Ясли в младост: Ян Бибиян или Слънчево Зайче?

• 2 190
  • 9
  •   1
Отговори
  • Пловдив/София
Здравейте! Намерих дотук или стара, или противоречива информация и затова пускам нова тема. Спряла съм се на тези 2 ОДЗ в Младост-2 и се чудя кое да пиша на първо място. Ян Бибиян ни е по-далеч и доколкото знам е с по-стара база отвътре. Но пък има басейн, а синът ми от 4 месечен го водя на плуване и много му харесва. "Сълнчево зайче" ни е доста по-близо, ремонтирана е, но няма басейн и е с по-малък и сенчест двор. Това знам аз от лични наблюдения и малко четене. Но къде са по-добри лелите и учителките, къде има повече занимания (екскурзии, добър учител по английски и тн), къде извеждат децата по-често- това не знам и се надявам да ми помогнете в избора.
Става въпрос за ясла (от 2г), но доколкото знам после децата продължават и градина там, така че ще се радвам на отзиви и за двете направления.

Другото ми питане е по-административно: ако кандидатстваме, приемат ни и не го запиша септември (или го запиша, но не ходи редовно)- губя ли си шансовете за детска градина от 2017та? Някаква "черна точка" пише ли се? Проблемът ми е, че не знам дали ще има кой да го гледа (аз започвам работа след 2-3 месеца и няколко месеца ще е разхвърлян по баби, но наесен вече ще е трудно). Ако се намери вариант и боледува много, ще го махна от яслата, но ако не се намери (което е по-вероятно) мястото ни трябва. А няма как отсега да знам (нали се кандидатства февруари) каква ще е ситуацията октомври месец...Много се чудя какво да правя, но ми се иска да кандидатствам, може пък да му хареса и да не боледува много.

# 1
  • София
Една приятелка двете и деца изкараха ясла в Ян Бибиян, много е доволна.
По-добре го запиши, ако влезете и после можеш да носиш бележки и да плащаш по 30 лв на месец. Ние в момента сме така, но всеки момент може да се промени положението. При всички случаи е по-добре да имате място.

# 2
  • Пловдив/София
Една приятелка двете и деца изкараха ясла в Ян Бибиян, много е доволна.
По-добре го запиши, ако влезете и после можеш да носиш бележки и да плащаш по 30 лв на месец. Ние в момента сме така, но всеки момент може да се промени положението. При всички случаи е по-добре да имате място.

Много благодаря за съвета. Да, и аз съм чувала за това с бележките и сигурно така ще направим, ако има проблем, но ми се иска да има място и се надявам да потръгне добре. Възраст 2 г 2м дали е добра за започване в учебно заведение? Той е доста енергичен и буен и ревлив и отсега ми е притеснено, но пък може и да му се отрази добре.

# 3
Освен, ако не сте с невъобразимо голям брой точки, съветът ми е да следиш не само тези двете градини, а и другите околни- 14-то, 19-то, 9-то, 189-то и да се редите на опашка там, където имате най-голям шанс за прием, а не там, където има басейн и голям двор.

# 4
Ние сме в 28 ОДЗ. Мисля, че плуването почва от 1-ва градинска група, но не съм напълно сигурна. Иначе откъм грижи за децата е добре, храната е хубава, топло е, организират се много допълнителни занимания, както и театри.

# 5
  • София
В Ян Бибиян, между другото, пускат 2 яслени групи и шансът там е доста голям.
В Зайчето пускат 1 и нещо нямаше места хич.
19 също пускаха 2, ако не се лъжа, нали те бяха ремонтираната?

# 6
  • Пловдив/София
Освен, ако не сте с невъобразимо голям брой точки, съветът ми е да следиш не само тези двете градини, а и другите околни- 14-то, 19-то, 9-то, 189-то и да се редите на опашка там, където имате най-голям шанс за прием, а не там, където има басейн и голям двор.

Ами с 8.2 сме (или там колкото са стандартните + работа в района) и доколкото чух за набор 2014 не е много зле положението, имаме шанс. Не бих сложила далечна и неприятна градина на първо място, по-скоро частна ще целя, ако се стигне дотам.

# 7
Посочените от мен градини не са нито гадни, нито далечни. Една от тях е на няма и година- 189-то, 19-то е ремонтирана през 2012-та.

# 8
  • Пловдив/София
Ние сме в 28 ОДЗ. Мисля, че плуването почва от 1-ва градинска група, но не съм напълно сигурна. Иначе откъм грижи за децата е добре, храната е хубава, топло е, организират се много допълнителни занимания, както и театри.

мерси много. Ами аз питам и за двете, защото след 1г живот и здраве ще мине от втора яслена на първа градинска, най-добре е да останем на същото място. Може да се навият и да го пуснат на басейн, все пак ще е над 2 годишен и свикнал с водата.

А колко често ги извеждат, каква е политиката там? Аз съм малко маниак и го извеждам на почти всякакво време, ще ми е тъпо, ако цяла година стои затворен...

# 9
За плуването специално, няма да се съобразяват с детето и дали е свикнало с водата. Има наредби. Не знам дали яслените ги пускат, трябва да питаш в градината или някой друг да каже. Моят син е от 1-ва градинска там и плува от тогава. Доволни сме като цяло.
Извеждат ги само на хубаво време. Може да не е слънчево, но да не вали. На сняг - не. Преди време е имало оплаквания от родители и от тогава не ги извеждат на сняг. Като цяло директорката държи строго, родители не влизат в градината, само до фоайето, където се оставят децата, има здравен контрол. Ние сме доволни като цяло, пък и на нас ни е много близо.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт