Банята - 24-та тема

• 123 795
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • На черешата
https://smartcare-bg.com/dush-kabini/dushkabini/dush-kabina-tip- … onika-detail.html

Това е линка за душ паравана - ползвах го да онагледя въпроса си,нямам лични вечатления от тази фирма

Принципно отдолу на вратите се слагат силиконови уплътнение и ако наклоните са направени както трябва теоретично не би трябвало да имате проблем.  Peace

# 661
  • ГОре на черешата...
Ох, сега пък друго ми се върти из главата - този душ-комплект за вграждане може ли да се вгради без гипсокартон, само в стената и мазилката, пфуууу...ама така е, като първо действаме, пък после мислим ooooh!...

# 662
  • Burgas
Ох, сега пък друго ми се върти из главата - този душ-комплект за вграждане може ли да се вгради без гипсокартон, само в стената и мазилката, пфуууу...ама така е, като първо действаме, пък после мислим ooooh!...

Смесителя за душ би трябвало да има вътрешно тяло ,което се вкопава в стената директно,може и без гипс картон.
Ето един пример
Скрит текст:

# 663
  • ГОре на черешата...
Да, само че предполагам при нас стената е прав батал/вътрешна за апартамента/, та дали ще е достатъчно?

# 664
  • Burgas
Според мен ,това зависи от конкретния модел .Ако смесителя още не е закупен, най-добре е да потърсите из нета монтажна схема за избрания модел . Гледах , за EASY-Box на Идеал стандарт дълбочината на вграждане е между 73 и 95 мм., ако дебелината на стената е стената е  15 см. ,би трябвало да стане,но все пак вижте за вашия модел какви са параметрите.

# 665
  • ГОре на черешата...
Вчера го поръчахме и капарирахме. Отивам да търся схема.
Хм, по това, което успях да разчета - май е 75 мм максимум и 45 мм минимум Thinking

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 16:02 от mari_eta

# 666
  • Burgas
 mari_eta, сега видях,че сте избрали същия душ,като имаше в банята на miss_july ,може би тя ще може да каже повече от личен опит Peace

# 667
  • Бургас
mari_eta, сега видях,че сте избрали същия душ,като имаше в банята на miss_july ,може би тя ще може да каже повече от личен опит Peace
Разбрахме се с нея  Wink

# 668
  • ГОре на черешата...
 Peace bouquet Hug
Ще се опитам да избегна картона, пък крайната дума ще е на майсторите...

# 669
  • София
По принцип може да се вгради в стената. След самото свързване преди да замажите оставете поне 2 дена под налягане водата, за да видите дали не прокапва на някое съединението.Не слагайте гипс,а бърз цимент.

# 670
  • ГОре на черешата...
 bouquet
Записвам си Laughing.

# 671
Здравейте,

Искам да си сложа етажерка или някакъв тип стенен шкаф в банята, но да е в ретро/винтидж стил. Търсих по разни сайтове, но все попадам на такива неща от ковано желязо. Например това
http://englishhome.bg/products/product/139270
Но е малко за нуждите ми. По-скоро някаква етажерка/шкаф с размери максимално 60х60х20-25?
Идеи откъде мога да намеря нещо примерно от месинг? Или комбинирано месинг/стъкло? Идеята е, че ми се струва, че кованото желязо в малката ни баня ще ръждясва прекалено бързо, освен това и ще е доста тежко. А масовите предложения от алуминий не ме устройват нито стилово, нито цветово.

# 672
  • ГОре на черешата...
Така, ето проектът ни от Баня и стил -
Вариант 1/уточнявам, че имах много забележки към него, но най-вече ме интересуваше цветът на подовата плочка как ще стои и след него категорично залагаме на по-светлата/:
Скрит текст:

След поисканите от мен корекции
Скрит текст:

Колебая се за мозайката при душа - дали да е така, на двете съседни стени, или само на стената с душа, но в цялата душ-зона/т.е около 80-90 см.

Хайде, вие сте на ход за съвети...цветовете не са много реални, но плочките са на Керамика Фиоре - сария Таити, светла подова - серия Бали и рискувам с мозайка на Халкон, серия Сицилия но на живо много ми хареса...

# 673
  • на североизток
Това с трите врати какво е?

Внимавай плочките зад мивката да започват от стената с две цели, за да може да се центрира смесителя между двете плочки, т.е. да дойде на фугата.

Защо не пробвате около душа да е изцяло с мозайка, целият ъгъл?
Но лично аз бих предпочела друг вариант от съображения за по-лесно почистване. Тъй като мозайката има повече фуга не е за предпочитане да се слага точно в зоната, където най-често се цапа-мивка и душ. По-скоро бих сложила една лента между мивката и душа, но само от една плочка и същата такава лента от другата страна на душа. Може би ще се падне някъде в средата на стената.
Иначе май повече ми харесва първият вариант и по-точно това, че се редуват вертикално тъмно, светло и мозайка. Това от само себе си разделя зоните, а и бялата мивка контрастира по-добре на тъмен фон.

Тоалетната - втория вариант е по-добър, но нещо ми липсва зад самата тоалетна, нещо което да я разнообрази. Може би пак един вертикален ред от мозайката Thinking И без онази ниша.

И накрая, за да те объркам още повече Mr. Green да ти кажа, че тази мозайка ми харесва повече  Laughing в комбинация с тази или тази за стените.

# 674
  • ГОре на черешата...
Смесителят на мивката е стоящ. Мозайката е цяла плочка, като тази, която си показала, и която на живо не ни хареса. Да, обмислям около душа да е само мозайка.
С трите врати е коридора към банята и тоалетната.

Общи условия

Активация на акаунт