Банята - 24-та тема

• 123 756
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • ГОре на черешата...
Бакерита, благодаря bouquet! Ние ще редим по хоризонтала. Мааалко по-топъл е на живо цвета.

И защо да не може мозайка при вградените структури? При нас в голямата баня, която сега се прави, е с мозайка.
Скрит текст:

Ами не знам, така ми каза консултантът. А иначе много ми харесва и искам да сложа и в тоалетната. То сега като се замисля нали и душ-системата ми е за вграждане, защо тя може, пък тоалетната - не Rolling Eyes. Нали има шумоизолираща подложка, която би следвало да обере грапавините. Ще чакам Румен Янков да се включи, че идната седмица трябва да поръчваме плочките.

# 691
Здравейте,
Включвам се с едно питане. Избрахме плочки от серията Виола на KAI:
http://ivestplovdiv.com/index.php?route=product/product&product_id=5053
Проблемът е, че цветът е малко специфичен и се чудим за цвета на вратата, тъй като останалите врати в апартамента ще са кафяви ( нещо от сорта на венге или златен дъб, не сме уточнили още). Срещам яростен отпор, че кафявото няма да се върже изобщо, макар че както е видно на линка, хората си го използват без проблем. Компромисния вариант, който измислихме е отвън да е в цвета на останалите врати, а отвътре да е бяла.  Rolling Eyes
Ще се радвам да чуя всякакви мнения  Hug

# 692
Здравейте,
Включвам се с едно питане. Избрахме плочки от серията Виола на KAI:
http://ivestplovdiv.com/index.php?route=product/product&product_id=5053
Проблемът е, че цветът е малко специфичен и се чудим за цвета на вратата, тъй като останалите врати в апартамента ще са кафяви ( нещо от сорта на венге или златен дъб, не сме уточнили още). Срещам яростен отпор, че кафявото няма да се върже изобщо, макар че както е видно на линка, хората си го използват без проблем. Компромисния вариант, който измислихме е отвън да е в цвета на останалите врати, а отвътре да е бяла.  Rolling Eyes
Ще се радвам да чуя всякакви мнения  Hug

На мен лично ми харесва комбинацията на тези плочки с дърво. Ако пък и мебелите в банята ще са подобни на тези на снимката, ще изглежда супер. Ако само вратата ще е такава според мен ще е по-добре вратата да е по-светла, дори и да не е бяла.

# 693
  • ГОре на черешата...
Аз съм за същото - ако ще има мебели в кафяв цвят - да, иначе - бяла, а ако може от външната страна да е с цвета на останалите врати в жилището - още по-добре. Но ако само вратата в банята ще е кафява ще се набива на очи.

# 694
  • софия
Някой ползва ли/има наблюдения върху мивки BRÅVIKEN  на ИКЕА. Пише, че е от полиестер/гранулиран мрамор. Този материал удароустойчив ли е, променя ли си цвета? Какви са отрицателните качества на такъв материал? Като цена е по-скъпа от мивки от керамика, но много се колебая.

# 695
  • Бургас
Някой ползва ли/има наблюдения върху мивки BRÅVIKEN  на ИКЕА. Пише, че е от полиестер/гранулиран мрамор. Този материал удароустойчив ли е, променя ли си цвета? Какви са отрицателните качества на такъв материал? Като цена е по-скъпа от мивки от керамика, но много се колебая.
Сестра ми е сложила такава мивка в банята на децата. Мисля, че е доволна. Здрава си е. Какво имаш предвид под удароустойчив?

# 696
  • софия
Сестра ми е сложила такава мивка в банята на децата. Мисля, че е доволна. Здрава си е. Какво имаш предвид под удароустойчив?
Имам предвид ако падне нещо в нея, като парфюм 100 мл. и да се напука. Другото, което ми е притеснително е да не попива петна - в банята се разливат разни неща.

# 697
            За момичетата, които питаха за плочките КАИ - нямам никакви забележки за няколко години употреба. Единствено черната подова Осака в едната баня е "запомнила" отпечатък от кофа след ремонт и при намокряне стои като матиран кръг. Идея нямам с какво е била изцапана кофата, може би гипс, както и колко време е престояла върху плочките, за да се отбележи.

Mari_eta, не се лишавай от мивка в тоалетната. Има малки мивчици, включително ъглови, които не са много скъпи. Моя приятелка си сложи такава, а на смесителя сложи и подвижен душ/слушалка.

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 10:21 от tetka_the_best

# 698
           За момичетата, които питаха за плочките КАИ - нямам никакви забележки за няколко години употреба. Единствено черната подова Осака в едната баня е "запомнила" отпечатък от кофа след ремонт и при намокряне стои като матиран кръг. Идея нямам с какво е била изцапана кофата, може би гипс, както и колко време е престояла върху плочките, за да се отбележи.

