СЕДМИ клас - 3

• 82 635
  • 773
  •   1
Отговори
# 555

Подаръци от Баба Марта

Взела две игли от Ежко,
прежда от върбите взела,
Баба Марта тази заран
мартенички е изплела.

Ето ти една за здраве,
ето ти една за сила.
Баба Марта на децата
пролет днес е подарила.

# 556
  • Варна
МГ Варна обявиха дати за пробни изпити http://mgberon.com/html/news.php?id=406.

# 557
  • Варна
Честита Баба Марта!
И аз видях датите за МГ Варна. Много е неприятно, че двата изпита са по едно и също време.

Кога успяват децата ви да решават толкова допълнителни задачи и тестове? Откакто е първа смяна едвам успява да напише домашните и да се подготви за следващия ден. Гледа най-късно в 22,30 да е легнала. Няма никакво време за други занимания. В събота е целият ден на школите, в неделя учи за понеделник. И така седмицата минала.

# 558
  • най-шареното място
Despina, първата смяна е по-лека. Понеже сега се морим дружно с втората... вече съм абсолютно сигурна, че подозренията се оказаха верни. Ставане в 7:30 не спасява нищо, а по-рано е за сметка на съня. Чак съм изненадана как при вас е наопаки.... Реално ставайки в 7:30 - има макс 2 часа за себе си на ден. При първа са много повече. Иначе принципно събота се учи за да се осовободи петък или понеделник - това е мнофо старо правило вкъщи - събота и неделя никакво училище. При вас прилагането би освободило неделята - ако учи в петък.

Тези пробни като първа дата бяха известно от седмица-две, но не бях обърнала внимание че са неделя и първата е след учебна събота. Първият директно става неизползваем според мен.

Колко пробни са оптимална бройка според вас? Като гледм 8те дати на МГ - максимум 4-6 общо могат да се положат, или по 2-3 от вид ако се явява и на двете.

# 559
  • Варна
Когато беше втора смяна вечер пишеше домашните от деня, а сутрин можеше да спи до 9 и после само да чете по разказвателните. Сега като седне да пише в 14 поне до 16,30-17 само пише домашни и после чете по разказвателните.

# 560
Записвам се, за да следя темата и се връщам от начало да чета Simple Smile

# 561
  • най-шареното място
Когато беше втора смяна вечер пишеше домашните от деня   ...

О, да похвалиш детето! Вкъщи уроци след 20:30 тепърва да се захващат е невъзможно - нито има някой желание и сили, нито аз ще позволя.
Ти похвали за желанието и мотивацията!

# 562
  • у дома

Моето също предпочита първа смяна-прибира се до 14-15ч и после до 18ч максимум е готов с домашните и му остават няколко часа свободни...Когато е втора смяна вечер е изморен,но си пише поне част от домашните,за да поспи на др ден до 8-8 и 30 ,иначе трябва да стане по-рано,за да му стигне времето.При нас смените се сменяват всеки месец.

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 18:01 от svetlaem

# 563
  • София
По история до кой урок сте (ако сте по системата първия срок 1 час, а втория - 2 часа)?
На нас ще ни остане непозната цялата римска империя както е тръгнало.

# 564
  • у дома
По история до кой урок сте (ако сте по системата първия срок 1 час, а втория - 2 часа)?
На нас ще ни остане непозната цялата римска империя както е тръгнало.

По учебника на Просвета са-18 урок за Атина са.По тази схема са.

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 20:03 от svetlaem

# 565
  • София
ЗаСлон,
моят човек е по тази система - до Гръко-персийските и Пелопонеската война са (учат по учебника на Булвест). Другата седмица ще приключват раздела и ще правят контролно. Докъде са стигнали в класа на твоето дете?

# 566
  • София
здравейте, и аз се присъединявам към седмокласната тема с едно хипотетично питане - възможно ли е да се подават документи  направо за трето класиране, без да се подават в началото за първите две класирания? интересите на моето дете са към училище със самостоятелен прием, независим от общото класиране и ако се наложи да се изчака резултат от трето класиране в това конкретно училище (което ще съвпадне приблизително с второ общонационално класиране) и в случай, че и тогава не влезе, да подадем документи за оставащи места в училищата за трето класиране?
и още един хипотетичен вариант: записваме се в някакво училище на първо (или второ класиране), но на трето касиране във въпросното училище се класира, възможно ли е да се отпише от училището, в което е записан и да се прехвърли в училището със самостоятелен прием?

благодаря за разясненията.

# 567
  • Пловдив
eternity, нищо не ти пречи да участвате в общото класиране.
Ако на първо класиране детето ти е прието на желание след първото, подаваш заявление за участие във второ класиране.
ако е на първо желание - записваш го.
след второ класиране, трябва да го запишеш в очакване на класирането от другото училище.
Ако го приемат на Н-тото класиране в училище с отделен прием, си изтегляш документите от училището, в което си го записала, и го записваш на другото място.
Не виждам защо да чакаш чак трето класиране. Можеш винаги да си отпишеш детето от училище, в което си го записала след първо/второ класиране.  Peace

# 568
  • София
много благодаря за разясненията, аз грешно мислех, че записвайки се в дадено училище нещата приключват. явно е възможно отписване и записване в друго училище, стига да е прието детето и в него Simple Smile

по системата 1-2 по история моето дете също е на Гръко-персийските и Пелопонеската война по учебника на Булвест, явно се спазва учебния план.

# 569
Честит Празник!
Бяхме се нагласили да ходим на Честването на Шипка, но Калоян се разкашля вчера и ме достраша.

Писах в темата за мероприятия, но и тук да дам информацията:

Ще има ден на отворени врати в академия Юнити. 05/03  -11,30ч.
Лично познавам преподавателя, англичанин и очаквам да получа добра информация за всички мероприятия в Академията.

http://unity.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8/

Ще отида и ще споделя впечатления в темата. За Сами ми е много важно да говори с нейтив спикър и отдавна чакам преподавателя да обяви график. За Калата май няма да успея, защото ще ми е трудно воденето, но ще видя в събота какво точно предлагат, може да се вместим някъде и с него.

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 12:49 от gerka

Общи условия

Активация на акаунт