето схема на помещенията в момента:
Скрит текст:

# 687
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за плочките Кай? Мненията, които намирам в Интернет, са много стари и едва ли са актуални. Също така за пода съм си харесала плочка, която не е гланцирана отгоре, ами на пипане си е грапава.. Чудя се дали ще имам проблеми с нея, дали ще попива вода и мръсотия, а и чистенето с парцал не изглежда лесна задача.. Ако някой има опит ще се радвам да сподели.

# 688
Аз също се интересувам за плочките на КАИ.

# 689
  • Sofia
Ето как са комбинирани плочките. Пак казвам- не е мой избора,за съжаление .
http://prikachi.com/images.php?images/9/8756009t.jpg
Малко бледо излезе снимката...в действителност са по-наситени тъмните плочки.

Общи условия

Активация на акаунт