Mari_eta, не се лишавай от мивка в тоалетната. Има малки мивчици, включително ъглови, които не са много скъпи. Моя приятелка си сложи такава, а на смесителя сложи и подвижен душ/слушалка.

Благодаря много за мнението за плочките кай  Hug А би ли споделила как са от гледна точка на това дали са криви, различна дебелина и тн., защото искам да ги редя на много тънка фуга, а ако са криви няма да се получи...

Надявам се някой да се включи и относно грапавите плочки, не знам как им се казва точно, матови ли, анти слип ли...

Относно мивката в тоалетната да споделя, ако е прекалено мъничка миенето на ръце е доста мъчително. Ние сме така и в крайна сметка пак ходим до банята.. Но може би защото при нас го има и проблема с много ниския смесител. Просто ако слагате обмислете добре как ще е максимално удобно.

# 699
  • Бургас
Имам предвид ако падне нещо в нея, като парфюм 100 мл. и да се напука. Другото, което ми е притеснително е да не попива петна - в банята се разливат разни неща.
Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Дори и да изтървеш нещо тежко в мивката не мисля, че ще се счупи. Все пак няма са го изтървеш от някаква кой знае каква височина.
За мивките в тоалетната - ние не сложихме, защото нямаше място. Не е кой знае какво неудобство, защото банята е отсреща и просто влизам директно в нея, след като съм била в тоалетната.

# 700
  • софия
Някой ползва ли/има наблюдения върху мивки BRÅVIKEN  на ИКЕА. Пише, че е от полиестер/гранулиран мрамор. Този материал удароустойчив ли е, променя ли си цвета? Какви са отрицателните качества на такъв материал? Като цена е по-скъпа от мивки от керамика, но много се колебая.

Питам и си отговарям сама: няма да я бъде в нас тази мивка, май. Хората са написали:
Цитат
Мивката не трябва да влиза в контакт с амоняк, киселина, силни почистващи препарати, боя за коса или хлор.
Е, да, де, но аз много мразя да робувам на предмети и толкова много да се съобразявам с тях. Все пак, ако някой има преки впечатления от ползване на мивка от такъв материал, ще съм благодарна на впечатления.

# 701
  • София
Момичета и момчета имам спешна нужда от помощ, ако някой може да се включи. Вчера ни фугираха банята, уж всичко е наред, обаче имаме лентов сифон при душа и той ми се струва неправилно монтиран. Има разлика 0,5 см между ръба на сифона и съседните плочки. Тоест сифона е разположен в една дупка между плочките. Това според вас нормално ли е? Моля нека се включи някой, който използва лентов сифон. Майсторите твърдят, че така нямало да изтича водата извън поддушовото пространство (с един статичен параван сме), аз обаче съм склонна да ги накарам да разбиват новите плочки, тъй като е много грозно и непрактично. като стъпиш с крак отгоре все едно стъпваш върху дупка  Shocked. На никоя снимка в интернет не изглеждат така монтирани лентовите сифони, но не знам дали това е с рекламна цел. Въпросът ми е как е правилно да се монтират лентовите сифони (от гледна точка на визия и практичност): 1. на височината на съседните плочки, 2. по-нико от съседните плочки и ако отговорът е т.2 - колко ниско все пак е нормално. Щото 0,5 см на мен не ми е ок.   

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 11:31 от Antoaneta_y

# 702
  • ГОре на черешата...

Относно мивката в тоалетната да споделя, ако е прекалено мъничка миенето на ръце е доста мъчително. Ние сме така и в крайна сметка пак ходим до банята..

Peace
При тоалетна с ширина 85 см, в която ще трябва да се вмести и бойлер и при удобна мивка в банята в съседство не виждам какъв чак толкова е проблемът, че няма да монтирам някаква ню-ню мивчица, колкото да се каже, че има. И вечно да ми е мокър пода, ако някой все пак реши да я използва...макар че се съмнявам, освен ако не заеме някаква акробатическа поза Laughing.

Антоанета, навсякъде, където съм гледала - сифонът и плочките са на едно ниво. Майсторите ти нещо май не са се справили...

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 15:03 от mari_eta

# 703
  • на североизток
Определено не са се справили! Задължително трябва да е на едно ниво сифона с плочките в крайния си вариант.
Ето един от многото клипове в интернет как се монтира линеен сифон:
https://www.youtube.com/watch?v=rSUdj5tIGGI

Нека и майсторите да ги изгледат и да не се правят на интересни Twisted Evil
При това положение се съмнявам дали и наклона са го направили добре. По-добре проверете и това преди да къртите. И задължително ги глобете финансово Naughty

# 704
  • София
Антоанета, сифона трябва да е нисък не повече от 2мм нещо подобно http://rumen1972.snimka.bg/daily/banya-na-genadi.670759.26943457

Общи условия

Активация на акаунт