Някой завършил Туризъм?

• 3 743
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте, търся някой завършил бакалавър или магистър специалност "Мениджмънт в туризма" или  само "Tуризъм ", който е правил дипломна работа. Не искам да ми я пише или друга помощ, искам да ме посъветва за темата, която трябва да избера и за  преподавателите . До сега не съм правила дипломна работа  и срещам огромно затруднение.

# 1
Според мен е добре да уточниш къде учиш този "Туризъм", защото иначе за теми и преподаватели е трудно да те посъветва някой. Освен това, щом ти се вижда толкова трудна задача защо си се ориентирала точно към "дипломна работа"?  Тя не е задължителна.

Аз съм завършила "Туризъм" и държах държавен изпит точно, поради тази причина, че не е никак лека задача изготвянето на "дипломна работа", доколкото знам има много изисквания. Мой колега се беше захванал и доста се поозори. Не е за всеки, според мен.

# 2
Не е чак толкова трудна задача. Избираш си тема, по която има достатъчно материал, а ако има и издадени книги, още по-добре.
Скрит текст:
Изисквания към дипломната теза:
1. Общи: ясно формулирани цел и задачи на изследването; спазена структура;
коректно цитиране на ползваната литература; последователно и логично изложение
на предмета на тезата; заключение, основано на изводи.
2. Структура: титулна страница (програма, заглавието на работата, името на студента,
името на научния ръководител и годината); съдържание; кратка анотация (максимален обем половин страница); кратко резюме на основните заключения (максимален обем 3 стр.); основна част (минимален обем 45 стр.), съставена от въведение, глави, изградени от параграфи и заключение; библиография; справочен апарат (бележки, приложения и др.)
3. Дипломната теза трябва да бъде напечатана с размер на интервала между редовете 1,5 и с размер на шрифта е 12 (Times New Roman). Когато дипломната работа е по изкуства/професионална дейност, изявата се записва на диск и е неразделна част от тезата.

Направи си план, по който да се водиш. Много е важно това.
Правиш проучване по избраната тема. Например с анкета. Изваждаш резултатите, най-добре във формата на таблици и схеми и правиш анализ.

Ето два полезни линка  Peace
https://e-edu.nbu.bg/pluginfile.php/95556/mod_resource/content/2/Kak_se_pishe_teza.pdf

http://eprints.nbu.bg/787/1/BakMag_and_PhD.pdf

Успех! И не се шашкай, имаш достатъчно време.  Hug

# 3
Трябва да си намеря научен ръководител, но не мога да се спра на конкретен, дори тема не съм си избрала. При нас за магистър дипломната работа е задължителна, нямаме избор. Може ли да ми кажеш на каква тема си правила дипломна работа? Може и на лично

# 4
За избора на тема:

Развитие на балнеоложкият туризъм в облас Х.

Културният туризъм в България-съвременно състояние и перспективи.

Тенденции в развитието на селският туризъм в България(или някаква област).

Развитието на екотуризъм в област/град Х.

Възможности за развитие на Х туризъм в Х област.

Под Х туризъм имаш голям избор:

познавателен туризъм
рекреационен туризъм
културен туризъм
лечебен (балнеоложки) туризъм
бизнес туризъм (тук влизат още и конгресния и панаирния)
спортен туризъм
планински, морски, речен туризъм
селски туризъм (тук влизат още и аграрен туризъм и фермерски туризъм)
риболовен и ловен туризъм
екотуризъм
събитиен туризъм
трекинг
хоби-туризъм
религиозен туризъм (поклонничество)
винен туризъм
секс-туризъм
екстремен туризъм
военен туризъм
социален туризъм

Може да пишеш общо за цяла България, може за дадена област или град.
Но първо проучи по коя тема и вид туризъм, намираш най-много статии, материали, книги и др. Защото накрая да не се каже, че няма достатъчно информация и проучвания(ти така или иначе трябва да си направиш свое проучване и съответният анализ, но не се запълват лесно над 50стр.) и да трябва да сменяш темата.

# 5
като за начало ,трябва да избера научен ръководител, но не знам то ли ще ми предложи тема?

# 6
Преди десетина години завърших Туризъм с дипломна работа на тема Развлекателни паркове в Дания ( основно за Леголанд) . Темата си избрах сама, след като ги информирах каква ще е темата ми , от факултета ми определиха научния ръководител, този, когото и аз очаквах, защото е според ресора им. С него вече се срещахме и доуточнявахме темата.

# 7
Нашата група не си избира ръководител, назначиха ни такъв. Много помогна на всеки по отделно. Дано попаднеш на добър такъв, защото неговите насоки могат да бъдат много полезни. Не, няма да ти предложи тема.

# 8
При нас са дадени 4-ма преподаватели и от тях ние, трябва да си изберем при кой да правим дипломната работа. Аз срещам трудност първо, защото с тях сме имали по 2 пъти лекции и после на изпит , така просто не мога да преценя кой би ми помогнал най- много и второ ми е пълна тъмна Индия за темите . Как и от къде да видя примерни теми , за да мога да се спра на нещо . Пълна бъркотия

# 9
За темите не ми ли видя поста?  Rolling Eyes

# 10
Не очаквай кой знае каква помощ от преподавателя,той не може да се занимава с всеки дипломант, написваш сам/а и му го занасяш все едно е готово, той го преглежда на момента и дава някакви съвети.

# 11
За темите не ми ли видя поста?  Rolling Eyes
Дa Джия , видях предложените теми и ще се възползвам от тях. Писах ,че по принцип няма от къде да избираме Peace. Иначе ти много ми помогна bouquet

# 12
Здравей. В момента пиша дипломна работа за защита на магистратура. Имам списък с допустими теми и изисквания относно оформянето, но те са за моя университет в гр. Бургас нз дали ще ти помогна...

# 13
каква е твоята специалност?

# 14
Управление на туризма

Общи условия

Активация на акаунт